Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Δυσάρεστη έκπληξη η προσωρινή απόρριψη του συνδυασμού του ΚΚΕ στις εκλογές του ΕΒΕ

Δυσάρεστη έκπληξη η προσωρινή απόρριψη του συνδυασμού του ΚΚΕ στις εκλογές του ΕΒΕ

0

Εξαιτίας της αλλαγής νομικής μορφής στην επαγγελματική δραστηριοποίηση του επικεφαλής. Πολιτικό θέμα θέτει ο συνδυασμός

 Καταθέτουν σήμερα ένσταση στην εκλογική επιτροπή του Επιμελητηρίου, που θα κρίνει οριστικά αν θα δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής

Με κατάπληξη τα μέλη του συνδυασμού που υπέβαλε αίτηση συμμετοχής στις εκλογές του Επιμελητηρίου, εκπροσωπώντας την ΠΑΣΕΒΕ του ΚΚΕ, πληροφορήθηκε την προσωρινή απόρριψη της αίτησης συμμετοχής του ψηφοδελτίου για διαδικαστικό λόγο. Ουσιαστικά, η δυνατότητα συμμετοχής του ψηφοδελτίου της ΠΑΣΕΒΕ απορρίφθηκε προσωρινά γιατί ο επικεφαλής του συνδυασμού Βαγγέλης Βακιρτζής είναι εγγεγραμμένος λιγότερο από το απαιτούμενο χρονικό διάστημα (ένα έτος) στα μητρώα του Επιμελητηρίου Ξάνθης. Αυτό είναι μεν τύποις αληθές, αλλά επί της ουσίας ο ίδιος είναι μέλος του ΕΒΕ Ξάνθης από το 2005, αρχικά ως εταίρος σε ομόρρυθμη εταιρεία και από τον Μάρτιο του 2017 επέλεξε να δραστηριοποιηθεί με ατομική επιχείρηση στον ίδιο κλάδο που εργαζόταν και τα προηγούμενα χρόνια, διατηρώντας δικό του κουρείο. Ο επαγγελματίας άμεσα προχώρησε στη διαγραφή από τη μία εταιρεία και την εγγραφή της νέας στο ΕΒΕ. Για το θέμα αυτό μίλησαν σε συνέντευξη Τύπου οι υποψήφιοι του συνδυασμού, Βαγγέλης Βακιρτζής (επικεφαλής-μεταποίηση),Αριστείδης Συμεωνίδης (τμήμα εμπορίου) και Αναστασία Πανίδου (τμήμα υπηρεσιών).

Όπως τόνισαν: «η αλλαγή νομικής μορφής στη ζωή ενός ελεύθερου επαγγελματία είναι ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο στη σημερινή οικονομική δραστηριότητα και γι’ αυτό η προσωρινή απόφαση γεννά ερωτηματικά». Οι ίδιοι αναρωτήθηκαν μήπως υπάρχει κανείς που δεν επιθυμεί την παρουσία του ψηφοδελτίου και αν η για πρώτη φορά συμμετοχή του ψηφοδελτίου της ΠΑΣΕΒΕ στις εκλογές του Επιμελητηρίου κάνει κάποιους να νιώθουν άβολα. Ενημερώνοντας ότι σήμερα προγραμματίζουν να καταθέσουν ένσταση επί της προσωρινής απόφασης στην εκλογική επιτροπή του ΕΒΕ, ουσιαστικά εξήγησαν ότι αν η επιτροπή έχει ένα εύρος ευχέρειας για να κρίνει τη δυνατότητα συμμετοχής του συνδυασμού, πολιτικά θα πρέπει να ταχθεί υπέρ της εγκυρότητας του ψηφοδελτίου για να δώσει τη δυνατότητα σε άλλη μία φωνή να διεκδικήσει να ακουστεί από τους επαγγελματίες, με δεδομένο ότι στην πράξη ο λόγος απόρριψης είναι τυπικός.

Οι υποψήφιοι κάλεσαν και τις υπόλοιπες παρατάξεις να πάρουν θέση. Η απόφαση αναμένεται την Παρασκευή, οπότε και θα γίνει η ανακήρυξη των συνδυασμών.

Για πρώτη φορά ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΕΒΕ στις εκλογές του ΕΒΕ

Την απόφαση να συμμετέχουν σε αυτές τις εκλογές πήραν τα μέλη της ΠΑΣΕΒΕ, όπως εξήγησαν, για να αναδείξουν ότι υπάρχει λόγος διαμαρτυρίας και αντίστασης απέναντι στα αδιέξοδα που βιώνουν οι αυτοαπασχολούμενοι. «Η ατέλειωτη φοροληστεία από το πρώτο ευρώ, ο ΕΝΦΙΑ, το τέλος επιτηδεύματος, το τσάκισμα των συντάξεων και των παροχών σε υγεία-περίθαλψη είναι το λίπασμα για να επιτευχθούν τα περιβόητα ‘ματωμένα πλεονάσματα’ , είναι το τίμημα της ανάπτυξης προς όφελος των μονοπωλίων», επεσήμαναν, καλώντας τα μέλη του ΕΒΕ Ξάνθης να απορρίψουν τη ρητορική και τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για επιστροφή στην κανονικότητα.

Οι ίδιοι παρουσίασαν τις δικές τους θέσεις και διεκδικήσεις για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, τονίζοντας ότι το συμφέρον των αυτοαπασχολούμενων είναι να στρατευτούν με τη ΠΑΣΕΒΕ.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λογαριασμοί ρεύματος: Πτώση έως 12% στα πράσινα τιμολόγια για τον Μάιο

Μετά τις αυξήσεις του Απριλίου οι πάροχοι προχώρησαν σε μειώσεις Ελάφρυνση στους λογαριασμ…