Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Εβδομάδα μητρικού θηλασμού με επίκεντρο όλες τις μέλλουσες μητέρες

Εβδομάδα μητρικού θηλασμού με επίκεντρο όλες τις μέλλουσες μητέρες

0

Για την Ξάνθη την διοργάνωση ανέλαβε και φέτος η «Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας» το διάστημα 1 έως 7 Νοεμβρίου


Η διοργανώτρια και εκπρόσωπος της ομάδας μιλά στο «Ε» στο πλαίσιο της γιορτής μητρικού θηλασμού στην κεντρική πλατεία την Κυριακή 5 Νοεμβρίου


Η διοργανώτρια και εκπρόσωπος της ομάδας Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Ξάνθης, κα Σοφία Παπαδοπούλου

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023 έλαβε χώρα η εκδήλωση γιορτής για τον μητρικό θηλασμό στην κεντρική πλατεία Ξάνθης. Προς επίρρωση, η διοργανώτρια και εκπρόσωπος της ομάδας Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Ξάνθης, Σοφία Παπαδοπούλου μιλά στο «Ε» για την ταυτότητα που φέρει ο πανελλαδικός δημόσιος θηλασμός υπογραμμίζοντας συνάμα τον βαρυσήμαντο ρόλο που διαδραματίζει η ομάδα.

Φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση-γιορτή την Κυριακή 05/11 στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης

24ωρες το 24ωρο ενεργή η ομάδα «Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας»

«Φτάνουμε προς το τέλος της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού. Ειδικότερα, για την Ελλάδα διαρκεί από 1 έως 7 Νοεμβρίου. Το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας διοργανώνει κάθε χρόνο από το 2010 με 2011 την 1η Κυριακή του Νοέμβρη πανελλαδικό ταυτόχρονο δημόσιο θηλασμό. Για την Ξάνθη την διοργάνωση έχει αναλάβει και φέτος η ‘’Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας’’», τονίζει.

«Η αλήθεια είναι ότι η προσέλευση του κόσμου δεν ήταν ικανοποιητική, διότι μετά τον κορονοϊό ο κόσμος έχει φοβηθεί. Παρόλα αυτά, η ομάδα είναι 24 ώρες το 24ωρο ενεργή και βοηθά εθελοντικά όλες τις μέλλουσες μητέρες σε θέματα θηλασμού», όπως επισημαίνει η κα Παπαδοπούλου καταληκτικά.


Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, 1-7 Νοεμβρίου 2023(Υπουργείο Υγείας)

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού (ΠΕΜΘ) – World Breastfeeding Week (WBW) έχει καθιερωθεί από την Παγκόσμια Συμμαχία Δράσης για τον Μητρικό Θηλασμό (World Alliance for Breastfeeding Action – WABA) και εορτάζεται από το 1992 κάθε χρόνο στις 1-7 Αυγούστου. Στη χώρα μας η Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 1-7 Νοεμβρίου. Η εν λόγω δράση υποστηρίζεται από τη UNICEF, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ – WHO), τη Διεθνή Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) και Υπουργεία Υγείας σε πολλές χώρες. Αποτελεί μια εκστρατεία η οποία αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και των επαγγελματιών υγείας σε θέματα που σχετίζονται με τον μητρικό θηλασμό και την προαγωγή του στοχεύοντας στην επίτευξη του στόχου που έχει θέσει ο ΠΟΥ για αποκλειστικό μητρικό θηλασμό στο 50% των βρεφών έως το 2025.

Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού είναι:

«Ενθαρρύνουμε τον θηλασμό. Κάνουμε τη διαφορά για τους εργαζόμενους γονείς».


Χρύσα Κιατίπη
chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε ψηφιακή πλατφόρμα καλούνται να καταχωρίσουν οι δήμοι τα έργα πυροπροστασίας

Με κοινή υπουργική απόφαση καθορίζεται η διαδικασία καταγραφής των εκτελεσθέντων έργων πυρ…