Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Λιγότερα …τσιμπήματα φέτος από κουνούπια  

Λιγότερα …τσιμπήματα φέτος από κουνούπια  

0

 

Πήγε καλά η καταπολέμηση σ’ όλες τις περιφερειακές ενότητες πλην του Έβρου. Ορατή η βελτίωση

 

Ο ιός του Δυτικού Νείλου κυκλοφορεί αλλά δεν απειλεί – Κανένα κρούσμα σε άνθρωπο στην ΑΜΘ

Ήσυχα και χωρίς πολλά …τσιμπήματα ήταν τα καλοκαιρινά μας βράδια στην Ξάνθη, τόσο στην πόλη όσο και στην παραλιακή ζώνη και τους οικισμούς που υπάρχουν οι περισσότερες εστίες. Επίσης παρότι ο ιός του Δυτικού Νείλου …εθεάθη να κυκλοφορεί όπως έδειξαν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα πουλερικά – ινχηλάτες του ιού, δεν έχει εμφανιστεί έως τώρα κρούσμα σε άνθρωπο.

Βελτιωμένη η κατάσταση σ’ όλες τις περιφερειακές ενότητες πλην του Έβρου

 

Κατά συνέπεια έχει κάθε λόγο να δηλώνει ικανοποιημένος ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης υγείας κ. Κώστας Βενετίδης που αποδίδει αυτή την επιτυχία στην στοχευμένη και καλά συντονισμένη καταπολέμηση που υλοποιείται  από τους αναδόχους που έχουν αναλάβει το πρόγραμμα καταπολέμησης της περιφέρειας. Μοναδική εξαίρεση όπως σημειώνει αποτελεί ο Έβρος όπου έχουν παρατηρηθεί κάποια προβλήματα στην ακμαιοκτονία από αέρος γι’ αυτό και η εικόνα εκεί δεν είναι τόσο καλή όσο στις άλλες περιφερειακές ενότητες: «Το πρόγραμμα πήγε πολύ καλά σε Ξάνθη και Καβάλα αλλά και στις άλλες περιφερειακές ενότητες πλην του Έβρου. Γι’ αυτό και η εικόνα είναι αισθητά βελτιωμένη σε σχέση με πέρσι και άλλες χρονιές. Ξεκινήσαμε πολύ νωρίς από την 1η Απριλίου με προνυμφοκτονία και στην συνέχεια με στοχευμένους ψεκασμούς σε καθημερινή βάση όπου υπάρχουν πιθανές εστίες. Έγιναν ψεκασμοί σε σχάρες μέσα σε πόλεις και παραλιακούς οικισμούς.  Διαθέτουμε 40 συνεργεία για ψεκασμούς και τους κατανέμουμε ανάλογα με τις ανάγκες σ΄ όλες  τις περιφερειακές ενότητες. Συνεχίσαμε με ακμαιοκτονία όπου απαιτείται και θα συνεχίσουμε έτσι μέχρι τον Οκτώβριο. Έγινε πολύ καλή, συντονισμένη και στοχευμένη δουλειά για αυτό έχουμε και θετικά αποτελέσματα που είναι ορατά», επισημαίνει ο κ. Βενετίδης.

Ο ιός του Δυτικού Νείλου κυκλοφορεί αλλά δεν απειλεί

Αναφορικά με την άλλη καταπολέμηση που αφορά τον ιό του Δυτικού Νείλου ο κ. Βενετίδης ανέφερε πως και σ’ αυτό το πεδίο η εικόνα είναι θετική αφού μέχρι στιγμής δεν είχαμε κάποιο κρούσμα σε άνθρωπο: «Ξέρουμε ότι ο ιός του Δυτικού Νείλου κυκλοφορεί καθώς τον εντοπίσαμε στα πουλερικά – ιχνηλάτες που έχουμε τοποθετήσει σ’ όλες τις περιφερειακές ενότητες μεταξύ αυτών στον Έβρο (Φέρρες), Ροδόπη και Δράμα. Κάποια δείγματα ήταν θετικά, ωστόσο δεν έχουμε κάποιο κρούσμα σε άνθρωπο. Βέβαια εντείνουμε τις προσπάθειές μας γιατί συνήθως τα κρούσματα πέρσι και πρόπερσι εμφανίστηκαν μέσα στον Αύγουστο».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

maxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καμπάνια δωρεάν προληπτικών γυναικολογικών εξετάσεων σε χωριά του δήμου Αβδήρων

Εντός Μαΐου εξετάσεις σε Ν. Κεσσάνη, Πόρτο Λάγος, Κουτσό, Γενισέα και Μαγικό   Στο πλ…