Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο Αυγενάκης ζητάει την έμπρακτη αλληλεγγύη της Ευρώπης προς την Ελλάδα και άμεση επίσκεψη στη Θεσσαλία

Ο Αυγενάκης ζητάει την έμπρακτη αλληλεγγύη της Ευρώπης προς την Ελλάδα και άμεση επίσκεψη στη Θεσσαλία

0

Να γίνει η ΕΕ πιο ευέλικτη, πιο προσαρμοστική και πιο αποτελεσματική και να δείξει έμπρακτα η Ευρώπη την αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα, ζήτησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, από τους ομολόγους του της ΕΕ, κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ.

«Πολύ σωστά», είπε ο Έλληνας υπουργός, «διαμορφώνουμε πολιτικές και υλοποιούμε ενέργειες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, χρηματοδοτώντας αδρά τη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλού άνθρακα, που θα έχει αποτέλεσμα πολλά χρόνια μετά», αλλά, επισήμανε «δαπανούμε λίγους πόρους, ως Ευρώπη, για να αντιμετωπίσουμε την προσαρμογή στην πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής, την οποία βιώνουμε καθημερινά με φαινόμενα που ξεπερνούν κάθε προβλεπτικό μοντέλο. Βέβαια, και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και σε εθνικό, υπάρχουν στρατηγικά σχέδια και εργαλεία! Φαίνεται πλέον στην πράξη όμως ότι δεν είναι επαρκή! Διότι όταν τα σχεδιάζαμε δεν είχαμε εικόνα του μεγέθους των κρίσεων που θα καλούμασταν να διαχειριστούμε!».

Μάλιστα, έκανε αναφορά και στην πυρκαγιά στον Έβρο χαρακτηρίζοντάς τη ως τη μεγαλύτερη στην πρόσφατη ιστορία της Ευρώπης.

Έχοντας καταθέσει από την προηγούμενη εβδομάδα, μέσω επιστολής του προς όλους τους ομολόγους του, προτάσεις με συγκεκριμένα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής στη Θεσσαλία, ο Έλληνας υπουργός παρουσίασε φωτογραφικό υλικό στο οποίο αποτυπώνεται με ρεαλιστικό τρόπο το μέγεθος της καταστροφής.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η δομή στήριξης για κακοποιημένες γυναίκες στο σχεδιασμό της επιτροπής ισότητας της Π.Α.Μ.Θ.

Η ιδρυτική συνάντηση της επιτροπής πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 με την παρ…