Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου; Προκρίθηκε με άγχος ο Τεντόγλου – αποκλείστηκαν Ελίνα Τζένγκο και Εμμανουήλ Καραλής

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου; Προκρίθηκε με άγχος ο Τεντόγλου – αποκλείστηκαν Ελίνα Τζένγκο και Εμμανουήλ Καραλής

0

Το σημερινό πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών

Τα άσχημα νέα για την ελληνική ομάδα στίβου συνεχίστηκαν, μετά τον προχθεσινό σοκαριστικό αποκλεισμό της Κατερίνας Στεφανίδη από τον τελικό του επί κοντώ.

Άλλη μία άσχημη ημέρα για τους Έλληνες αθλητές του στίβου που αγωνίζονται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Βουδαπέστη ήταν η Τετάρτη, καθώς αποκλείστηκαν από τους τελικούς τόσο η Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό όσο και ο Εμμανουήλ Καραλής στο επί κοντώ.

Μάλιστα κινδύνεψε να αποκλειστεί και ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος, κάνοντας μία άκυρη προσπάθεια, τη δεύτερη κάτω από το όριο και τελικά κατάφερε να πηδήξει με την τρίτη του προσπάθεια 8.25μ., όσο ήταν και το όριο πρόκρισης στον τελικό.

Στις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος της προσπάθειάς του, ο Τεντόγλου τα είχε με τον εαυτό του,  λέγοντας «Δεν ανησύχησα, για να μιλήσω λίγο ειλικρινά ήμουν λίγο βλάκας. Το πρώτο άλμα ήταν για λίγα εκατοστά άκυρο. Μετά από τον φόβο μου στο δεύτερο λέω… οκ θα πατήσω πίσω να είμαι σίγουρος. Πάτησα στο σπίτι μου και ήταν 7,95 και δεν έφτανε. Δεν ήταν ότι φοβήθηκα, ακόμη και το 8,25 χαλαρό άλμα ήταν, ένα απλό αλματάκι ήταν. Απλά γιατί να κάνω τρία και να κουραστώ, ο τελικός είναι αύριο. Αυτό ήταν η χαζομάρα, όχι ήταν τρία άλματα. Το κάνω συχνά αυτό στους προκριματικούς γιατί είναι καινούργιο στάδιο, είναι κορυφαίο το ταρτάν, επίσης είναι και λίγο πρωί. Όλα καλά, 8,25, μία χαρά».

Ο Εμμανουήλ Καραλής έκανε μία απογοητευτική εμφάνιση καθώς δεν κατάφερε να καταγράψει ούτε ένα έγκυρο άλμα στα προκριματικά. Ο νεαρός αθλητής δεν ήταν στη μέρα του και συγκεκριμένα είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 5.35μ..

Έτσι δεν θα βρίσκεται στον τελικό, εκδηλώνοντας την απογοήτευσή του μετά το τελευταίο άλμα του.

Δεν έριξε τη βολή που χρειαζόταν για να προκριθεί στον τελικό η νεαρή πρωταθλήτρια του ακοντισμού, Ελίνα Τζένγκο. Η 23χρονη ακοντίστρια, πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2022 αγωνίστηκε το Β γκρουπ του ακοντισμού γυναικών όμως δυστυχώς δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου, που φιλοξενείται στη Βουδαπέστη.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2022, ξεκίνησε την προσπάθειά της με βολή στα 53.70μ και έπειτα έριξε 54.27μ., βολές που δεν ήταν αρκετές για να της δώσουν την πολυπόθητη πρόκριση στον τελικό. Η τρίτη της προσπάθεια ήταν άκυρη και έτσι έμεινε στην 11η θέση του Β γκρουπ και άρα εκτός τελικού. Με αυτή την επίδοση κατέλαβε την 30ή θέση.

Το σημερινό πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών

-08.00 35χλμ. βάδην (Α) Τελικός Παπαμιχαήλ

-08.00 35χλμ. βάδην (Γ) Τελικός Ντρισμπιώτη,

Απόγευμα

-20.00 5.000 μ. (A) Προκριματικός

-20.30 Μήκος (Α) Τελικός

-20.45 200 μ. (Γ) Ημιτελικός

-21.15 Σφυροβολία (Γ) Τελικός

-21.20 200 μ. (Α) Ημιτελικός

-21.50 800 μ. (Α) Ημιτελικός

-22.25 100 μ. εμπ. (Γ) Τελικός

-22.35 400 μ. (Α) Τελικός

-22.50 400 μ. εμπ. (Γ) Τελικός

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επτά μετάλλια κατέκτησαν οι αθλητές Ταεκβοντό της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Σε διασυλλογικό πρωτάθλημα έγχρωμων ζωνών Βορείου Ελλάδος Ολοκληρώθηκε το 2ο προκριματικό …