Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Πρόσωπα & Γεγονότα Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

0

Δεξίωση του Προξένου
Το Προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή τιμώντας την 94η επέτειο της Τουρκικής Δημοκρατίας, διοργανώνει σχετική δεξίωση. Οικοδεσπότης ο Πρόξενος Αλή Ριζά Ακινζί μετά της συζύγου του Χούλια Ακινζί.
Η δεξίωση θα παρατεθεί στο γνωστό ξενοδοχείο Chris and Eve στην Κομοτηνή την Κυριακή 29 Οκτωβρίου μετά τις 8 το βράδυ, έχουν δε προσκληθεί να παραστούν εκπρόσωποι της Πολιτικής ηγεσίας, της Αυτοδιοίκησης και προσωπικότητες της Οικονομικής, Κοινωνικής και Πολιτιστικής ζωής της περιοχής.
Γ.Δ.


Δεσποζόμενα  και αδέσποτα

Λοιπόν τα γεγονότα είναι διαφορετικά στο θέμα των επιθέσεων από σκυλιά που δέχονται συμπολίτες μας. Σύμφωνα με στοιχεία που υπάρχουν, δράστες είναι τόσο αδέσποτα σκυλιά αλλά και δεσποζόμενα.  Έτσι, καταρρίπτεται η άποψη πως επιθετική συμπεριφορά έχουν μόνον τα αδέσποτα. Τα στοιχεία που έχουν στο δήμο και αφορούν όλο το νομό, όπως μας ενημέρωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ιορδάνης Χατζηεφραιμίδης, αυτό αποδεικνύουν.

Άρα αδικούσαμε μέχρι τώρα μονίμως να κατηγορούμε να αδέσποτα. Δράστες  επιθέσεων είναι και τα δεσποζόμενα.

Γ.Δ.


Κοινωφελής εργασία
Απορίες δημιούργησε το περιεχόμενο Ανακοίνωσης-Πρόσκλησης για υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων για την γνωστή εφαρμογή προγράμματος απασχόλησης της Κοινωφελούς Εργασίας. Ανάμεσα λοιπόν στις ειδικότητες που ζητούνται είναι φωτογράφων, θεατρολόγων και ψυκτικών!
Το ερώτημα δεν είναι το θέμα των ειδικοτήτων, αλλά το που οι άνθρωποι αυτοί θ’ απασχοληθούν. Δηλαδή ο φωτογράφος τι θα κάνει; Θα γυρνάει το δήμο και θα φωτογραφίζει τα έργα του δήμου; Ο δε θεατρολόγος; Ο ψυκτικός; Από αυτές τις λεπτομέρειες λοιπόν αποδεικνύεται πως το πρόγραμμα αυτό έχει δουλευτεί στο γόνατο και γίνεται έτσι σαν ένα δώρο στους δημάρχους.
Γ.Δ.


Ιερός Ναός Αγ. Δημητρίου Κιμμερίων, έτος ανέγερσης 1902 (αρχείο Κώστα Μαυρομάτη)

Μαλώνουν αλλού
Οι εκλογές στα Επιμελητήρια της χώρας θα διεξαχθούν ως γνωστόν αρχές Δεκεμβρίου και στο χώρο αυτό από πλευράς πολιτικής επιρροής υπερτερεί η Νέα Δημοκρατία. Κυρίως τα τελευταία χρόνια με τη στοχοποίηση της μεσαίας τάξης στο χώρο των επαγγελματιών, εμπόρων και βιοτεχνών, εκ μέρους της κυβέρνησης, η επικράτηση των υποψηφίων της Ν.Δ. θα είναι απόλυτη. Μάλιστα θα υπάρχουν πολλές πόλεις που δεν θα υπάρχει ψηφοδέλτιο από άλλη παράταξη, κυρίως δε από τον κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι το εκλογικό παιγνίδι θα γίνει μεταξύ αντιπάλων προερχομένων από τη Ν.Δ.!
Τέτοιο θέμα βέβαια στην Ξάνθη δεν υφίσταται και το ψηφοδέλτιο θα είναι ένα και μοναδικό, αυτό του προέδρου Στέλιου Μωραΐτη. Αλλού, Καβάλα, Έβρο και Ροδόπη,  μαλώνουν μεταξύ τους οι υποψήφιοι. Φιλοδοξίες γαρ, διότι για κάποιους η εκλογή στο Επιμελητήριο γίνεται σκαλί για παραπάνω φιλοδοξίες.
Γ.Δ.


