Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μητσοτάκης σε Νετανιάχου: Δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα – Να προστατευθούν οι άμαχοι

Μητσοτάκης σε Νετανιάχου: Δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα – Να προστατευθούν οι άμαχοι

0

«Εκτιμώ την αλληλεγγύη σας, της κυβέρνησής σας και του ελληνικού λαού, αυτή τη σκοτεινή ώρα», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατά τον σύντομο διάλογο των δύο ηγετών, στην έναρξη της συνάντησής τους στην Ιερουσαλήμ

Συνάντηση με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου είχε το πρωί της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ισραήλ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με κυβερνητική ενημέρωση, ο πρωθυπουργός εξέφρασε τον αποτροπιασμό και την οδύνη του για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ.

Επιπλέον, υπογράμμισε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την ανάγκη προστασίας των αμάχων, της απελευθέρωσης των Ισραηλινών που κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς και της αποφυγής μιας ανθρωπιστικής κρίσης.

«Πάντα λέω ότι το καλύτερο πράγμα εκτός από το να στέκεσαι στο πλευρό του Ισραήλ, είναι να βρίσκεσαι στο Ισραήλ. Στο Ισραήλ, όπως κάνεις εσύ. Εκτιμώ την αλληλεγγύη σας, της κυβέρνησής σας και του ελληνικού λαού, αυτή τη σκοτεινή ώρα. Είναι μια μάχη του πολιτισμού ενάντια στη βαρβαρότητα», σημείωσε, από πλευράς του, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, κατά την έναρξη της συνάντησης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Ιερουσαλήμ. Συμμετείχαν από την ελληνική πλευρά, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης καθώς και ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αντίδραση και από το ΚΙΕΦ για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Κάνει λόγο και για συγκάλυψη στην υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών   Ανακοίνωση εξ…