Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Παράπονα παραγωγών για το παζάρι μεταφέρει η «Ξάνθη για Όλους»

Παράπονα παραγωγών για το παζάρι μεταφέρει η «Ξάνθη για Όλους»

0

Ερώτηση προς ημερησίας στον αντιδήμαρχο Γ. Ζερενίδη

Η δημοτική παράταξη «Ξάνθη για όλους», απηύθυνε ερωτήματα προ ημερήσιας διάταξης, προς τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Ζερενίδη. Η δημοτική παράταξη, μεταφέριε ότι, λόγω των ειδικών κανόνων που λειτουργεί η λαϊκή αγορά, καταγράφηκαν αρκετά προβλήματα τα οποία αφορούν τους παραγωγούς .

Όπως σημειώνουν, υπέπεσαν στην αντίληψή τους διαμαρτυρίες δικαιούχων θέσεων (παραγωγών κυρίως) που εκθέτουν τα προϊόντα τους στο Παζάρι της Ξάνθης και αφορούν τη δίκαιη κατανομή των θέσεων του 50% της πληρότητας με την οποία λειτουργεί το παζάρι της Ξάνθης.

Ειδικότερα, η παράταξη Μελισσόπουλου ρωτά τον αντιδήμαρχο:

1) Ποιο είναι το αρμόδιο γραφείο ή υπηρεσία του Δήμου η οποία ανακοινώνει τη σχετική λίστα με τους δικαιούχους των μονών και των ζυγών αριθμών που δραστηριοποιούνται Σάββατο παρά Σάββατο στο Παζάρι της Ξάνθης.

2) Ποιος είναι υπεύθυνος (υπηρεσιακός παράγοντας ή Αιρετός) ο οποίος προβαίνει στις αλλαγές θέσεων ή στην πλήρωση θέσεων που έχουν μείνει ανενεργές αλλά και το πως διαμορφώνει την απόφαση του αυτή.

3)Εάν έλαβε γνώση ο κ. Ζερενίδης για το περιστατικό καταγγελίας που προέκυψε το προηγούμενο Σάββατο, εάν ο ίδιος ενημερώθηκε για το συγκεκριμένο θέμα και εάν κλήθηκε η Αστυνομία.

4) Για ποιο λόγο δεν λειτουργεί η παράλληλη αγορά που θα επέτρεπε την ανάπτυξη όλων των εμπόρων και των παραγωγών του Παζαριού παρά το γεγονός ότι ο Δήμος Ξάνθης έχει λάβει ήδη την ανάλογη απόφαση.

5)Εάν θα υλοποιηθεί η προηγούμενη δέσμευση για μία πλήρη ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία της υπαίθριας λαϊκής αγοράς  Ξάνθης, αλλά και για την σύσταση μιας διαπαραταξιακής επιτροπής η οποία θα εποπτεύει και θα ελέγχει τους κανόνες ορθής λειτουργίας της και θα προτείνει μέτρα εκσυγχρονισμού της.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αντίδραση και από το ΚΙΕΦ για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Κάνει λόγο και για συγκάλυψη στην υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών   Ανακοίνωση εξ…