Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ημερίδα από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βιστoνίδας με θέμα: «Προστασία δασικών οικοσυστημάτων – η περίπτωση του περιαστικού δάσους Ξάνθης»

Ημερίδα από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βιστoνίδας με θέμα: «Προστασία δασικών οικοσυστημάτων – η περίπτωση του περιαστικού δάσους Ξάνθης»

0

Την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 και ώρες 18:00 – 21:00

Δεδομένων των αλλαγών που προκαλεί η κλιματική κρίση στα οικοσυστήματα και στην ένταση των φαινομένων, αντιμετωπίζουμε, πλέον, τεράστιες καταστροφές, σε ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και προστατευόμενες περιοχές, που δοκιμάζουν την κοινωνία και τον κρατικό μηχανισμό.

Είναι αναγκαίο η κοινωνία των πολιτών και η σχολική κοινότητα να κατανοήσουν το πρόβλημα και τις νέες συνθήκες και να προχωρήσουν από τη θεωρητική γνώση στη δράση. Προτάσσοντας τα επιστημονικά δεδομένα, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βιστoνίδας  θα υλοποιήσει    ημερίδα με τίτλο:  «Προστασία δασικών οικοσυστημάτων – η περίπτωση του περιαστικού δάσους Ξάνθης»

Η ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και σε όλους τους πολίτες της περιοχής μας. Θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Ξάνθης (Βασ. Κωνσταντίνου 1 – Κεντρική πλατεία Ξάνθης) την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 και ώρες 18:00 – 21:00.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

18:00-18:15 Προσέλευση – Εγγραφές – Έναρξη ημερίδας

18:15-18:45 «Δασικές πυρκαγιές: Κατανόηση του ρόλου και των χαρακτηριστικών τους ως βάση για την πρόληψη και την αντιμετώπισή τους»

Δρ. Γαβριήλ Ξανθόπουλος – Διευθυντής Ερευνών,

Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ»

18:45-19:00 «Μια ολιστική προσέγγιση στην δασοπροστασία»

Δρ. Ιωάννης Ραυτογιάννης – Καθηγητής Δασοπροστασίας

Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος (Δράμα)

19:00-19:15 «Το περιαστικό δάσος της Ξάνθης προστασία για την πόλη ή κίνδυνος;» Δρ. Ηλίας Μήλιος – Καθηγητής Δασοκομίας, Τμήμα Δασολογίας & Διαχείρισης Περιβάλλοντος & Φυσικών Πόρων (Ορεστιάδα)

19:15-19:25     Διάλλειμμα

19:25-19:40     «Πολιτική Προστασία – Ρόλοι και Αρμοδιότητες του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας σε Περιφερειακό και Τοπικό Επίπεδο»

Κωνσταντίνος Χουβαρδάς – Προϊστάμενος Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας ΑΜΘ

19:40-20:00     Τοποθέτηση εκπροσώπων τοπικών φορέων:

  • Διεύθυνση Δασών-Δασαρχείο Ξάνθης,
  • Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης,
  • Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ξάνθης

20:00-21:00     Ερωτήσεις – Ανοιχτή συζήτηση – Κλείσιμο ημερίδας

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με αεροσκάφη της AEGEAN το Άγιο Φως στη Θράκη

Θα φτάσει λίγο μετά τις 21.00   Με προγραμματισμένες αλλά και έκτακτες, ειδικές, πτήσ…