Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Άρχισε το “ξήλωμα” στον ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

Άρχισε το “ξήλωμα” στον ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

1

Τα …βρόντηξε κι έφυγε από Νομαρχιακή ο Νίκος Καλιαμπάκας –

Δήλωσε στο «Ε» ότι θα συμμετέχει στο νέο κόμμα της «Ομπρέλας»

 

Παραίτηση Δημήτρη Εξίογλου  – «Να λειτουργήσουν τα όργανα του κόμματος», ζητά ο Σ. Γιαννακίδης

 

 

Μαίνεται ο ‘εμφύλιος’ στον ΣΥΡΙΖΑ μετά και τις τελευταίες «προγραφές – διαγραφές» για τα στελέχη Φίλη, Βίτσα, Σκουρλέτη που προανήγγειλε ο νέος πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται. Το ρήγμα που έχει προκληθεί μεταξύ των στελεχών της «Ομπρέλας» δείχνει αγεφύρωτο και πλέον είναι θέμα χρόνου η αποχώρηση αλλά και η δημιουργία νέου πολιτικού φορέα. Όλες οι ενδείξεις και οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών συνηγορούν προς τη δημιουργία νέου κόμματος με το όνομα «Ανανεωτική και Οικολογική Ριζοσπαστική Αριστερά».  Μάλιστα κυκλοφόρησε και ένα κείμενο που πρόκειται να καταθέσει η «Ομπρέλα» ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο κείμενο γίνεται λόγος για ένα κόμμα που είναι σε αποδρομή και αποτυπώνεται η «βαθιά ανησυχία», αλλά και η «συλλογική αίσθηση ότι μετέχουμε σε ένα κόμμα που τείνει να μην έχει, με οποιοδήποτε πολιτικό σκεπτικό, σχέση με την Αριστερά». Παράλληλα ασκείται κριτική τόσο στον Στέφανο Κασσελάκη όσο και στον  Αλέξη Τσίπρα.

Παραίτηση Νίκου Καλιαμπάκα και Δημήτρη Εξίογλου από την Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

Οι εξελίξεις σε κεντρικό επίπεδο δεν άφησαν ανεπηρέαστα τα μέλη  ΣΥΡΙΖΑ της Ξάνθης.  Ήδη η Νομαρχιακή μετρά δύο παραιτήσεις μελών της που υποβλήθηκαν στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα. Του πρώην γραμματέα και πρώην μέλους της Κεντρικής Επιτροπής κ. Νίκου Καλιαμπάκα και του μέλους Δημήτρη Εξίογλου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι  οι παραιτήσεις δεν θα σταματήσουν σ’ αυτούς τους δύο και πολλά στελέχη με θεσμικό ρόλο είναι σε στάση αναμονής για την συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής ώστε να αποφασίσουν αν θα πουν  ‘good bye’ στον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη και θα ενταχθούν στην πολιτική «ομπρέλα» του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Ν. Καλιαμπάκας: «Αυτό είναι ένα ριάλιτι…Δεν χωράμε σ’ αυτό το κουστούμι. Θα συμμετέχω στον νέο πολιτικό φορέα»

Μιλώντας στο «Ε» ο Νίκος Καλιαμπάκας που έχει γράψει την δική του πολιτική ιστορία στον ΣΥΡΙΖΑ και ως γραμματέας στην Ξάνθη όταν από κόμμα του 3% τον εκτόξευσε σε διψήφια ποσοστά δεν έκρυψε την απογοήτευση αλλά και την στενοχώρια του για ότι συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δήλωσε απερίφραστα ότι θα συμμετέχει στον νέο πολιτικό φορέα: «Παραιτήθηκα από μέλος της Νομαρχιακής Ξάνθης. Θα συμμετέχω στην δημιουργία του νέου πολιτικού φορέα που επιχειρείται από την «ομπρέλα». Δεν μπορούμε να ταυτιστούμε με μια πολιτική όπως αυτή που ασκεί ο Στέφανος Κασσελάκης. Ήρθε από το πουθενά και βγήκε με το …πανηγύρι των 2 ευρώ…Αυτά δεν έχουν καμιά σχέση με την Αριστερά. Στηρίξαμε τον Τσίπρα αλλά ήταν μέλος του κόμματος. Αυτό είναι ένα ριάλιτι…Δεν χωράμε σ’ αυτό το κουστούμι. Αυτοί που τον ψήφισαν να τον στηρίξουν», τόνισε ο κ. Καλιαμπάκας αποδεχόμενος παράλληλα ότι νιώθει θλίψη με όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ: «Όταν είσαι τόσα χρόνια στον ίδιο πολιτικό χώρο σε πονάει η ψυχή σου όταν φεύγεις… Είμαστε σε μια αμήχανη κατάσταση   Δεν θέλουμε να μαλώνουμε…αλλά δεν συμφωνώ με όλα αυτά που γίνονται. Γι’ αυτό και θέλω να συμμετέχω στον νέο πολιτικό φορέα. Είναι ρευστή η κατάσταση και  σε αρχικό ΄στάδιο η προσπάθεια. Θέσαμε στόχο τις ευρωεκλογές».

Σ. Γιαννακίδης: «Να λειτουργήσουν τα όργανα του κόμματος»

Ο πρώην βουλευτής και αν. υπουργός Στάθης Γιαννακίδης επιρρίπτει την ευθύνη για την εικόνα σύγκρουσης και διάλυσης που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτίστως στην ηγεσία και τονίζει την αναγκαιότητα να αναλάβουν δράση τα θεσμικά όργανα του κόμματος: «Παρατηρούμε ότι υπάρχει συστηματική ενασχόληση στον άμεσο κύκλο της ηγεσίας με το τι είναι ο ένας,  τι ο άλλος. Αυτά ρίχνουν λάδι στην φωτιά, πυροδοτούν την σύγκρουση και ευθύνονται για την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει το κόμμα. Δημιουργούν μεγάλη απογοήτευση στα μέλη του κόμματος. Είναι μια εκφυλιστική κατάσταση. Αυτό που προέχει είναι η τοποθέτηση στα αρμόδια όργανα και όχι να βγαίνουν τα εσωκομματικά μας στην δημόσια σφαίρα. Να λειτουργούν τα όργανα,  οι Νομαρχιακές επιτροπές. Πρέπει επίσης να κάνουμε ένα σωστό απολογισμό των εκλογών. Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι περιχαρής επειδή κέρδισε ο Δούκας στην Αθήνα. Στην Ξάνθη ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμιά εκπροσώπηση ούτε στους δήμους,  ούτε στην περιφέρεια. Να κοιτάξουμε την ουσία του εκλογικού αποτελέσματος και τα μηνύματα και να προχωρήσουμε σε αλλαγές. Είναι κρίσιμη η συνεδρίαση της Κεντρική Επιτροπής στις 11 και 12 Νοέμβρη».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η δομή στήριξης για κακοποιημένες γυναίκες στο σχεδιασμό της επιτροπής ισότητας της Π.Α.Μ.Θ.

Η ιδρυτική συνάντηση της επιτροπής πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 με την παρ…