Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Ιδιώτης από Ξάνθη έκρυβε εισοδήματα της τάξης των 400.000 ευρώ

Ιδιώτης από Ξάνθη έκρυβε εισοδήματα της τάξης των 400.000 ευρώ

0

Τον «ξετρύπωσε» ο ελεγκτικός μηχανισμός της ΑΑΔΕ

Το κυνήγι της φοροδιαφυγής στην καθημερινότητα είναι το ένα στοίχημα που καλείται να κερδίσει ο ελεγκτικός μηχανισμός της ΑΑΔΕ. Το άλλο, σαφώς πιο δύσκολο, είναι ο εντοπισμός και η τιμωρία της μεγάλης φοροδιαφυγής. Παρόλαυτα, το «σαφάρι» της μεγάλης φοροδιαφυγής το προηγούμενο 12μηνο ήταν αρκούντως αποδοτικό, αν λάβει κανείς υπ’ όψιν τις κραυγαλέες περιπτώσεις αδικαιολόγητης προσαύξησης περιουσίας που «ξετρύπωσε» ο ελεγκτικός μηχανισμός της ΥΕΔΔΕ. Ανάμεσα σε άλλους, υπήρξε και ένας ιδιώτης από την Ξάνθη ο οποίος έκρυβε εισοδήματα της τάξης των 400 χιλιάδων ευρώ.

  • Ιατρός στην Αθήνα, κατά τις χρήσεις 2014 έως 2016, μετά από άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών κατόπιν πληροφοριακού δελτίου, διαπιστώθηκε να έχει αποκρύψει εισοδήματα ύψους 0,2 εκατ. €.
  • Ανεπάγγελτος στη Θεσσαλονίκη, κατά τα έτη 2016-2017, απέκρυψε εισοδήματα από άγνωστη πηγή, τα οποία ανήλθαν σε 0,4 εκατ. €. Τα ως άνω εντοπίστηκαν μετά από άνοιγμα και επεξεργασία δεδομένων τραπεζικών λογαριασμών.
  • Αγρότης στην Πέλλα κατά τα έτη 2016-2017 απέκρυψε εισοδήματα τα οποία ανήλθαν σε 0,3 εκατ. €. Τα ως άνω εντοπίστηκαν μετά από άνοιγμα και επεξεργασία δεδομένων τραπεζικών λογαριασμών.
  • Ατομική επιχείρηση με έδρα στα Δωδεκάνησα και αντικείμενο δραστηριότητας υπηρεσίες σχετικές με την παροχή επιχειρηματικών συμβουλών και τη διάθεση ανθρώπινου δυναμικού, κατά τα έτη 2017- 2020, υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, αποκρύπτοντας φορολογητέα ύλη 0,8 εκατ. € από πηγή που δεν κατονομάστηκε. Τα ως άνω εντοπίστηκαν κατόπιν συνδυασμένης πληροφόρησης με δεδομένα τρίτων πηγών και ανοίγματος-επεξεργασίας δεδομένων τραπεζικών λογαριασμών.
  • Σε φυσικό πρόσωπο, μέλος νομικών προσώπων, στην ευρύτερη περιοχή των νοτίων προαστίων, κατόπιν ελέγχου των κινήσεων των τραπεζικών του λογαριασμών προέκυψαν καταθέσεις αγνώστου πηγής ύψους 0,4 εκατ. € κατά τη χρήση 2016.
  • Ατομική επιχείρηση με έδρα στο Ηράκλειο και αντικείμενο δραστηριότητας υπηρεσίες παροχής γευμάτων, κατά τα έτη 2016-2020 υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος αποκρύπτοντας φορολογητέα ύλη 0,4 εκατ. € από πηγή που δεν κατονομάστηκε. Τα ως άνω εντοπίστηκαν κατόπιν συνδυασμένης πληροφόρησης με δεδομένα τρίτων πηγών και ανοίγματος-επεξεργασίας δεδομένων τραπεζικών λογαριασμών.
  • Φυσικό πρόσωπο μη επιτηδευματίας με τόπο κατοικίας στην Ξάνθη, κατά τα έτη 2016-2019 απέκρυψε εισοδήματα τα οποία ανήλθαν σε 0,4 εκατ. € από πηγή που δεν κατονομάστηκε. Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε κατόπιν ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών.
  • Ατομική επιχείρηση με έδρα στη Γλυφάδα Αττικής και αντικείμενο δραστηριότητας πρακτορείο ΠΡΟΠΟ, κατά το έτος 2016 υπέβαλε ανακριβή δήλωση φορολογίας εισοδήματος αποκρύπτοντας φορολογητέα ύλη 1,9 εκατ. € από πηγή που δεν κατονομάστηκε. Τα ως άνω εντοπίστηκαν κατόπιν συνδυασμένης πληροφόρησης με δεδομένα τρίτων πηγών και ανοίγματος-επεξεργασίας δεδομένων τραπεζικών λογαριασμών.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χωρίς μείωση τα τροχαία ατυχήματα στους δρόμους της ΑΜΘ

Στατιστικά στοιχεία για τον Απρίλιο του 2024 έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Περιφερειακή Α…