Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Νέα Αριστερά: «Η χώρα μας σύμβολο του σύγχρονου πολιτικού αυταρχισμού»

Νέα Αριστερά: «Η χώρα μας σύμβολο του σύγχρονου πολιτικού αυταρχισμού»

0

Ανακοίνωση μετά την έγκριση του ψηφίσματος από τους ευρωβουλευτές για το κράτος Δικαίου και την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα


Η Νέα Αριστερά χαιρετίζει το ψήφισμα-κόλαφος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το κράτος δικαίου και την ελευθερία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στην Ελλάδα με ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης 7 Φεβρουαρίου.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς, «σε μια ιστορική απόφαση το Ευρωκοινοβούλιο σήμερα (σ.σ. χθες) με ευρεία πλειοψηφία καταδίκασε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για παραβίαση των αρχών του κράτους δικαίου και της ελευθερίας του τύπου. Οι υποκλοπές, η δολοφονία Καραϊβάζ, οι εκδικητικές αγωγές εναντίον ανεξάρτητων δημοσιογράφων, το έγκλημα της Πύλου μετατρέπουν τη χώρα μας σε σύμβολο του σύγχρονου πολιτικού αυταρχισμού».

Ακολούθως η κοινοβουλευτική ομάδα προσθέτει πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη οφείλει να απολογηθεί στους Έλληνες πολίτες. Για τον διεθνή διασυρμό. Για το γεγονός ότι την κυβέρνηση του στην Ευρωβουλή στήριξε η άκρα δεξιά. Για την παραβίαση του κράτους δίκαιου. Για την καθημερινή υπονόμευση της Δημοκρατίας μας».

Καταληκτικά η Νέα Αριστερά δηλώνει «ότι θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή της μάχης για την ανατροπή της αυταρχικής κυβέρνησης της Δεξιάς και την επανεκκίνηση της Τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ενεργοποιείται η ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία για 5.000 εποχικούς εργάτες

Στην Αίγυπτο βρίσκεται ο υπουργός Μετανάστευσης, Δημήτρης Καιρίδης Άμεσα ενεργοποιείται η …