Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Συνεδριάζει σήμερα το περιφερειακό συμβούλιο

Συνεδριάζει σήμερα το περιφερειακό συμβούλιο

0
perifereia-web

Οι προγραμματικές συμβάσεις στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος

Σήμερα Τρίτη, στις 19.00 συνεδριάζει το περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ, στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ» της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (Διοικητήριο).

Τα θέματα αναλυτικά παρατίθενται παρακάτω.

1. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

1.1. Έγκριση πρόσληψης Εποχικού Προσωπικού 6 ατόμων (κτηνιάτρων) ΙΔΟΧ που χρηματοδοτείται κατά 100% από την Ε.Ε »

2. ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

2.1. Κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων για την κατασκευή του έργου: «Διευθέτηση χειμάρρου Καλλιφύτου (από το τέλος της επικάλυψης μέχρι τη σωληνωτή διάβαση)».

2.2. Ορισμός εκπροσώπων του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π) για την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης .

2.3. Έγκριση για την έκδοση απόφασης σήμανσης & προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ-ΦΥΛΑΚΙΟΥ του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΘΟΡΩΝ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ-ΒΑΛΤΟΣ-ΦΥΛΑΚΙΟ»

2.4. Έγκριση τροποποίησης της αριθμ. 57/2017 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου που αφορά την έγκριση τρόπου εκτέλεσης των έργων της ΠΑΜΘ, σύμφωνα με το αριθμ. Πρωτ: 15400/17-4-2013 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών.

3. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

3.1. Έγκριση σύναψης και σχεδίου Προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της ΠΑΜΘ και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την εκπόνηση ερευνητικού προγράμματος με τίτλο: «Παρακολούθηση τοξικών η / και δυνητικώς τοξικών μικροφυκών στις ζώνες παραγωγής και αλιείας δίθυρων μαλακίων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

3.2. Έγκριση σύναψης και σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της ΠΑΜΘ δια της Π.Ε Καβάλας και του Δήμου Παγγαίου για την από κοινού εκτέλεση εργασιών συντήρησης, δρόμων πρόσβασης στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Παγγαίου.

3.3. Έγκριση σύναψης σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας μεταξύ της ΠΑΜΘ δια της Π.Ε Δράμας και του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου για την «Άσκηση αρμοδιοτήτων συντήρησης επαρχιακού και δημοτικού οδικού δικτύου με την παραχώρηση χρήσης του μηχανήματος έργου ΜΕ 122158 ΙΧ Ισοπεδωτή Γαιών (Grader) από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης στο Δήμο Κ.Νευροκοπίου».

3.4. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της ΠΑΜΘ και του Δήμου Δράμας, για την υλοποίηση του έργου: «Διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου δημοτικού σχολείου Καλλιφύτου»

3.5. Έγκριση τροποποίησης της αριθμ. 80/2017 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου που αφορά την έγκριση σύναψης και σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της ΠΑΜΘ, του Δήμου Κομοτηνής και της Δ.Κ.Ε. Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κομοτηνής

3.6. Έγκριση τροποποίησης της αριθμ. 84/2017 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου που αφορά την έγκριση σύναψης και σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της ΠΑΜΘ , Δήμου καβάλας, Δήμου Παγγαίου, Επιμελητηρίου Καβάλας, Δημωφέλεια Καβάλας, για το έργο: ( «6ο KAVALA AIR SEA SHOW 2017» «PAGEO FLYING DAYPFD»).

3.7. Έγκριση σύναψης και σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της ΠΑΜΘ και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που αφορά συνεργασία και έρευνα για τη διερεύνηση των υδρογεωλογικών και γεωτεχνικών συνθηκών στο Νομό Καβάλας με την εφαρμογή πρότυπων γεωφυσικών μεθόδων.

4. ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

4.1. Έγκριση υποβολής προτάσεων στην 1η πρόσκληση υποβολής 6 προτάσεων του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Μαύρης Θάλασσας «CBC BLACK SEA BASIN 2014-2020».

5.ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

5.1. Έγκριση έκδοσης ψηφίσματος συμπαράστασης προς τους σπουδαστές της ΕΠΠΑΙΚ Σαπών.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η δομή στήριξης για κακοποιημένες γυναίκες στο σχεδιασμό της επιτροπής ισότητας της Π.Α.Μ.Θ.

Η ιδρυτική συνάντηση της επιτροπής πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 με την παρ…