Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

0

Ενδιαφέρον για την εστίαση
Ιδιόμορφος και ιδιαίτερος ο επαγγελματικός τομέας της εστίασης. Μάλιστα, για τη χώρα μας με ειδική βαρύτητα λόγω τουρισμού.
Γι’ αυτό και στην κυβέρνηση ασχολούνται με το θέμα μέρες τώρα.
Ψάχνουν να βρουν τις καλύτερες λύσεις που να βοηθούν τους επαγγελματίες, αλλά και να μη δημιουργούν πρόβλημα με την εξάπλωση του κορωνοϊού.
Η συζήτηση που γίνεται μιλά για περισσότερα τραπέζια έξω, για μείωση του ΦΠΑ στο 6% από 13%, την επέκταση του χώρου σε πεζοδρόμους, πλατείες και πεζοδρόμια, τουλάχιστον το φετινό καλοκαίρι.
Όλα είναι πάνω στο τραπέζι και σύντομα οι αποφάσεις θ’ ανακοινωθούν.
Γ.Δ.


Βαρύτητα στον εσωτερικό τουρισμό
Και μια και βρισκόμαστε στο χώρο της εστίασης που είναι άμεσα συνδεδεμένος με τον τουρισμό, να πούμε μια σκέψη μας.
Αφού Γερμανοί, Γάλλοι, Ιταλοί, Βρετανοί έχουν τα δικά τους σοβαρά προβλήματα με την πανδημία ακόμη, σύμφωνα με όσες πληροφορίες γίνονται γνωστές, οι κυβερνήσεις τους προτείνουν να μείνουν φέτος στη χώρα τους. Άρα, ο αριθμός ξένων τουριστών που θα μας επισκεφθούν θα είναι σημαντικά πιο περιορισμένος.
Γι’ αυτό, εκτίμησή μας είναι ότι η κυβέρνηση, το αρμόδιο υπουργείο Τουρισμού θα πρέπει να υλοποιήσει μια μεγάλη καμπάνια για την αύξηση του εσωτερικού τουρισμού. Δηλαδή, οι Έλληνες να επιλέξουν Ελλάδα. Με τιμές λογικές, με σιγουριά, με ασφάλεια.
Με την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού θα υπάρξει σημαντική εξισορρόπηση από τη μείωση των τουριστών εξωτερικού για το 2020.
-Πρότασή μας.
Γ.Δ.


Η λειτουργία των σχολείων
Διχασμένη είναι η κοινή γνώμη -και η επιστήμη δηλαδή- για το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων από τη Δευτέρα 11 Μαΐου. Οι γονείς αγωνιούν για το κατά πόσο τα παιδιά θα τηρήσουν τα μέτρα προστασίας και τις αποστάσεις ασφαλείας, καθώς δεν είναι βέβαιο αν και πού υπάρχουν υψηλές συγκεντρώσεις φορτίων οι οποίες μπορεί μέσω του συγχρωτισμού των παιδιών να οδηγήσουν κατά τόπους σε εξάρσεις του ιού.
Και αυτό δε, απασχολεί κυρίως τη δική μας περιοχή, όπου σαν σκιά υπάρχει αυτό το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο που κανείς δεν ξέρει (εμείς πάντως όχι) πώς προκλήθηκε και ποια είναι η σημερινή κατάσταση.
Άλλωστε, οι πληροφορίες λένε ότι η περιοχή μας συνεχίζει να προβληματίζει έντονα και φυσικά λόγω γεγονότων και όχι διαίσθησης.


Αμ’ έπος, αμ’ έργον
Οφειλόμενη αναφορά για την άμεση αντίδραση της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Ξάνθης. Η οποία υπηρεσία την επομένη της δημοσίευσης-επισήμανσης για την επικινδυνότητα μιας φωτιστικής κολόνας στην οδό Σταθμού, ήρθε και αποξήλωσε την κολόνα για να τοποθετήσει νέα.
Το επισημαίνουμε το γεγονός, διότι κάποια πράγματα έτσι με ταχύτητα πρέπει ν’ αντιμετωπίζονται και να λύνονται.
Γ.Δ.


Πρόβλημα τριχωτού κεφαλής
Όντως υπήρχε πρόβλημα με την περιποίηση των μαλλιών ανδρών και γυναικών, κυρίως.
Το συμπέρασμα βγαίνει από τα ραντεβού που έχουν κλειστεί και ξεπερνούν τη μία εβδομάδα, παρότι δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ κουρεία και κομμωτήρια.
Με την ευκαιρία να πούμε ότι τόσο οι γυναίκες, όσο και οι άνδρες από αρχαιοτάτων χρόνων, φροντίζουν τα μαλλιά τους.
Σε αγάλματα και απεικονίσεις φαίνεται η φροντίδα με τα περίτεχνα χτενίσματα, με τις διάφορες καρφίτσες που βρέθηκαν στις ανασκαφές.
Με την πάροδο των χρόνων επήλθαν διάφορες αλλαγές ως προς την περιποίηση, αλλά και τις μορφές των χτενισμάτων που κατά καιρούς η «μόδα» επέβαλε. Σε όλες τις χρονικές περιόδους, όμως, τα μαλλιά ήταν ένα από τα βασικά στοιχεία ενδιαφέροντος, φροντίδας και εμφάνισης, ανδρών και γυναικών.
Γ.Δ.


