Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ευρωπαϊκό κύπελλο ομάδων στίβου: Με ποιες ομάδες θα δώσει μάχη η Ελλάδα για την παραμονή

Ευρωπαϊκό κύπελλο ομάδων στίβου: Με ποιες ομάδες θα δώσει μάχη η Ελλάδα για την παραμονή

0

Τα φετινά ρεκόρ των αθλητών δείχνουν… υποβιβασμό για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων, όμως αν επαληθευτούν τα προγνωστικά, θα γίνει μάχη με Τσεχία και Πορτογαλία

Στο Χορζόφ της Πολωνίας βρίσκεται ήδη από χθες (20/6) η εθνική ομάδα στίβου όπου το τριήμερο 23-25 Ιουνίου θα διεκδικήσει την παραμονή της στην μεγάλη κατηγορία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομάδων.

Βάσει φετινών επιδόσεων και χωρίς να υπολογίζονται οι σκυτάλες, η εθνική μας ομάδα έχει αποκλειστικά σαν στόχο την παραμονή της στην κατηγορία, στόχος που μόνο εύκολος δεν θα είναι. Με δεδομένο πως πέφτουν 3 ομάδες στην 2η κατηγορία, η ελληνική ομάδα καλείται να τερματίσει 13η για να μείνει και του χρόνου στην ελίτ, ωστόσο θα δώσει μάχη με την Τσεχία και Πορτογαλία που δείχνουν να έχουν το πάνω χέρι.

Με ορισμένες υποσημειώσεις, αυτό που προκύπτει είναι ότι η Ελλάδα θα έχει από 240 έως 255 βαθμούς, ενώ γύρω στους 250 αναμένεται να φτάσει η Τσεχία και στους 260 η Πορτογαλία, η οποία αν και διαθέτει αδύναμη ομάδα στους άνδρες, έχει πολύ δυνατό σύνολο στις γυναίκες.

Ο αστερίσκος έρχεται στο 5αρι όπου τα δύο ελληνόπουλα (Κάσσου, Αναγνώστου) δεν θα τερματίσουν 12οι όπως εμφανίζονται στις λίστες, αλλά στις τελευταίες 2-3 θέσεις, καθώς υπάρχουν αθλητές και αθλήτριες με καλύτερα ατομικά ρεκόρ, αλλά χωρίς φετινή επίδοση. Το ίδιο ισχύει και στο τριπλούν γυναικών όπου η αθλήτρια που εκπροσωπεί την Πορτογαλία, δεν έχει φετινή επίδοση (και στον παρακάτω πίνακα υπολογίζεται για έναν βαθμό), αλλά αναμένεται να πάρει το λιγότερο 12.

Αυτό ανεβάζει την Πορτογαλία στους 270 περίπου, κάτι που κάνει ακόμη πιο δύσκολο το έργο για την ελληνική ομάδα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ρεπό του Παύλου Μελά Κουτσού στην 3η αγωνιστική των μπαράζ ανόδου

Τα αποτελέσματα και η διαμόρφωση της βαθμολογίας Ολοκληρώθηκε το Σάββατο η 3η αγωνιστική τ…