Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Επανεξελέγη Πρόεδρος της Βουλής ο Κωνσταντίνος Τασούλας

Επανεξελέγη Πρόεδρος της Βουλής ο Κωνσταντίνος Τασούλας

0

Με 249 ψήφους υπέρ και 51 «παρών»

Πρόεδρος της Βουλής εξελέγη για άλλη μια φορά ο Κωνσταντίνος Τασούλας. Τον προτεινόμενο από τη ΝΔ βουλευτή ψήφισαν 249 βουλευτές ενώ 51 ψήφισαν «παρών».

Ειδικότερα, υπέρ της εκλογής του κ. Τασούλα ψήφισαν η Ν.Δ., ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η Ελληνική Λύση, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα δήλωσαν «παρών».

Της συνεδρίασης προήδρευσε ο προσωρινός Α’ αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος ανέγνωσε στο Σώμα τις πρόνοιες του Κανονισμού της Βουλής σε σχέση με τη διαδικασία εκλογής. Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική και κάθε βουλευτής που ακουγε το όνομα του σηκωνόταν από το έδρανο για να δηλώσει ευκρινώς την προτίμησή του, δηλαδή είτε το όνομα του κ. Κωνσταντίνου Τασούλα, είτε «παρών».

Στην ομιλία του ο κ. Τασούλας ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τους βουλευτές που τον στήριξαν αλλά και τους ψηφοφόρους των Ιωαννίνων που τον έστειλαν για άλλη μια φορά στη Βουλή. «Σας υποδέχομαι όχι με μόνο εφόδιο τη φιλοδοξία του 2019 αλλά με το πιο ισχυρό εφόδιο την εμπειρία ειδικά κατά την περίοδο της πανδημίας που όμως δεν εμπόδισε την προηγούμενη Βουλή στο έργο της» συμπλήρωσε ο κ. Τασούλας.

«Παραλαμβάνουμε τη σκυτάλη από το παραγωγικότερο κοινοβούλιο των τελευταίων 40 ετών με περισσότερους από 400 νόμους, αριθμός αυξημένος κατά 50% από το προηγούμενο. Εμείς δικαιούμαστε από τα τέλη του 2024 να είμαστε προτείνουσα βουλή για αναθεώρηση του Συντάγματος. Συμμετέχουμε σε μια Βουλή που αναβαθμίστηκε ενεργειακά, σε μια βουλή που σε συνεργασία με το ΥΠΠΟ συντήρησε την όψη της, που άνοιξε μετά από 12 χρόνια τα ανθοπωλεία, που αναλαμβάνει εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες και στο εσωτερικό και το εξωτερικό» συνέχισε ο επανεκλεγείς πρόεδρος της Βουλής.

Ο κ. Τασούλας ξεκινά την τρίτη θητεία στο κορυφαίο κοινοβουλευτικό αξίωμα. Αντίστοιχο αριθμό θητειών έχουν μόνο ο Αθανάσιος Τσαλδάρης και ο Απόστολος Κακλαμάνης. Ο κ. Κακλαμάνης είναι ο μακροβιότερος πρόεδρος Βουλής (1993 – 2004) ενώ ο κ. Τασούλας κατέχει το ρεκόρ θετικών ψήφων καθώς η πρώτη του εκλογή το 2019 έγινε με 283 θετικές ψήφους.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ενεργοποιείται η ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία για 5.000 εποχικούς εργάτες

Στην Αίγυπτο βρίσκεται ο υπουργός Μετανάστευσης, Δημήτρης Καιρίδης Άμεσα ενεργοποιείται η …