Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αντίστροφη μέτρηση για την έξοδο και των 6+6 από τον ΣΥΡΙΖΑ

Αντίστροφη μέτρηση για την έξοδο και των 6+6 από τον ΣΥΡΙΖΑ

0

Τι ειπώθηκε στην δεκάωρη τηλεδιάσκεψη


Γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Γ. Χατζηθεοδώρου: «Θέλουν να φύγουν αλλά εκ του ασφαλούς. Κι αυτό δεν συνάδει με το ήθος της Αριστεράς»


Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ. Η ομάδα 6+6 με την Έφη Αχτσιόγλου βρίσκεται κοντά στην πόρτα εξόδου μετά την μαραθώνια πανελλαδική τηλεδιάσκεψη της Κυριακής ενώ την ίδια στιγμή ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης με χθεσινή του δήλωση χτυπά την γροθιά του στο μαχαίρι και τους προκαλεί αν το αποφάσισαν να φύγουν τώρα. Στο μεταξύ η εικόνα που βγαίνει προς την κοινωνία για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι άκρως απογοητευτική με τους πρώην συντρόφους να τρώνε κυριολεκτικά τις σάρκες τους, να βγάζουν άπλυτα στην φόρα, να αλληλοτρολλάρονται επί προσωπικού στα διαδικτυακά μέσα, να μιλάνε για «βούρκο» και «εσωτερικούς εχθρούς».  Μια εικόνα κατρακύλας χωρίς σταματημό!

 «Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά»

Από την Ξάνθη έλαβε μέρος στην τηλεδιάσκεψη ο πρώην βουλευτής κ. Στάθης Γιαννακίδης καθώς και άλλα μέλη. Ο ίδιος επιφυλάχθηκε για δηλώσεις ή αναφορές σε λήψη απόφασης δεδομένου ότι επρόκειτο για μια εσωτερική διαδικασία κι όχι θεσμική, όπως είπε,  ώστε να ληφθούν αποφάσεις. Ωστόσο εξήχθηκαν κάποια συμπεράσματα που περιγράφουν την εικόνα και το πλαίσιο προβληματισμού και προοιωνίζουν για το τι μέλλει γενέσθαι την επόμενη μέρα. Ειδικότερα σύμφωνα με αυτά που ανέφερε  ο κ. Γιαννακίδης όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και η επόμενη μέρα είναι στα χέρια του προέδρου. Η αποχώρηση ή μη της ομάδας 6+6 θα εξαρτηθεί από τις πρωτοβουλίες του προς την κατεύθυνση να σταματήσει αυτό το τοξικό κλίμα που έχει διαχυθεί σ’ όλο το κόμμα και το δηλητηριάζει.

Στην τηλεδιάσκεψη που διήρκησε 10 ώρες μίλησαν περίπου 150 άτομα ενώ συμμετείχαν περίπου 1.000.

Η άτυπη ανακοίνωση… εξόδου

Αργά το βράδυ της Κυριακής  από την συντονιστική επιτροπή της ομάδας των 6+6 εκδόθηκε άτυπη ανακοίνωση – ενημέρωση, στην οποία γινόταν σαφής αναφορά, που δείχνει και τα μελλούμενα, ότι δεν διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβίωσης με την παρούσα ηγετική ομάδα.

Όπως χαρακτηριστικά επισημάνθηκε: «Στην σημερινή συζήτηση πήραν μέρος περισσότερα από 1000 στελέχη από όλη την Ελλάδα. Η κοινή εκτίμηση είναι ότι με ευθύνη της ηγετικής ομάδας ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αντιμετωπίζει μια κρίση με στοιχεία διάλυσης. Η ρίζα του προβλήματος είναι πρώτα από όλα θέμα πολιτικών επιλογών και πολιτικού ήθους. Δυστυχώς η ηγετική ομάδα αντί να επιτρέψει μια ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση σε αυτή την βάση επιλέγει σενάρια συνωμοσίας και προσωπικές επιθέσεις.

Η κατάσταση ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και τις χυδαίες επιθέσεις δυσκολεύει κάθε προσπάθεια συνεννόησης και συζήτησης. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβίωσης με την παρούσα ηγετική ομάδα. Όλο αυτό το διάστημα έχουμε τοποθετηθεί και λειτουργήσει με βάση την ευθύνη για την ύπαρξη του αναγκαίου αριστερού και προοδευτικού σχεδίου απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

«Η ομάδα 6+6 θέλει να φύγει με απώτερο σκοπό να συγκροτήσουν κοινοβουλευτική ομάδα με 10 βουλευτές μαζί με την «ομπρέλα». Θέλουν να φύγουν αλλά εκ του ασφαλούς. Κι αυτό δεν συνάδει με το ήθος της Αριστεράς» Γ. Χατζηθεοδώρου Γραμματέας Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

Γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Γ. Χατζηθεοδώρου: «Θέλουν να φύγουν αλλά εκ του ασφαλούς. Κι αυτό δεν συνάδει με το ήθος της Αριστεράς»

Την ίδια στιγμή από την Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης έχουν αποχωρήσει 3 μέλη και από το κόμμα 2 μέλη. Ο βουλευτής Χ. Ζεϊμπέκ τηρεί στάση σιωπής μη αποκαλύπτοντας τις προθέσεις του για το αν θα παραμείνει ή όχι στο κόμμα μετα την αποχώρηση της «ομπρέλας» και του Ευκλείδη Τσακαλώτου τον οποίο και υποστήριξε.

Ο γραμματέας Γιώργος Χατζηθεοδώρου παρότι δεν στήριξε τον Στέφανο Κασσελάκη στις εκλογές δηλώνει: «Είμαι με τον ΣΥΡΙΖΑ. Συμμετείχαμε σε μια δημοκρατική εκλογική διαδικασία. Όσοι αποχώρησαν ή σκέπτονται να αποχωρήσουν ουσιαστικά αμφισβητούν τον εαυτό τους. Δεν δέχονται τα αποτελέσματα αυτής της διαδικασίας και αυτό δεν συνάδει με την Αριστερά. Δεν την σεβάστηκαν και δεν έδωσαν ούτε ένα περιθώριο προσαρμογής στο νέο πρόεδρο. Απ’ την πρώτη στιγμή βγήκαν στα media και τον υπονόμευσαν με ύβρεις.  Η ομάδα 6+6 θέλει να φύγει με απώτερο σκοπό να συγκροτήσουν κοινοβουλευτική ομάδα με 10 βουλευτές μαζί με την «ομπρέλα».  Θέλουν να φύγουν αλλά εκ του ασφαλούς. Κι αυτό δεν συνάδει με το ήθος της Αριστεράς. Το κόμμα όμως δεν είναι επιχείρηση, το υπηρετείς εθελοντικά. Ο κόσμος έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα να αλλάξουμε αλλά φαινόμαστε ότι δεν μπορούμε να το χειριστούμε. Ο καθένας θέλει να πάρει ένα κομμάτι ΣΥΡΙΖΑ και να φύγει. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως είναι ένας και είναι εδώ και πρέπει να προχωρήσουμε».


Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr


 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αντίδραση και από το ΚΙΕΦ για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Κάνει λόγο και για συγκάλυψη στην υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών   Ανακοίνωση εξ…