Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Εναντίον της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων τάσσεται το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Ξάνθης

Εναντίον της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων τάσσεται το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Ξάνθης

0

Την αντίθεση του όσον αφορά στην λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 26 Νοεμβρίου και υπέρ της κυριακάτικης αργίας τάσσεται, με ανακοίνωση του, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Ξάνθης.

Όπως αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση, «εκφράζουμε την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεσή μας στην λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 αλλά και την κατάργηση της κάθε  Κυριακάτικης αργίας. Η υποτονικότητα στο εμπόριο δεν οφείλεται στο οριοθετημένο ωράριο  λειτουργίας των καταστημάτων αλλά στα χαμηλά εισοδήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων που εξανεμίζονται από τα αλλεπάλληλα και ανεξέλεγκτα κύματα ανατιμήσεων και ακρίβειας. Η Κυριακή είναι αργία και ημέρα ανάπαυσης για τον εργαζόμενο και αποτελεί ιερό δικαίωμα που κατακτήθηκε με αγώνες, δεν αμφισβητείται, δεν καταργείται, δεν θυσιάζεται. Αυτό που σήμερα λείπει από την κοινωνία δεν είναι οι ώρες για να ψωνίσουμε αλλά τα χρήματα και οι μισθοί για να ζήσουμε αξιοπρεπώς.

Τονίζεται καταληκτικά ότι «οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια θα μας βρει αντιμέτωπους. Εκπροσωπώντας το σύνολο των εργαζομένων του Νομού εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην κατάργηση του θεμελιώδους εργασιακού κανόνα της Κυριακάτικης αργίας».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όχι λιγότερο από 14 ευρώ το αρνί στο τσιγκέλι του κρεοπωλείου

«Τσιμπημένο» κατά ένα ευρώ τουλάχιστον από πέρυσι – Τρίβουν τα χέρια τους φέτος οι π…