Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

0

Η αλήθεια να λέγεται
Άρεσε δεν άρεσε, συμφωνούν δεν συμφωνούν οι φανατικοί αριστεροί Συριζαίοι, μία είναι η αλήθεια που φάνηκε μάλιστα και στην πράξη, δηλαδή στην προσέλευση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν βγήκε κερδισμένος επικοινωνιακά σε ύψιστο επίπεδο. Ούτε στα τρελά τους όνειρα δεν φαντάζονταν τέτοια προσέλευση στις κάλπες της Κυριακής.
Μάλιστα, μετά τις διπλές ήττες των πρόσφατων εκλογών, απλά περίμεναν ως άβουλοι μοιραίοι καμιά 50-70.000 άτομα να προσέλθουν στις κάλπες για αρχηγό. Η εμφάνιση όμως του Κασσελάκη όχι απλά τάραξε τα νερά, έγινε τρικυμία που τα παρέσυρε όλα.
Τώρα την Κυριακή θα κριθεί εάν θα έχουμε έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη ή διάσπαση.
Γ.Δ.


Σίγουρο όταν ανοίξει η κάλπη
Να και μια άλλη απόδειξη για την επιδραστικότητα του υποψήφιου προέδρου Κασσελάκη.
Σύμφωνα με στοιχεία της Περιφέρειάς μας, ο εν λόγω υποψήφιος ήρθε πρώτος σε ψήφους σε όλους τους νομούς της ΑΜΘ. Μάλιστα πανελλαδικά, υπήρχαν νομοί στους οποίους η διαφορά ήταν σχεδόν διπλάσια και προκαλούσε ερωτηματικά για την απήχηση στο εκλογικό σώμα του Κασσελάκη που σ’ έναν μήνα μέσα έφερε τα πάνω-κάτω, ενώ αυξήθηκαν τα ερωτηματικά για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ.
Ιδού λοιπόν, άλλη μια απόδειξη πως στην πολιτική τίποτε δεν μπορεί να θεωρηθεί σίγουρο, μέχρι ν’ ανοίξει η κάλπη.
Γ.Δ.


Περιφερειακές εκδηλώσεις
Για την ενημέρωσή σας μία υπενθύμιση ότι εκτός των δημοτικών εκλογών έχουμε και περιφερειακές. Έτσι, σας κάνω γνωστό πως την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 19.00 στο ξενοδοχείο Ελισσώ θα γίνει η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του υποψήφιου Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου.
Από την πλευρά του ο Χριστόδουλος Τοψίδης, θα πραγματοποιήσει την δική του εκδήλωση στην πόλη μας στο ξενοδοχείο Ζ.Palace τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.00.
Στις κεντρικές αυτές προεκλογικές συγκεντρώσεις θα παρουσιαστούν και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Ξάνθης.
Γ.Δ.


Μια εθιμική πορεία
Ήταν αναμενόμενη η αντίδραση διότι έγινε επετειακή γιορτή. Οι γονείς και μαθητές στο Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο έκαναν την ετήσια εμφάνισή τους. Με πορεία στο κέντρο της πόλης. Πάντα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς με μια τυπική κατάληψη.
Το αίτημα γνωστό φυσικά, το κτιριακό, γιατί οι αίθουσες δεν αρκούν. Το ότι όμως οι μαθητές έρχονται από τα ορεινά χωριά τους όπου υπάρχει Γυμνάσιο και Λύκειο με σύγχρονες εγκαταστάσεις, ε, αυτό το ξεχνούν διότι υπάρχουν εντολές για επιλεκτική απώλεια μνήμης.
Και  κάτι τελευταίο. Ο λεγόμενος και ψευτομουφτής Τράμπα, τι ακριβώς εκπροσώπησε στην πορεία;
Γ.Δ.


