Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ισορροπία του τρόμου εν μέσω βομβαρδισμών και καθυστερήσεων για τη χερσαία επιχείρηση

Ισορροπία του τρόμου εν μέσω βομβαρδισμών και καθυστερήσεων για τη χερσαία επιχείρηση

0

Τουλάχιστον 5.300 νεκροί Παλαιστίνιοι και 18.000 τραυματίες

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας εξέδωσε τον τελευταίο απολογισμό των θυμάτων και των τραυματιών της σύρραξης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, 5.300 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ 18.000 είναι οι τραυματίες.

Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι τουλάχιστον 32 ακόμη άτομα συνελήφθησαν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένων 18 στελεχών της Χαμάς και ενός ανώτερου μέλους της οργάνωσης.

Ο Mohamed Zaqout, γενικός διευθυντής των νοσοκομείων στη Γάζα, έδωσε στο Al Jazeera ενημέρωση αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στον τομέα της περίθαλψης.

Σύμφωνα με τον ίδιο:

  • 25 ασθενοφόρα είναι εκτός λειτουργίας λόγω των αεροπορικών επιδρομών.
  • Οκτώ από τα 24 νοσοκομεία στη Γάζα είναι εκτός λειτουργίας λόγω αεροπορικών επιδρομών ή έλλειψης καυσίμων και ιατρικών προμηθειών.
  • Οι ομάδες διάσωσης δεν μπορούν να προσεγγίσουν όσους βρίσκονται κάτω από τα ερείπια των κτιρίων που καταστράφηκαν από τις ισραηλινές επιθέσεις.
  • Το Νοσοκομείο Χαμάντ, ένα από τα κυριότερα νοσοκομεία στη Γάζα, είναι εκτός λειτουργίας μετά τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αντίδραση και από το ΚΙΕΦ για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Κάνει λόγο και για συγκάλυψη στην υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών   Ανακοίνωση εξ…