Αναδρομικά των πρώην
Επανέρχεται το θέμα των απαιτήσεων πρώην βουλευτών για αναδρομικά που τους οφείλει το ελληνικό κράτος από μία Νομοθετική ρύθμιση των συντάξεών τους. Κατά καιρούς εμφανίζεται το θέμα και πάντα γίνεται ο κακός χαμός σε βάρος των βουλευτών που τα ζητούν σε μια περίοδο μάλιστα ιδιαίτερα δύσκολη για τη χώρα και το λαό της.
Στα καφενεία ανά την επικράτεια το τι λέγεται είναι άλλο πράγμα. Τους σέρνουν ένα σωρό και εν τέλει τους κατηγορούν για έλλειψη ευαισθησίας και γνώσης της πραγματικότητας που ζει η πλειοψηφία των Ελλήνων. Η όλη εικόνα προφανώς δεν τιμά τους πρώην βουλευτές που δείχνουν να ενδιαφέρονται πως θα εισπράξουν το ποσό αυτό που μάλιστα είναι αρκετά υψηλό.
Γ.Δ.


Εκτέλεση με Νομοθετικό τρόπο

Το ερώτημα «που πάμε;» καθίσταται επίκαιρο για άλλη μια φορά. Διαβάστε και θα καταλάβετε πόσο «αγαπάει» η κυβέρνηση τον Τύπο της Ελλάδος.

Πρόσφατη διάταξη που έφερε και ψήφισε στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης προβλέπει το πρωτοφανές: αγωγή η οποία δεν έχει τελεσιδικήσει, αλλά μπορεί να έχει εκδικαστεί ακόμα και σε πρώτο βαθμό, να επιτρέπει στον ενάγοντα τη συντηρητική κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του εναγομένου! Το… δημοκρατικό αυτό μέτρο, το οποίο πέρασε εν κρυπτώ και παραβύστω από το ελληνικό Κοινοβούλιο, αποτελεί ύψιστο στοιχείο – και μνημείο- εκβιασμού κατά του Τύπου, ο οποίος καθίσταται πλέον έρμαιο στις διαθέσεις του κάθε κυβερνητικού στελέχους (και έχουμε αρκετά τέτοια) που δεν αντέχει την κριτική και καταφεύγει στη φάμπρικα των αγωγών για να αποκαταστήσει μια δήθεν τρωθείσα αξιοπιστία.
Προφανώς η κατάσταση για τον Τύπο και τους ανθρώπους που τον υπηρετούν δεν μπορεί να συγκριθεί με της Μάλτας ή της Ρωσίας, όπου εκτελούν τους δημοσιογράφους που δεν είναι αρεστοί στο καθεστώς. Εδώ απλώς τους εκτελούν με νομοθετικά όπλα…
Γ.Δ.


Eπανεμφάνιση Λαζόπουλου
Εμφανίστηκε προχθές στις οθόνες μας, μετά από δύο χρόνια απουσίας, ο γνωστός «διασκεδαστής» Λάκης Λαζόπουλος, σε μία προσπάθεια να δώσει εξηγήσεις για τις σχέσεις του με το ΣΥΡΙΖΑ και να απαντήσει στις κατηγορίες ότι έδινε γραμμή υπέρ του. Δήλωσε μάλιστα τώρα απογοητευμένος από το κυβερνών κόμμα ενώ χαρακτήρισε σάτιρα την ακραία κριτική του προς όλα τα υπόλοιπα κόμματα! Ποιος είναι αυτός, αναρωτήθηκε, που θα κάνει υποδείξεις στον κόσμο; Σάτιρα έκανε, λέει, με το θάρρος της γνώμης του. Υποδείκνυε στον λαό εσωτερικούς και εξωτερικούς «εχθρούς», αλλά τελικά αυτό ήταν χιούμορ που μάλλον παρεξηγήσαμε. Έβρισκε «προδότες» που δουλεύουν «για τον ανάπηρο», αλλά ήταν στα πλαίσια της σάτιρας, όχι των προγραφών.
Αν ο Λάκης Λαζόπουλος οφείλει να αισθάνεται ευγνώμων για ένα πράγμα, δεν είναι ούτε το ταλέντο, ούτε τα χρήματα του -αυτά που διατηρεί στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ ή στη Γαλλία του νεοφιλελέ Μακρόν. Είναι η προσαρμοστικότητα που έχει το δέρμα και η σπονδυλική του στήλη. Από την αυλή της Δήμητρας στην υποστήριξη του Καραμανλή και μετά στον Τσίπρα. Πάντα επέλεγε το λαϊκίστικο, αυτό που συνάδει με το θυμικό του κόσμου που κόβει εισιτήρια και ανεβάζει την τηλεθέαση. Αύριο θα υπάρξει κάτι άλλο.
Αλήθεια όμως, ποιος μπορεί να τον πάρει πια στα σοβαρά; Ο ίδιος δεν το παραδέχεται ακόμα, αλλά, στην πραγματικότητα, ήταν το μεγαλύτερο θύμα της πολιτικής απάτης που υπηρέτησε.
Α.Π.


