Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα 16 γυναίκες βράβευσε φέτος η Αντιπεριφέρεια Ξάνθης

16 γυναίκες βράβευσε φέτος η Αντιπεριφέρεια Ξάνθης

0

Η καθιερωμένη εκδήλωση έλαβε χώρα την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι»


Ακολούθησε συναυλία με τραγούδια μεγάλων δημιουργών από το Ξανθιώτικο μουσικό σύνολο «Ανέμη»


Η καθιερωμένη εκδήλωση βράβευσης γυναικών από την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης για την κοινωνική τους προσφορά πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 19:00, στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι».

Ειδικότερα, ακολούθησαν εισηγήσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην επαγγελματική και κοινωνική κονίστρα, όπως επίσης και συναυλία με τραγούδια μεγάλων δημιουργών από το Ξανθιώτικο μουσικό σύνολο «Ανέμη».

Αξίζει να τονιστεί στο σημείο αυτό πως η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη με αποτέλεσμα να μην μείνει ούτε μία θέση κενή, ενώ αξιοποιήθηκε καταλλήλως και ο χώρος στην είσοδο της αίθουσας όπου μίλησαν οι βραβευθείσες γυναίκες.





Αναλυτικά τα ονόματα και οι επαγγελματικές ιδιότητες γυναικών που βραβεύτηκαν:

  1. Τσαμπαζλή Αναστασία, Πρόεδρος Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Α.Μ.Θ.
  2. Χατζηφωτιάδου Δέσποινα, Δικηγόρος, Πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου
  3. Διούδη Παγώνα, Ψυχολόγος Υγείας, Συστημική – Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια, Επιστημονικά Υπεύθυνη Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυκοινωνικής Υγείας Ν. Ξάνθης «Έκφραση»
  4. Χρηστακίδου Κωνσταντινιά ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ Β΄ Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, Προϊσταμένη του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Ξάνθης
  5. Τσακιρίδου Χρυσούλα ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟΣ Β΄ Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας υπηρετούσα στο Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης Αρμόδια για αδικήματα που αφορούν την γενετήσια ελευθερία και αξιοπρέπεια και αδικήματα που αφορούν ανήλικους ως δράστες και ως θύματα
  6. Καζάκου Χρυσούλα Υπαστυνόμος Β΄ Διοικητής του Αστυνομικού Σταθμού Μύκης, που υπάγεται στο Αστυνομικό Τμήμα Εχίνου. Αρμόδια για την αντιμετώπιση αδικημάτων Ενδοοικογενειακής Βίας, γενετήσιας ελευθερίας και αξιοπρέπειας, αδικημάτων που αφορούν σε ανήλικους και γενικότερα για κάθε περιστατικό που χρήζει ιδιαίτερης διαχείρισης.
  7. Αντωνιάδου Σταυρούλα, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του γηροκομείου Ξάνθης και υπεύθυνη της χορωδίας του. Μαζί με την αείμνηστη Βασιλική Ψωμά δημιούργησαν τον σύλλογο «Γυναίκες χωρίς σύνορα», ο οποίος αργότερα ονομάστηκε «Γυναίκες της Αγάπης» και διετέλεσε πρόεδρος για 6 χρόνια.
  8. Φατμέ Κόντε Μετζήτ, υπάλληλος του Δήμου Μύκης στο πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι. Μέσα από το εν λόγω πρόγραμμα στέκεται αρωγός στο πλευρό όλων όσων έχουν ανάγκη ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο ή άλλη ιδιότητα. Παράλληλα υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη του συνεταιρισμού γυναικών Κοτύλης.
  9. Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ξάνθης. Η ομάδα έχει σαν σκοπό τον εντοπισμό και την βοήθεια συμπολιτών μας, που έχουν ανάγκη, προσφέροντας τρόφιμα και ρουχισμό. Η δράση ξεκίνησε στα τέλη Ιανουαρίου 2012 και λειτουργεί μέχρι σήμερα.

Η ομάδα απαρτίζεται από:

  1. Τσεντικοπούλου Σοφία, Πρόεδρος
  2. Παπαϊωάννου Αριάνα – Βασιλική

III. Μπεζιάτ Βαλεντίνα

  1. Παυλίδου Μαρία
  2. Λουκοπούλου Ζωή
  3. Παπανδρέου Βασιλική

VII. Ζούμπου Βασιλική

VIII. Ψωμαδοπούλου Ευδοξία


Χρύσα Κιατίπη
chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καμπάνια δωρεάν προληπτικών γυναικολογικών εξετάσεων σε χωριά του δήμου Αβδήρων

Εντός Μαΐου εξετάσεις σε Ν. Κεσσάνη, Πόρτο Λάγος, Κουτσό, Γενισέα και Μαγικό   Στο πλ…