Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μετεκλογικές κόντρες με επίκεντρο τον αναδασμό στο Εράσμιο

Μετεκλογικές κόντρες με επίκεντρο τον αναδασμό στο Εράσμιο

0

Κ. Κουρτίδης: «Άσχημα ξεκινήσατε κ. Τοψίδη»


 “…έχετε ορίσει συνδιοίκηση υπάρχουν μήπως σκιώδεις αντιπεριφερειάρχες;”


Κόντρα μεταξύ πρώην και νυν περιφερειακής αρχής ξέσπασε ετεροχρονισμένα με αιχμή του δόρατος τον αναδασμό στο Εράσμιο. Ειδικότερα, την αφορμή έδωσε ανάρτηση του προέδρου του ΕΒΕ και υποψήφιου με την παράταξη Τοψίδη Στέλιου Μωραΐτη που κατηγορούσε για «ψεύτικα λόγια» και «λαϊκισμό» τον πρώην αντιπεριφερειάρχη Κώστα Κουρτίδη για ανακοινώσεις ανυπόγραφες σχετικά με τον αναδασμό και εξαπάτηση των ψηφοφόρων. Ο κ. Κουρτίδης επέλεξε να απαντήσει θεσμικά προς τον περιφερειάρχη Χριστόδουλο Τοψίδη και όχι προς τον κ. Μωραΐτη που δεν έχει θεσμικό ρόλο καθώς δεν εκλέχθηκε. 

Κ. Κουρτίδης: «Άσχημα ξεκινήσατε κ. Τοψίδη»

Όπως γνωρίζετε πολύ καλά ενημέρωσα ουσιαστικά, για τα πάντα τη διοίκηση σας, αρχικά τους έξι εκλεγμένους συμβούλους σας στην Ξάνθη και στη συνέχεια τη νέα χωρική Αντιπεριφερειάρχη. Σε αυτές τις  συναντήσεις σημαντικό θέμα ήταν και ο αναδασμός του Ερασμίου με αναφορά στο χρονικό σημείο, που βρίσκεται αυτός και τα επόμενα βήματα, που θα γίνουν από την επιτροπή αναδασμού και τον ανάδοχο με σκοπό την ολοκλήρωσή του. Με έκπληξή μου διαπιστώνω σήμερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι όλοι οι υποψήφιοί σας εκλεγμένοι και μη, θεσμικοί και μη, κάνουν κοινή ανάρτηση, χωρίς να αναφέρουν τίποτα, για την πορεία του αναδασμού, δείχνοντας άγνοια και κακοπιστία, για την πορεία του. Επισημαίνω, ότι τέτοιου είδους αναρτήσεις γινόταν και προεκλογικά και συγκεκριμένος υποψήφιος σας το είχε αναγάγει ως πρώτο θέμα του προεκλογικού του αγώνα. Ευτυχώς για την Ξάνθη δεν τον πίστεψαν και δυστυχώς γι’ αυτόν τον κατέταξαν σε μη εκλόγιμη θέση. Επισημαίνω επίσης, ότι ο Ξανθιώτικος λαός κατάλαβε το έργο που κάναμε και γι’ αυτό μας εξέλεξε πρώτους και τις δύο Κυριακές. Από 1-1-2024 κυβερνάτε και στην Ξάνθη με την πλειοψηφία που σας έδωσαν όμως άλλες Περιφερειακές Ενότητες. Για το λόγο αυτό σεβαστείτε την ΠΕ Ξάνθης, αποδεχτείτε το έργο που κάναμε και σηκώστε τα μανίκια και δουλέψτε για το καλό των Ξανθιωτών».

“…έχετε ορίσει συνδιοίκηση υπάρχουν μήπως σκιώδεις αντιπεριφερειάρχες;”

Σ’ άλλο σημείο ο κ. Κουρτίδης αφήνει αιχμές για τον ρόλο του κ. Μωραΐτη: «Οι εκλογές τελείωσαν και δεν μπορεί ο κάθε μη εκλεγμένος, μη θεσμικός και μη πληροφορημένος να γράφει αερολογίες, γιατί εκτίθεστε ανεπανόρθωτα εσείς. Πλέον σαν αντιπολίτευση ζητώ να ξέρω θεσμικά με ποιόν θα μιλώ και σε ποιον θα απαντώ. Στην Ξάνθη υπάρχει διοίκηση ή συνδιοίκηση; Και εάν έχετε ορίσει συνδιοίκηση υπάρχουν μήπως σκιώδεις αντιπεριφερειάρχες, για να απαντήσω ονομαστικά στον καθένα; Από ότι φαίνεται δεν είσαστε έτοιμος να διοικήσετε το νομό της Ξάνθης, αφού ενώ λάβατε μια πλήρη ανάλυση, δημόσια μιλάτε για πράγματα, για τα οποία έχετε ήδη ενημερωθεί τόσο από εμένα, όσο και από τις υπηρεσίες». Καταλήγοντας αναφέρεται στο θέμα του αναδασμού: «Μέχρι την ημέρα, που παρέδωσα στην νέα αντιπεριφερειάρχη είχαν έρθει από τον ανάδοχο οι νέοι χάρτες μετά τις ενστάσεις και περιμέναμε τους αλφαριθμητικούς πίνακες. Είναι πλέον δουλειά σας να πιέσετε τον ανάδοχο να φέρει το ελάχιστο αυτό τμήμα της εναπομείνασας δουλειάς του, ώστε μέσα στον Ιανουάριο 2024 να τελειώσει και αυτό το στάδιο. Αυτό θα έκανα εγώ ως υπεύθυνος αντιπεριφερειάρχης.


Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Περιφέρεια ΑΜΘ ίδρυσε την Επιτροπή Ισότητας Π.Α.Μ.Θ.

Πρόεδρος της επιτροπής θα διατελέσει η Βασιλική Παυλακάκη Την Πέμπτη 25 Απριλίου πραγματοπ…