Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης: «Η υποστελέχωση των δομών Υγείας μόνο τυχαία δεν είναι»

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης: «Η υποστελέχωση των δομών Υγείας μόνο τυχαία δεν είναι»

0

Ανακοίνωση με αφορμή την υποβάθμιση του Νοσοκομείου και τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό

Σε ανακοίνωση προχώρησε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης όσον αφορά την υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης και τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η υποστελέχωση των δομών Υγείας, η εξουθένωση των γιατρών και των νοσηλευτών από τις συνεχόμενες εφημερίες που εξωθούν σε παραίτηση σε κάποιες περιπτώσεις, μόνο αθώα δεν είναι! Οδηγούν στην πλήρη εμπορευματοποίηση της Υγείας, για να βγάζουν οι επιχειρηματίες της Υγείας κέρδη από τις ζωές μας».

Συνεχίζοντας, αναφέρει ότι «οι πανηγυρισμοί για τις θέσεις που προκηρύσσονται είναι κούφια λόγια, όταν ο εκάστοτε εργαζόμενος θα καλεστεί να δουλέψει κάτω από τις παραπάνω συνθήκες.  Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να γίνουν αποδεκτά τα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών και των νοσηλευτών για:

  • Άμεση εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ και του Αρείου Πάγου για αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου στα επίπεδα πριν από τις περικοπές! Ένταξη των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ)!
  • Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της λειτουργικής κατάρρευσης τμημάτων του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης. Προκήρυξη με ταχείες διαδικασίες όλων των θέσεων που χρειάζονται.
  • Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις! Να φύγουν οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία!
  • Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας με σύγχρονες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας για όλο τον λαό, με πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό!»
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όχι λιγότερο από 14 ευρώ το αρνί στο τσιγκέλι του κρεοπωλείου

«Τσιμπημένο» κατά ένα ευρώ τουλάχιστον από πέρυσι – Τρίβουν τα χέρια τους φέτος οι π…