Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μηλόπιτα με ζύμη μπισκότο

Μηλόπιτα με ζύμη μπισκότο

0

Για τη ζύμη

-220γρ βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου

-180γρ ζάχαρη κρυσταλλική

-1 αβγό

-1 κ.σ. γεμάτο τυρί κρέμα ή γιαούρτι στραγγιστό 10% λιπαρά

-400-450γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-2 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

-Μια πρέζα αλάτι

-1 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)

-1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη γέμιση

-8 μεσαία μήλα, κατά προτίμηση διαφορετικά είδη για ποικιλία γεύσης

-Το χυμό από ½ λεμόνι

-40γρ καστανή ζάχαρη

-1 κ.γ. κανέλα

-50γρ σταφίδες ξανθές, (προαιρετικά)

Για τη ζύμη: Χτυπήστε τη ζάχαρη και το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε το αβγό και συνεχίστε το χτύπημα για λίγο, έπειτα το τυρί και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπήστε λίγο ακόμη να ενσωματωθούν και αυτά.

Σε ξεχωριστό μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν και την κανέλα. Προσθέστε τα σταδιακά στο μίγμα βουτύρου/ζάχαρης μέχρι να πάρετε μια ομοιογενή ζύμη. Χωρίστε τη ζύμη στα δύο, καλύψτε με μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο για μία ώρα τουλάχιστον να ξεκουραστεί.

Ετοιμάστε τα μήλα: ξεφλουδίστε τα, βγάλτε το κέντρο τους και κόψτε τα σε λεπτές φέτες. Ανακατέψτε τα σε ένα μπολ με τη ζάχαρη, την κανέλα, το λεμόνι και τις σταφίδες.

Βουτυρώστε και αλευρώστε μια ανοιγόμενη φόρμα 22-24 εκ.  ή ένα ορθογώνιο πυρέξ μεγέθους 22 x 32 εκ. Πασπαλίστε την επιφάνεια εργασίας με αλεύρι και ανοίξτε προσεκτικά το φύλλο.

Ανοίξτε το πρώτο φύλλο σε πάχος 0.5 εκ. και απλώστε το στην βάση του ταψιού φροντίζοντας να ανεβαίνει και στα τοιχώματα. Ανοίξτε και το δεύτερο φύλλο. Γεμίστε την πίτα με τα μήλα και γυρίστε προς τα μέσα το κάτω φύλλο που περισσεύει. Καλύψτε την με το δεύτερο φύλλο και κάντε δύο, τρεις χαραγματιές στην επιφάνειά της για να φεύγει  ο ατμός. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 oC και ψήστε τη μηλόπιτα για 1 ώρα με 1 ώρα και 20 λεπτά μέχρι η πίτα να ροδίσει καλά από επάνω. Αφήστε την τουλάχιστον 1 ώρα να κρυώσει πριν την κόψετε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χοιρινό λεμονάτο με μουστάρδα και πράσα

1 κομμάτι χοιρινός λαιμός περίπου 1 κιλό 3 κουταλιές ελαιόλαδο 1,5 κουταλιές βούτυρο 2 κου…