Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Εκλογές 2023: Ο Κωνσταντίνος Τασούλας εξελέγη πρόεδρος της Βουλής «μίας ημέρας» με 270 ψήφους

Εκλογές 2023: Ο Κωνσταντίνος Τασούλας εξελέγη πρόεδρος της Βουλής «μίας ημέρας» με 270 ψήφους

0

Τα επόμενα βήματα στο δρόμο προς τις δεύτερες εκλογές

Με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της Ελληνικής Λύσης ο Κώστας Τασούλας εξελέγη Πρόεδρος της Βουλής κατά τη διάρκεια της σχετικής ψηφοφορίας. Την ίδια ώρα, το ΚΚΕ δήλωσε «παρών». Συνολικά ο κ. Τασούλας συγκέντρωσε 270 ψήφους.

Χθες πραγματοποιήθηκε με ονομαστική ψηφοφορία η εκλογή των Αντιπροέδρων, των Γραμματέων και Κοσμητόρων της Βουλής. Υπενθυμίζεται ότι για τις θέσεις των τριών πρώτων Αντιπροέδρων της Βουλής, η ΝΔ πρότεινε τους βουλευτές Νικήτα Κακλαμάνη, Χαράλαμπο Αθανασίου και Αθανάσιο Μπούρα, που ήταν Αντιπρόεδροι και στην προηγούμενη Βουλή. Ο ΣΥΡΙΖΑ την βουλευτή Μερόπη Τζούφη. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και το ΚΚΕ τον βουλευτή Γιώργο Λαμπρούλη. Η Ελληνική Λύση θα προτείνει για τη θέση του Αντιπροέδρου που δικαιούται τον Κωνσταντίνο Χήτα.

Ακολούθως η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα εκδώσει το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής, θα προκηρύξει τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 και θα ορίσει την ημέρα ορκωμοσίας της επόμενης Βουλής, το οποίο θα θυροκολλήσει ο Φρούραρχος της Βουλής και η χώρα ουσιαστικά θα οδηγηθεί στις δεύτερες εκλογές. Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά της χώρας που θα έχουμε Βουλή μίας ημέρας.

Η προηγούμενη φορά ήταν η Βουλή του Μαΐου του 2012, της ΙΔ’ Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Περιόδου, καθώς και τότε από τις εκλογές που είχαν προηγηθεί, δεν είχε προκύψει η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…