Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία γιορτάζει την φθινοπωρινή μετανάστευση πουλιών!

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία γιορτάζει την φθινοπωρινή μετανάστευση πουλιών!

0

Θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα και ταυτόχρονα σε 40 χώρες της Ευρώπης με κεντρική ημερομηνία το Σαββατοκύριακο

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία προσκαλεί και φέτος φίλους και φίλες της φύσης και των πουλιών κάθε ηλικίας να γιορτάσουν μαζί την φθινοπωρινή μετανάστευση εκατομμυρίων πουλιών που ταξιδεύουν προς τις περιοχές όπου θα περάσουν τον χειμώνα, συμμετέχοντας στις κατά τόπους εκδηλώσεις της «Γιορτής των Πουλιών»!

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών (EuroBirdwatch) είναι μια ξεχωριστή γιορτή που σηματοδοτεί την κορύφωση της φθινοπωρινής μετανάστευσης και αποτελεί την ιστορικότερη δράση παγκόσμιας εμβέλειας της BirdLife International. Στην Ελλάδα, η πρώτη “Γιορτή των Πουλιών” διοργανώθηκε από την ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ το 1987, ενώ από το 1993 η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής διοργάνωσης. Φέτος, η “Γιορτή των Πουλιών” συμπληρώνει 35 χρόνια συνεχούς δράσης!

Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα και ταυτόχρονα σε 40 χώρες της Ευρώπης με κεντρική ημερομηνία το Σαββατοκύριακο 30 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου 2023 αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια του Οκτώβρη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

“Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας”

Επετειακή έκθεση στο Μουσείο Ακροπόλεως, με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Την Πα…