Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημοσκόπηση: Δεν υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση λένε επτά στους δέκα

Δημοσκόπηση: Δεν υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση λένε επτά στους δέκα

0

Από όσους εκτιμούν πως δεν υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση, το 52,3% κρίνει το γεγονός ως ανησυχητικό


Πάνω από επτά στους δέκα πολίτες θεωρούν πως δεν υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού OPEN.

Με βάση τα ευρήματα, σε ποσοστό 74% οι ερωτηθέντες συμφωνούν με τη διατύπωση ότι «δεν υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση», ενώ το 20,8% εκτιμά πως υπάρχει.

Την ίδια στιγμή, από όσους εκτιμούν πως δεν υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση, το 52,3% κρίνει το γεγονός ως ανησυχητικό, ενώ το 21,2% απαντά πως ανησυχεί λίγο ή καθόλου.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στοιχεία της δημοσκόπησης που αφορούν τις τάσεις σε κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα, όπως το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών και η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Φορολογικό νομοσχέδιο

Ειδικότερα, οι ερωτηθέντες διαφωνούν σε ποσοστό 56,8% με το νέο νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, ενώ το 31,2% δηλώνει πως συμφωνεί με τις διατάξεις του.

Σε ερώτηση για τον βαθμό συμφωνίας με τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων, διαφωνία εκφράζει το 75,5% και συμφωνία το 17,7%.

Ομόφυλα ζευγάρια

Σε σχέση με το δικαίωμα γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, το 40,3% απαντά πως συμφωνεί (μάλλον ή σίγουρα), ενώ τη διαφωνία του εκφράζει το 52,9% (μάλλον ή σίγουρα).

Η διαφωνία διευρύνεται όταν το ερώτημα αφορά το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών να υιοθετούν ή να αποκτούν παιδιά μέσω παρένθετης μητέρας. Σε ποσοστό 68,7% οι ερωτηθέντες διαφωνούν, ενώ μόλις το 24,2% δηλώνει πως συμφωνεί.

Σε ερώτημα για το ποια θα ήταν η αντίδραση σε περίπτωση πρόσκλησης σε γάμο ομόφυλου ζευγαριού, το 31,5% θα πήγαινε άνετα, το 18,3% θα πήγαινε αλλά θα ένιωθε άβολα, το 21,6% θα έβρισκε μια δικαιολογία για να μην παρευρεθεί, ενώ το 22,6% θα έβρισκε την πρόσκληση προσβλητική και θα την αγνοούσε.

Ιδιωτικά πανεπιστήμια

Με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα συντάσσεται το 52,7% των ερωτηθέντων, ενώ τη διαφωνία του εκφράζει το 44,1%.

Σε ερώτηση εάν η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων θα φέρει «αναβάθμιση ή υποβάθμιση» της δημόσιας εκπαίδευσης, το 50,5% κάνει λόγο για αναβάθμιση και το 31,9% για υποβάθμιση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αντίδραση και από το ΚΙΕΦ για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Κάνει λόγο και για συγκάλυψη στην υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών   Ανακοίνωση εξ…