Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σε νέο χώρο περνά η δανειστική βιβλιοθήκη του Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης

Σε νέο χώρο περνά η δανειστική βιβλιοθήκη του Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης

0

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων εκφράζουν θερμές ευχαριστίες προς τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων


Ο Διευθυντής, Ηλίας Μπουναρτζής στο «Ε»: «Βάφτηκε, ’’επενδύθηκε’’ με ζωγραφιές στους τοίχους με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε έναν χώρο που εμπνέει και δημιουργεί συνάμα τις καλύτερες συνθήκες για μάθηση»


Η δανειστική βιβλιοθήκη του Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης ξεκίνησε να λειτουργεί για το σχολικό έτος 2023 – 2024. Ειδικότερα, κάθε Παρασκευή κατά την διάρκεια του 1ου και 2ου διαλείμματος οι μαθητές/-τριες του σχολείου θα μπορούν να δανείζονται βιβλία προκειμένου να απολαμβάνουν την ανάγνωσή τους στον ελεύθερο τους χρόνο.

Συγκεκριμένα, βρίσκεται σε αίθουσα του 2ου ορόφου του Δημοτικού Σχολείου και διαμορφώθηκε κατάλληλα με αγάπη και μεράκι, βέβαια χάρη στην πολύτιμη βοήθεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Για μια ακόμη φορά η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων εκφράζουν θερμές ευχαριστίες προς τον Σύλλογο για την διαμόρφωση της σχολικής μας βιβλιοθήκης.

Υπεύθυνη για την Σχολική Βιβλιοθήκη είναι η εκπαιδευτικός Χριστίνα Αφεντουλίδου.

Συμπληρωματικά με τα παραπάνω, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης, Ηλίας Μπουναρτζής, τονίζει στο «Ε»: «Η δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου μας μέχρι πέρυσι λειτουργούσε στον διάδρομο του σχολείου. Ωστόσο, επειδή από φέτος το σχολείο έγινε πενταθέσıο, προέκυψε μία ανενεργή αίθουσα. Έτσι, μέσω βέβαια της δραστηριότητας που ανέπτυξε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, βάφτηκε, ’’επενδύθηκε’’ με ζωγραφιές στους τοίχους με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε έναν χώρο που εμπνέει και δημιουργεί συνάμα τις καλύτερες συνθήκες για μάθηση. Μάλιστα, λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων θα τοποθετηθεί και πιάνο. Τέλος, επισημαίνω πως είναι ζήτημα χρόνου να ενταχθεί στο Πανελλήνιο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών».


Χρύσα Κιατίπη
chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε ψηφιακή πλατφόρμα καλούνται να καταχωρίσουν οι δήμοι τα έργα πυροπροστασίας

Με κοινή υπουργική απόφαση καθορίζεται η διαδικασία καταγραφής των εκτελεσθέντων έργων πυρ…