Επίκαιρη επιστολή
Ιδού και μία επιστολή από συμπολίτη που παρατηρεί τα πολιτικά γεγονότα και τα σχολιάζει με το δικό του εύστοχο τρόπο. Σας την παραθέτω αυτούσια, σημειώνοντας πως είναι και επίκαιρη. Γράφει:
«Τα αμπέχονα στην “ναφθαλίνη”
Με την πρωτιά του Στέφανου Κασσελάκη, ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι η Αριστερά με τα «αμπέχονα» που επιχείρησε το 2015 να οδηγήσει τη χώρα σε περιπέτειες, πρέπει να μπει στη «ναφθαλίνη»! όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρεία του κόμματος, είχαν άμεση και στενή σχέση με την μεγάλη περιπέτεια που πέρασε η χώρα μέχρι το 2019 και έχουν ταυτιστεί με το γ’ και πιο οδυνηρό μνημόνιο. Ο Κασσελάκης εκφράζει το νέο τύπο Αριστερού, που είναι κοσμοπολίτης και οι όποιες ιστορικές αναφορές στο παρελθόν, δεν είναι «δεσμά» αλλά οδοδείκτης για το μέλλον. Ο τρόπος που μιλάει και αυτά που λέει, ο τρόπος που ντύνεται και κινείται, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο και η διαφαινόμενη εκλογή του στον β΄γύρο οριοθετεί ή αν θέλετε θέτει τα θεμέλια για ένα ευρύτερο κεντροαριστερό σχήμα που θα αποτελέσει τον δεύτερο ισχυρό πόλο στο πολιτικό μας σύστημα.
Θ.Σ.»


«Μπουγάδα» κάνει στο tik tok o Δημαρχόπουλος!
Τι θα δούμε ακόμα σ’ αυτές τις εκλογές! Προφανώς και ζήλεψε την επιτυχία που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης  στο tik tok και ειδικά στην νεολαία και το  επιχειρεί και ο κ. Δημαρχόπουλος! Έτσι  έβγαλε βιντεάκι με σηκωμένα τα μανίκια και μια λεκάνη μπροστά του να κάνει…  μπουγάδα και μάλιστα με μια υποκριτική δεινότητα να εξεγείρεται που δεν τον αφήνουν να την τελειώσει! Ήταν να μην πάρει φόρα ο κ. Δημαρχόπουλος με τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης που του τα έμαθαν οι νέοι υποψήφιοί του! Αναφορικά με τo περιεχόμενο του μηνύματος αφορά τις εκλογές και ό τι ο ίδιος τάχθηκε να …καθαρίσει τα άπλυτα κάποιων ίσως; Αυτά σε πρώτη μετάφραση! Εκτός κι αν εννοεί κάτι άλλο…
Πάντως έχει γέλιο …και το γέλιο είναι πολύ κοντά στο γελοίο. Ένας τόνος και ένα ο διαφορά!
Μ.Ξ.


«Μαζί για  την Αλλαγή»
Ήταν σχεδόν όλες οι  γενιές του ΠΑΣΟΚ στην παρουσίαση του συνδυασμού «Μαζί για  την Αλλαγή» για την περιφέρεια στον οποίο ηγείται ο Δαμιανός Καγγελίδης και του ψηφοδελτίου της Ξάνθης. Ο Δραμινός κ. Καγγελίδης αν και  όχι τόσο αναγνωρίσιμος στην Ξάνθη είχε μια πολύ καλή παρουσία, φάνηκε γνώστης των προβλημάτων της περιφέρειας και της κάθε περιφερειακής ενότητας ξεχωριστά αλλά και του τρόπου λειτουργίας της τοπικής  αυτοδιοίκησης αναδεικνύοντας τις  παθογένειές της. Και το ψηφοδέλτιο της Ξάνθης απαρτίζεται από άτομα καταξιωμένα επαγγελματικά και είναι αντιπροσωπευτικό της τοπικής  κοινωνίας. Ο συνδυασμός «Μαζί για  την Αλλαγή» αποτελεί μια σοβαρή και  αξιόπιστη πρόταση για  την περιφέρειά μας.
Μ.Ξ.