Ο Δήμος έχει αποθήκη…
…αναφώνησε δις και τρις ο δήμαρχος Ξάνθης, περιχαρής μέσα στο δημοτικό συμβούλιο για να «βουλώσει» τα στόματα της αντιπολίτευσης στην συζήτηση για τον απολογισμό 2016. Εξήγησε βέβαια – για μας τους αδαείς – ότι είναι λογιστική αποθήκη όπου καταγράφεται τι μπαίνει και τι βγαίνει στο δήμο και έτσι έχει πλήρη έλεγχο. Μάθαμε επίσης από τον ορκωτό λογιστή που έλεγξε τα οικονομικά στοιχεία, ότι ο δήμος Ξάνθης έχει αποκτήσει και … «κουλτούρα ελέγχου»! Τώρα πλέον μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι ότι ο δήμος μας βρίσκεται σε καλά χέρια και αφού πλέον έχει αποκτήσει επί δημαρχίας Δημαρχόπουλου και αποθήκη και ένα «κομπόδεμα» 12 εκ. ευρώ για ώρα ανάγκη, όπως κάνουν όλοι οι καλοί νοικοκυραίοι, είμαστε σίγουροι ότι ήρθε η ανάπτυξη στο δήμο μας!
Έτσι,  όπως τον αντιπεριφερειάρχη Κώστα Ζαγναφέρη θα τον θυμούνται οι Ξανθιώτες για τον ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην πόλη  μας, τον δήμαρχο κ. Δημαρχόπουλο θα τον θυμούνται για την …αποθήκη που απέκτησε ο δήμος στην θητεία του!
Δεν είναι και λίγο …
Μ.Ξ.


Κι όμως όλα αυτά συμβαίνουν στο δήμο Ξάνθης!

Δεν είναι στραβός ο γιαλός …αλλά αυτοί στραβά αρμενίζουν στον δήμο Ξάνθης και το χειρότερο είναι ότι ή δεν το έχουν πάρει χαμπάρι ή το έχουν πάρει και κάνουν πως δεν το βλέπουν αφού είναι ανίκανοι να αναστρέψουν την πορεία. Είναι δυνατόν να κάνουν ένα τεχνικό πρόγραμμα 7 εκ. ευρώ και να υλοποιούν μόνο το 15% επί δύο χρόνια ενώ ο πρώην δήμαρχος Μ. Στυλιανίδης παρέδωσε με απορρόφηση έργων 49%! Και να το παρουσιάζουν και σαν επιτυχία! Είναι δυνατόν να ρίχνουν την ευθύνη για το 15% απορρόφηση  στην υποστελέχωση των υπηρεσιών όταν έφυγαν μόνο δύο πολιτικοί μηχανικοί από τότε που είχαν απορρόφηση 49%!

Είναι δυνατόν να ξεθάβουν ότι μελέτη έχουν στα συρτάρια να την μερεμετίζουν λίγο και να προσπαθούν να την εντάξουν σε κάποιο κωδικό για να κάνουν κανένα εργάκι! Και μάλιστα μελέτες που έχουν απορριφθεί γιατί εμπλέκεται η αρχαιολογία! Είναι δυνατόν να κάνουν ασφαλτοστρώσεις εκεί που δεν θέλει η τοπική κοινωνία επειδή το ζήτησε η περιφέρεια για να κάνει κι εκείνη κανένα εργάκι αφού βρήκαν έτοιμο κωδικό!
Κι όμως όλα αυτά συμβαίνουν στο δήμο Ξάνθης!
…δεν μεταδίδω άλλο!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Μ.Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Πάσχα στο χωριό; Συνήθως λέμε και κάνουμε «επιστροφή στο χωριό» τώρα τις γιορτινές ημέρες …