Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Οσομπούκο με ριζότο Μιλανέζε

Οσομπούκο με ριζότο Μιλανέζε

0

-4 κότσια μοσχαρίσια γάλακτος

-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

-4 καρότα

-1 κ.τ.σ πελτέ

-250ml κόκκινο κρασί

-400 γρ ντομάτε κον κασέ

-1 κιλό κρεμμύδι στιφάδου

-2 κλωνάρια σέλερυ

-1 ζωμό βοδινού

-2 φλούδες πορτοκάλι

-3 τμχ σκόρδο

-2 φύλλα δάφνης

Για το ριζότο:

-200 γρ αρμπόριο ρύζι

-1 κούπα κρασί λευκό

-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

-1 φακελάκι σαφράν σκόνη

-1 ζωμό κοτόπουλο

-θυμάρι

-1 κ.τ.σ βούτυρο

-2 κ.τ.σ παρμεζάνα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και απ’ τις δυο πλευρές τα κότσι και σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά και απ’ τις δυο πλευρές, αφαιρούμε και τα βάζουμε σε πιάτο. Σωτάρουμε στην ίδια κατσαρόλα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σκόρδο, το σέλερυ, το καρότο, το πορτοκάλι, τη δάφνη σε χοντρό καρέ και τα καθαρισμένα κρεμμύδια στιφάδου.

Όταν σωταριστούν σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον πελτέ, την κονκασέ ντομάτα και τον ζωμό.     Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπάσουμε το κρέας και το αφήνουμε να πάρει βράση.     Έπειτα το βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες. Ελέγχουμε για υγρά ανά διαστήματα και είναι έτοιμο όταν είναι τρυφερό και ξεκολλάει απ’ τα κόκκαλα.

Για το ριζότο: Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, σωτάρουμε σε ένα τηγάνι σε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ρύζι, το σωτάρουμε και αυτό.

Σε ένα άλλο κατσαρολάκι βάζουμε περίπου 800ml νερό, το φακελάκι του σαφράν και βάζουμε τον ζωμό κότας. Προσθέτουμε σταδιακά ζωμό στο τηγάνι με το ριζότο, αυτό το κάνουμε περίπου για 17-18 λεπτά. Όσο βάζουμε ζωμό είμαστε από πάνω με μια ξύλινη κουτάλα, και ανακατεύουμε συνεχώς. Δοκιμάζουμε, πρέπει να κρατάει λίγο, αφαιρούμε απ’ τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε στο πιάτο βάζοντας ριζότο και από πάνω ενα κομμάτι οσομπούκο. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τρίμμα από φλούδα λεμονιού.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γεμιστό κατσικάκι με συκωτάκια και ρύζι

1 μπούτι κατσίκι, ανοιγμένο 500 ml ζωμός, λαχανικών 50 ml κρασί, λευκό 200 γρ. συκωτάκια, …