Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Τουρκικό σκάφος αποβίβασε 53 παράτυπους μετανάστες στην παραλία Μολυβωτής

Τουρκικό σκάφος αποβίβασε 53 παράτυπους μετανάστες στην παραλία Μολυβωτής

0

Όλοι τους ήταν οικογένειες-Ανάμεσά τους 23 παιδιά

 Επιλήφθηκε το λιμενικό τμήμα Πόρτο Λάγος μετά από τηλεφωνική ενημέρωση κατοίκου της περιοχής που αντιλήφθηκε το σκάφος

Στην ανησυχητική αύξηση των μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών από την Τουρκία, θέση παίρνει και η διακίνηση μέσω του Θρακικού Πελάγους, μετά το πρωτοφανές περιστατικό που σημειώθηκε χθες στην παραλία Μολυβωτής Ροδόπης.

Σκάφος με τουρκική σημαία αποβίβασε στην παραλία 53 μη νόμιμους μετανάστες και στη συνέχεια επέστρεψε πίσω, χωρίς να καταστεί δυνατή η σύλληψη του διακινητή ή των διακινητών. Της υπόθεσης επιλήφθηκε το λιμενικό τμήμα Πόρτο Λάγος στα όρια αρμοδιότητας του οποίου βρίσκεται η εν λόγω παραλία. Όπως μας ενημέρωσε ο διοικητής του Λιμενικού Τμήματος Απόστολος Κυλίτσης, στο σημείο αφέθηκαν 19 άνδρες, 11 γυναίκες και 23 παιδιά γύρω στις 10 το πρωί. Είναι όλοι καλά στην υγεία τους και πρόκειται για οικογένειες που κατά δήλωσή τους είναι από το Ιράκ και τη Συρία. Το λιμενικό κατέφτασε μετά από τηλεφωνική ενημέρωση κατοίκου της περιοχής που αντιλήφθηκε την ύποπτη κίνηση του σκάφους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Χρόνος»,  οι μετανάστες κατέβαλαν από 5.500 δολάρια για κάθε ενήλικα και 2.500 δολάρια για κάθε παιδί, προκειμένου να μεταφερθούν στην Ελλάδα. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ οι μετανάστες έλαβαν τη δέουσα φροντίδα μέχρις ότου μεταφερθούν σε χώρο υποδοχής.

Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για πρωτοφανές περιστατικό στην περιοχή μας, μετά τον εντοπισμό δύο ανδρών παράτυπων μεταναστών στην παραλία του Άη Γιάννη το 2016.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνελήφθη διαρρήκτης επιχειρήσεων στην Ξάνθη

Έκλεψε τηλεόραση από επιχείρηση και προσπάθησε να διαρρήξει άλλα δύο καταστήματα   Συ…