Έδεσμα γκουρμέ ο σανός
Το αλίευσα σε σχόλιο του Ηλία Κανέλλη και σας το μεταφέρω για να χαμογελάσετε.
Γράφει: «Σε μερικούς τόπους ο σανός είναι έδεσμα γκουρμέ». Αναφέρεται δε, στο δήμαρχο Άργους Καμπόσο, ο οποίος έχει προωθήσει την ιδέα της καταγωγής του Μεγάλου Αλεξάνδρου από το Άργος καθώς και άλλες πρωτοβουλίες του ίδιου επιπέδου σοβαρότητας μ’ αυτό του Μεγαλέξανδρου…
Γ.Δ.


Όλη η Ελλάδα εκτός Βελόπουλου
Όλοι οι Έλληνες σχεδόν έχουν σε ύψιστο βαθμό εκτίμησης τον γιατρό Σωτήρη Τσιόδρα, τον οποίο με προσοχή ακούν κάθε απόγευμα στις 6.
Υπάρχει ένας πολιτικός όμως, που από το κοινοβουλευτικό βήμα επιτέθηκε στον Τσιόδρα, υπονοώντας ότι έχει πρόβλημα με την επιστημονική του επάρκεια.
Υποστήριξε δε, την άποψή αυτή ο Κυριάκος Βελόπουλος της Ελληνικής Λύσης, αυτός που λανσάρει και πουλά διάφορες αλοιφές με δήθεν θαυματουργές επιδόσεις.
Κοινοβουλευτική απρέπεια, που βέβαια, κανείς δεν έλαβε υπόψη του σοβαρά…
Γ.Δ.


Η Λούκα Κατσέλη της νιότης μας
Σε τούτη τη χώρα καλά λένε πως κανένας δεν πάει χαμένος. Κι αν αναφέρεις δε, το όνομα Λούκα Κατσέλη, ε, έχεις ακόμη περισσότερες προοπτικές. Έτσι, η εν λόγω κυρία ανέλαβε τη γενική διεύθυνση και τη διοίκηση της ΕΔΕΜ, του νέου αυτοδιαχειριζόμενου οργανισμού διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών. Οι δημιουργοί είναι ενθουσιασμένοι από την επιλογή τους γιατί θα τους εξασφαλίσει οφέλη.
Να προσέξουν όμως μη τους πει κι αυτούς, όπως του Γιώργου Παπανδρέου πως «λεφτά υπάρχουν», ενώ άλλοι υπουργοί του έλεγαν το αντίθετο.
Κι ως γνωστόν, τον «χαντάκωσε» το Γιώργο και πήρε τη γνωστή… βόλτα το ΠΑΣΟΚ.
-Περασμένα μεν, ξεχασμένα όχι.
Γ.Δ.


Ψηφιακές συντάξεις
Αυτό που ετοιμάζεται και προγραμματίζεται στο θέμα των συντάξεων και των εφάπαξ, είναι έως και απίστευτο.
Λοιπόν, για τα ελληνικά δεδομένα πρόκειται για ένα θαύμα, για μια υπέρβαση της γνωστής γραφειοκρατίας.
Συγκεκριμένα, οι συντάξεις σύντομα θα εκδίδονται πιο γρήγορα και πιο απλά. Μάλιστα, ο νέος συνταξιούχος θα ενημερώνεται με την αποστολή e-mail!
Το όλο σύστημα που αποτελεί μία καινοτομία του υπουργού Εργασίας θα ξεκινήσει από τις 21 Ιουνίου.
Μάλιστα, στις νέες συντάξεις θα εκδίδεται μαζί και το εφάπαξ, οπότε και θα πληρώνονται και τα δύο μαζί.
Καιρός ήταν λοιπόν, μία σύνταξη να εκδίδεται σε διάστημα επτά ημερών, με έγκαιρη ενημέρωση του πολίτη ποιο θα είναι το ποσό και ότι θα καταργηθούν οριστικά οι ουρές και οι προσμονές.
Μας ξάφνιασε ευχάριστα ο υπουργός Εργασίας και οφείλουμε να εξάρουμε τη σημαντική αυτή απόφαση, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι το σύστημα αυτό θα ξεκινήσει και θα οχυρωθεί για να υλοποιηθεί.
Γ.Δ.


Το δημόσιο, το δημόσιο αλλάξτε!
Κανείς δεν μπορεί ν’ αρνηθεί ότι το ελληνικό δημόσιο σύστημα δεν υστερεί.
Δεν μπορεί να μη δεχτεί πως οικοδομήθηκε για να ταλαιπωρεί κι όχι να εξυπηρετεί τους πολίτες. Όλοι δέχονται ότι είναι αντιπαραγωγικό, κομματικό και πως κινείται με πολύ αργό ρυθμό, αγνοώντας προκλητικά όσα διαφορετικά συμβαίνουν στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Μάλιστα, κάποιοι επιμέρους τομείς του ελληνικού δημοσίου πέρα από τη σκόπιμη αργοπορία έκδοσης αποφάσεων στα αιτήματα ιδιωτών, χαρακτηρίζονται ως διαβρωμένα από το χρηματισμό, το λεγόμενο γρηγορόσημο.
Πράγματα γνωστά θα πουν οι συντριπτικά περισσότεροι της χώρας αυτής, γνωστά και στους κυβερνώντες, αιώνες τώρα.
Όμως, κάποτε θα πρέπει το πνεύμα της αλλαγής να διαπεράσει το δημόσιο, για να μπορέσει ο τόπος να εκτιναχθεί προς τα εμπρός. Και για να γίνει αυτό, μία είναι η λύση.
Το δημόσιο ν’ αλλάξει ριζικά και αποφασιστικά.
Διαφορετικά θα μείνουμε στη διάγνωση και η θεραπεία όλο θα μετατίθεται για μετά.
Γ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Πάλι αλλού σκοπεύουμε Διανύουμε μια προεκλογική περίοδο για τις ευρωεκλογές. Κι αντί να συ…