Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Με δυναμική και όραμα για νέα σελίδα στο Αύριο της Ξάνθης ο Μανώλης Τσέπελης

Με δυναμική και όραμα για νέα σελίδα στο Αύριο της Ξάνθης ο Μανώλης Τσέπελης

0

Μεγάλη κοσμοσυρροή στην εκδήλωση παρουσίασης του συνδυασμού «Δύναμη για το Αύριο»

 

Απολογισμός έργου και ο νέος σχεδιασμός :«Προτεραιότητα μας ο Άνθρωπος»

 

Με επίκεντρο τον άνθρωπο και  με απώτερο στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μέσα από ένα σχεδιασμό που περιλαμβάνει ολοκλήρωση των έργων της προηγούμενης θητείας αλλά και νέες μελέτες και έργα από το πρόγραμμα Αστικής Βιώσιμης Ανάπτυξης, ενεργειακά έργα και στοχευμένες δράσεις ευρείας κλίμακας στο κοινωνικό, πολιτιστικό γίγνεσθαι, ο Μανώλης Τσέπελης διεκδικεί εκ νέου με Δυναμική να γράψει μια νέα σελίδα του Αύριο του δήμου Ξάνθης. Στην κεντρική του ομιλία στο πλαίσιο της παρουσίασης του συνδυασμού «Δύναμη για το Αύριο» που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα του ξενοδοχείου Elisso, να σημειωθεί ότι η ομιλία αποδόθηκε και στη νοηματική γλώσσα, μοιράστηκε με τους καλεσμένους του, που κυριολεκτικά κατέκλυσαν την αίθουσα αλλά και τον περιβάλλοντα εξωτερικό χώρο του Elisso, το όραμά του για την Ξάνθη του Αύριο μέσα από ρεαλιστικούς στόχους, δίνοντας έμφαση στην κοινωνική συνοχή. Παράλληλα προέβη σ’ ένα απολογισμό του έργου του, θυμίζοντας στο κοινό τις δύσκολες στιγμές που πέρασε ο δήμος μας κατά την περίοδο της πανδημίας αλλά και της ενεργειακής κρίσης που ακολούθησε, αναλύοντας και τις αρνητικές επιπτώσεις που είχαν στην λειτουργία του δήμου και στην υλοποίηση των έργων που είχαν σχεδιαστεί. Το κοινό τον επιδοκίμαζε κάθε τόσο με χειροκροτήματα ενώ μια ιδιαίτερη στιγμή ήταν στο τέλος όταν θέλησε να ευχαριστήσει την σύζυγό του κα Έλλη Παρασκευοπούλου:  «έναν σημαντικό άνθρωπο, τον συνοδοιπόρο μου στη ζωή και στην αυτοδιοικητική μου πορεία», όπως είπε, «Είναι μεγάλη ευλογία για μένα», συμπλήρωσε συγκινημένος.

Μ. Τσέπελης: «Καταφέραμε παρά τις αντιξοότητες να υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα που η απορροφητικότητα pου ξεπερνά τα 45 εκ. ευρώ»

Παραθέτουμε ενδεικτικά αποσπάσματα της ομιλίας του που αποτελούν τον βασικό πυλώνα του προγράμματός του για το Αύριο αλλά και έναν απολογισμό έργων. Ειδικότερα ο κ. Τσέπελης μιλώντας για τα χρόνια της πανδημίας τόνισε: Όταν μπήκαμε στον μεγάλο υγειονομικό κυκλώνα και δεν ξέραμε εάν θα βγούμε και πότε. Αλλά δεν το βάλαμε κάτω!!! Ακολουθήσαμε με προσήλωση τις οδηγίες της κυβέρνησης και χαράξαμε μια σειρά δράσεων και πολιτικών για να κρατήσουμε όρθιους τους πολίτες -ιδιαίτερα τις ευάλωτες ομάδες του τόπου μας. Ολόκληρος ο μηχανισμός του Δήμου μας -εργαζόμενοι, στελέχη, διοίκηση- δούλεψε με επιμονή, αυταπάρνηση και αίσθημα αλληλεγγύης».

