Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Επίθεση κουκουλοφόρων με λαδομπογιές στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση κουκουλοφόρων με λαδομπογιές στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

0
mpogies syriza

Δέκα άτομα περίπου μπήκαν στα γραφεία και πέταξαν μαύρη μπογιά και φέιγ βολάν με σύνθημα «Αλληλεγγύη στις καταλήψεις» και υπογραφή «Αντιφασίστες/ριες»

Καταδικάζει η τοπική οργάνωση, που αναφέρει: «τα δικά τους αδιέξοδα πετάνε μαζί με τις μπογιές, τη δική τους ταυτότητα ψάχνουν κάτω από τις κουκούλες». Καταδικάζει και η ΝΟΔΕ

Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την επίθεση κουκουλοφόρων στα γραφεία του, που πραγματοποιήθηκε από ομάδα με σύνθημα «Αλληλεγγύη στις καταλήψεις» και υπογραφή «Αντιφασίστες/ριες». Ομάδα περίπου 10 κουκουλοφόρων μπήκαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και πέταξαν λαδομπογιά, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος, ομάδα άλλων 10 ατόμων περίμενε στη στοά Νούση.

Ως αναίτια επίθεση τη χαρακτηρίζει η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, που σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «αποκομμένοι από τα πραγματικά κοινωνικά προβλήματα, εγκλωβισμένοι στην απραξία, ευρισκόμενοι σε σύγχυση ως προς την ταυτότητα και την κοινωνική τους χρησιμότητα, με τέτοιες ενέργειες προσπαθούν να δικαιώσουν την ύπαρξή τους. Για εμάς τέτοιου είδους πρακτικές δεν έχουν καμία σχέση με το κίνημα και τους κοινωνικούς αγώνες. Ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης έχει αποδείξει μέσα από τους αγώνες πως βρίσκεται πάντα δίπλα στην τοπική κοινωνία και τα προβλήματά της».

Ακόμη πιο αιχμηρή είναι η ανάρτηση της τοπικής οργάνωσης στην ιστοσελίδα της, όπου αναφέρει: «σίγουρα, οι γνωστοί άγνωστοι, με καλυμμένα τα απρόσωπα, ρίχνοντας μπογιές στα νοικιασμένα γραφεία του ταξικού τους εχθρού, του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαθιστούν κοινωνικές αδικίες, φροντίζουν για την ισότητα, τη Δημοκρατία και την Ελευθερία! Τα δικά τους αδιέξοδα πετάνε μαζί με τις μπογιές, τη δική τους ταυτότητα ψάχνουν κάτω από τις κουκούλες, τους κοινωνικές αγώνες δυσφημούν με τον ακτιβισμό της λαδομπογιάς,! Την κοινωνίας, πάντως, δεν την κάνουν καλύτερη. Γιατί, για να γίνει η κοινωνία καλύτερη, αν μη τι άλλο, θέλει κόπο, αντίσταση, επιμονή και ήθος! Όχι τζάμπα ηρωισμούς κρυμμένους κάτω από κουκούλες. Και στο συλλογικό ασυνείδητο αυτού του λαού η κουκούλα είναι απεχθές σημαίνον, ξέρετε! Και ο νοών, νοείτω!».

Ανακοίνωση και από τη ΝΟΔΕ

Άμεσα εξέδωσε ανακοίνωση που καταδικάζει την επίθεση η ΝΟΔΕ Ξάνθης, που σημειώνει: «η ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Ξανθης καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικο τροπο, την σημερινή επίθεση στα γραφεία της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης. Τα φαινόμενα βίας κι ανομίας, εν μέσω της διαρκώς επιδεινούμενης οικονομικής κρίσης, δυστυχώς αυξάνονται καθημερινά, δημιουργώντας, δικαιολογημένα, έντονη ανησυχία στους πολίτες. Καλούμε τους αρμόδιους να συμβάλουν τα μέγιστα, με σκοπό την άμεση σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των δραστών αλλά και για να αποτραπεί στο μέλλον, οποιαδήποτε προσπάθεια εκφοβισμού της δημοκρατικής έκφρασης των πολιτών».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνελήφθη διαρρήκτης επιχειρήσεων στην Ξάνθη

Έκλεψε τηλεόραση από επιχείρηση και προσπάθησε να διαρρήξει άλλα δύο καταστήματα   Συ…