Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Tai Chi «Δημόκριτος ο Αβδηρίτης της Θράκης – Φιλοσοφία η γλώσσα πολιτισμού μεταξύ Δύσης και Ανατολής»

6ο Διεθνές Φεστιβάλ Tai Chi «Δημόκριτος ο Αβδηρίτης της Θράκης – Φιλοσοφία η γλώσσα πολιτισμού μεταξύ Δύσης και Ανατολής»

0

Θα διεξαχθεί στις 22-25 Ιουνίου 2023 στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου ΑΓΡΙΑΝΗ στην Ξάνθη

Το Κέντρο Τάι Τσι Τσουάν της Ξάνθης, με την στήριξη του Δήμου Ξάνθης διοργανώνει το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Tai Chi «Δημόκριτος  ο Αβδηρίτης της Θράκης – Φιλοσοφία η γλώσσα πολιτισμού μεταξύ Δύσης και Ανατολής» που θα διεξαχθεί στις 22-25 Ιουνίου 2023 στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου ΑΓΡΙΑΝΗ στην Ξάνθη.

Για έκτη συνεχή χρονιά καλωσορίζουν και υποδέχονται τους προσκεκλημένους εκπαιδευτές από την Ευρώπη, τα Βαλκάνια και την Ελλάδα αλλά και τους φίλους του Tai Chi & Qi Gong στην Ξάνθη.

Με φετινό κεντρικό σύμβολο την έννοια της ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑΣ οι διοργανωτές προτρέπουν τους συμμετέχοντες να βιώσουν ευδαιμονικά τις δράσεις και την ανταλλαγή φιλίας και επικοινωνίας.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ εμπλουτίζεται από τη παρουσία έξι δασκάλων και περιλαμβάνει στο πρακτικό μέρος σεμινάρια στο Τάι Τσι και το Τσι Γκονγκ ενώ φέτος υπογραμμίζεται η Συμπεριληπτική Άσκηση μαζί με άτομα με αναπηρία σε συνεργασία με την Parawushu Ελλάδας. Ακολουθούν διαλέξεις στην επιστήμη και την φιλοσοφία όπου θα διερευνηθεί το έργο του μεγάλου Έλληνα φιλόσοφου Δημόκριτου και θα γίνει απόπειρα συγκριτικής μελέτης με το έργο των Κινέζων φιλοσόφων αλλά και να διατύπωσης φιλοσοφικών ερωτημάτων και θεωρήσεων του κόσμου. Αποκορύφωμα της διοργάνωσης αποτελεί το Gala το Σάββατο 24 Ιουνίου και ώρα 20.00 με ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα με παρουσιάσεις και επιδείξεων Tai Chi από τους καλεσμένους δασκάλους.

Το Φεστιβάλ κλείνει την αυλαία του με την τελετή λήξης την Κυριακή στις 14.00.

Για πληροφορίες και εγγραφές στο e-mail taichi-xanthi@lifearts.org.gr και στα τηλέφωνα 6977560795 και 2541350231.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επτά μετάλλια κατέκτησαν οι αθλητές Ταεκβοντό της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Σε διασυλλογικό πρωτάθλημα έγχρωμων ζωνών Βορείου Ελλάδος Ολοκληρώθηκε το 2ο προκριματικό …