Αναφερόμενος στα έργα και τις δράσεις της θητείας του σημείωσε: «Παραλάβαμε ένα «νεκρό» ΤΕΒΑ με πρόστιμο 300.000 ευρώ και καταφέραμε να απορροφήσαμε συνολικά 8 εκατομμύρια ευρώ και να είμαστε έτοιμοι με τη νέα χρηματοδοτική περίοδο. Τα τρία τελευταία χρόνια εξυπηρετήθηκαν μηνιαίως κατά μέσο όρο περισσότεροι από 3.500 δικαιούχοι και 7000 μέλη των οικογενειών τους. Σ’ ότι αφορά το πρόγραμμα που υλοποιήθηκε : «Σε αυτή τη θητεία, παρά την πανδημία, τις ανατροπές και τις δυσκολίες καταφέραμε να υλοποιήσουμε ένα σημαντικό, ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟ, ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟ για τον Δήμο μας, Πρόγραμμα! ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ Η ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ 45 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ που αγγίζει όλες τις πτυχές της σύγχρονης πραγματικότητας και θέτει τις βάσεις για την αναγκαία αναπτυξιακή προοπτική μας. Ιδιαίτερα μνεία ο κ. Τσέπεληw έκανε στο Κολυμβητήριο: «Παρέδωσα ένα ΣΥΓΧΡΟΝΟ, ΜΕ ΝΟΜΙΜΗ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στα 50 χρόνια του, ΑΣΦΑΛΕΣ Δημοτικό Κολυμβητήριο που εγγυώμαι ότι δε θα κλείσει ΠΟΤΕ». Σ’ ότι αφορά τα υπόλοιπα έργα: Αντιπυρικές Ζώνες γύρω από την Παλιά Πόλη, το Σαμακώβ και το Περιαστικό Δάσος, ιστορικό Δημαρχείο, ταρτάν Ασπίδας, Αποκατάσταση τμημάτων οδοποιίας στους οικισμούς Δαφνώνα, Νεοχωρίου και Μεγάλου Ευμοίρου, ΔΕΡΑΣ οριστική δωρεάν μεταβίβαση των γηπέδων τένις στην περιοχή Δούκα Θεοδώρου, ΜΕΛΕΤΗ 4ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ, ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑ ΚΙΜΜΕΡΙΩΝ, το ΝΕΟ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟΥΝΤΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΑ καθώς και 14 παιδικές Χαρές, έργα 14,5 ευρώ που υλοποιεί η ΔΕΥΑΞ από το πρόγραμμα Α. Τρίτσης.

«ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΑΖΙ» για τα νέα έργα

Σ’ ότι αφορά τα νέο προγραμματισμό: Σ’ αυτόν περιλαμβάνονται: Διαδημοτικό Ενεργειακό έργο Μονάδας καύσης βιομάζας 1 mw και φωτοβολταϊκού πάρκου 1 mw μέσω κοινότητας ανανεώσιμης ενέργειας. ΜΕΛΕΤΗ, για την κατασκευή ΝΕΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ στον χώρο του Κολυμβητηρίου, ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ, Εκπονείται η μελέτη της οδού Σάρδεων,  Ολοκληρωμένη μελέτη και πρόταση για χρηματοδότηση της γέφυρας Πιλήματος προς την περιφέρεια στο πρόγραμμα οδικής ασφάλειας 1.800.000, Ανάπλαση και ανακατασκευή υπαίθριας λαϊκής αγοράς (παζάρι Ξάνθης) με πρόβλεψη 500 θέσεων: 360 π;aρκινγκ και 140 υπαίθριες, Εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης από Πηγές Γαλάνης προς τον δήμο Ξάνθης  ενα διαδημοτικό έργο 24 εκατομμυρίων – πρόβλεψη κάλυψης των αναγκών για 40 χρόνια στον δήμο Ξάνθης

Επίσης: ψηφιακός μετασχηματισμός 1.800.000, Επέκταση του σχεδίου πόλεως Κιμμέριων (μετα τον σχετικό έλεγχο από το υπουργείο για το ρήγμα Καζίνο, Κτηματολόγιο πολεοδόμηση περιοχής Δροσερού. Επίσης ειδικά για το Δροσερό ο κ. Τσέπελης ανακοίνωσε:  πρότυπο δημοτικό σχολείο στο Δροσερό με την αξιοποίηση ακίνητου ιδιοκτησίας Εμφιετζόγλου που περιήλθε στο υπουργείο παιδείας, Αγορά οικοπέδου σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο στην περιοχή Πετρελαιοαποθηκών, για την ανέγερση Γυμνασίου, για τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής, έργο για το οποίο ο δήμος Ξάνθης έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 900.000 ευρώ, Ενιαία μελέτη για έργα υποδομής ύδρευσης αποχέτευσης στο Δροσερό από ειδικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα της περιφέρειας. Κατασκευή χώρου Άθλησης ποδοσφαίρου και μπάσκετ για τους νέους στην περιοχή Πετρελαιαποθηκών.

Ψηφοδέλτιο Νίκης

Μετά το πέρας της ομιλίας πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των 175 υποψηφίων  του συνδυασμού «Δύναμη για το Αύριο» για τους οποίους ο Μανώλης Τσέπελης ανέφερε πως αυτοί οι άνθρωποι αποτελούν το Ψηφοδέλτιο της Νίκης. «Με τους παλιούς και νέους συνεργάτες μου -γυναίκες και άνδρες με όρεξη για δουλειά, με θέσεις και προτάσεις Συνεχίζουμε Δυναμικά! Μαζί για την περαιτέρω ανάπτυξη και προοπτική του Δήμου Ξάνθης». Να σημειώσουμε ότι παρών την εκδήλωση ήταν ο πρώην αν. υπουργός Ανάπτυξης (ΠΑΣΟΚ) Σωκράτης Ξυνίδης, στελέχη της ΝΔ όπως η κα Γεωργία Ανδρέου και ο κ. Κωνσταντίνος Μαλάκης καθώς επίσης και ο πρώην βουλευτής κ. Μπηρόλ και ο κ. Θεολόγος Καλαϊτζής.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η δομή στήριξης για κακοποιημένες γυναίκες στο σχεδιασμό της επιτροπής ισότητας της Π.Α.Μ.Θ.

Η ιδρυτική συνάντηση της επιτροπής πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 με την παρ…