Σταθερή πορεία
Τί σου είναι οι εκλογές.
Σου φέρνει στον τόπο σου, στα πόδια σου πολιτικά στελέχη πρώτης γραμμής. Όπως συνέβη προχθές που το ΚΚΕ έστειλε στο νομό μας τον Θανάση Παφίλη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο.
Ο Θανάσης Παφίλης επισκέφθηκε τον Κένταυρο και τη Γενισέα, μίλησε στο γνωστό αμφιθέατρο της κεντρικής πλατείας και αποχαιρέτησε τους συντρόφους-συναγωνιστές που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή.
Σταθερό στις επετειακές εκδηλώσεις το ΚΚΕ. Όλα συντεταγμένα, οργανωμένα, καθιερωμένα και γνωστά. Ξέρεις τι είναι, τι θέλει, τι επιδιώκει, είσαι ήσυχος πως τίποτε δεν θ’ αλλάξει ούτε στο κόμμα ούτε στην κοινωνία.
Γ.Δ.


Μικρό καλάθι Μητσοτάκη στη ΔΕΘ
Μικρό ήταν το καλάθι του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, όπως αναμενόταν λόγω των τεράστιων κονδυλίων που θα απαιτηθούν σε Θεσσαλία και Έβρο, ωστόσο το μικρό καλάθι είχε και μια μεγάλη έκπληξη. Κι αυτή ήταν το «ξεπάγωμα» από την 1η Ιανουαρίου του 2024 των τριετιών και κάθε επιδόματος προϋπηρεσίας, που βρίσκονται σε αναστολή από το 2012.
Κατά τ’ άλλα ανακοίνωσε τη συγκρότηση Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας, την παράταση του Market pass μόνο για τη Θεσσαλία και τον Έβρο, τον διπλασιασμό του ειδικού αποθεματικού για φυσικές καταστροφές (από 300 εκ. σε 600 εκ ευρώ) ποσό που θα προέλθει από την αύξηση του τέλους διαμονής από 1 μέχρι 6 ευρώ στα πολυτελή ξενοδοχεία, καθώς και την μόνιμη συνεργασία των -πανάκριβων όπως είπε- Ενόπλων Δυνάμεων με την Πολιτική Προστασία, με πρωτόκολλα σε φυσικές καταστροφές.
Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι έχει εντολή για μεγάλες μεταρρυθμίσεις και είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στον πολυδιάστατο εκσυγχρονισμό της χώρας εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο πόλεμος θα κερδηθεί, ενώ διαβεβαίωσε πως δεν θα θέσει ποτέ σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα. Οι αλλαγές και τα μέτρα που προωθεί έχουν να κάνουν με την οικονομία, τη νομιμότητα και τη δικαιοσύνη κι ένα κράτος που θα εξασφαλίζει μια καλύτερη καθημερινότητα.
«Ό,τι χάσαμε πολιτεία και πολίτες θα το ξαναχτίσουμε μαζί, καλύτερα και χωρίς τα λάθη του παρελθόντος» ήταν το μήνυμα της αισιοδοξίας του από το βήμα της ΔΕΘ…


Ένα ποδήλατο
Μέρες τώρα βλέπω ένα ποδήλατο χωρίς τη δεύτερη ρόδα σε μια κολώνα δίπλα στο στέγαστρο της στάσης στην πλατεία Ελευθερίας.
Η εικόνα του ποδηλάτου αυτού που δεν είναι κάποιο παλιό χωρίς αξία, παρακολουθώ να κείτεται στο πεζοδρόμιο χωρίς να ενδιαφερθεί ο ιδιοκτήτης του να’ ρθει να το παραλάβει, άγνωστο μάλιστα γιατί αφέθηκε εκεί σε κοινή θέα εμποδίζοντας τους πεζούς.
Ίσως θα πρέπει να το αφαιρέσει και πάρει η Τροχαία προς φύλαξη. Πάντως πρέπει να αφαιρεθεί οπωσδήποτε.
Γ.Δ.


 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Πάλι αλλού σκοπεύουμε Διανύουμε μια προεκλογική περίοδο για τις ευρωεκλογές. Κι αντί να συ…