Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ξεκίνησε χθες η συζήτηση για τον προϋπολογισμό – Έχει ήδη γίνει δεκτός κατά πλειοψηφία

Ξεκίνησε χθες η συζήτηση για τον προϋπολογισμό – Έχει ήδη γίνει δεκτός κατά πλειοψηφία

0

Την Κυριακή θα τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών ομάδων


Με τις τοποθετήσεις των γενικών εισηγητών των εννέα κοινοβουλευτικών ομάδων, ξεκίνησε στην ολομέλεια της Βουλής χθες Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, η πενθήμερη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού, οικονομικού έτους 2024.

Το ενδιαφέρον αναμένεται να κορυφωθεί την Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2023, με τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των αρχηγών των κοινοβουλευτικών ομάδων.

Η συζήτηση του προϋπολογισμού θα ολοκληρωθεί – το αργότερο – τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει ονομαστική φανερή ψηφοφορία, η οποία – κατά παράδοση – λογίζεται ως ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Το νομοσχέδιο με τίτλο «Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024» έχει ήδη γίνει δεκτό, κατά πλειοψηφία, από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Η Νέα Δημοκρατία ψήφισε υπέρ του σχεδίου νόμου ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος, το Δημοκρατικό Κίνημα «Νίκη», η Πλεύση Ελευθερίας – Ζωή Κωνσταντοπούλου και οι Σπαρτιάτες το καταψήφισαν.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Περιφέρεια ΑΜΘ ίδρυσε την Επιτροπή Ισότητας Π.Α.Μ.Θ.

Πρόεδρος της επιτροπής θα διατελέσει η Βασιλική Παυλακάκη Την Πέμπτη 25 Απριλίου πραγματοπ…