Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Βιωματική παράσταση από την ομάδα “Ηχώ” στο 1ο ΓΕΛ

Βιωματική παράσταση από την ομάδα “Ηχώ” στο 1ο ΓΕΛ

0
icho1

Το Playback Θέατρο ήχησε και στην Ξάνθη

Μια ξεχωριστή παράσταση έδωσε η ομάδα Playback Θεάτρου από τη Θεσσαλονίκη, “Ηχώ”, την Παρασκευή 3/3 στην πόλη μας. Μετά από πρόσκληση του φιλολόγου καθηγητή του 1ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης Αλέξανδρου Δημαρά και των συνδιδασκόντων Στέφανου Αϊβαλιώτη, Βασιλικής Δράκου και Κώστα Τερζανίδη, η “Ηχώ” ταξίδεψε μέχρι εδώ, ώστε οι μαθητές της Α’ Λυκείου να γνωρίσουν αυτό το πρωτότυπο είδος αυτοσχεδιαστικού διαδραστικού θεάτρου στο πλαίσιο του μαθήματος της Θεατρολογίας.

Τα παιδιά μπήκαν αμέσως στο πνεύμα του Playback και με περίσσιο θάρρος και αυθορμητισμό αφηγήθηκαν προσωπικές τους ιστορίες, γεμάτες χιούμορ, φρεσκάδα και ώριμους προβληματισμούς, τις οποίες είδαν να ζωντανεύουν αμέσως πάνω στη σκηνή από τους ηθοποιούς. Το θέαμα εντυπωσίασε και ενθουσίασε τους νεαρούς μαθητές, που έτσι όχι μόνο ψυχαγωγήθηκαν, αλλά και έγιναν κοινωνοί μιας σημαντικής μορφής βιωματικής εκπαίδευσης.

Η παράσταση φιλοξενήθηκε στο Αμφιθέατρο του Δ’ Σώματος Στρατού. Συντόνισε η Ελένη Λεβέντη, που εκτέλεσε και χρέη μουσικού, ενώ έπαιξαν οι Ευθυμία Καπαγερίδου, Έφη Μαγούλα, Γιάννης Σέμπρος, Εύη Χριστοπούλου.

Και εργαστήριο για εκπαιδευτικούς

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του 1ου ΓΕΛ βιωματικό εργαστήριο Playback Θεάτρου από την “Ηχώ” στο πλαίσιο του επιμορφωτικού προγράμματος για εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ξάνθης “Η αξιοποίηση των θεατρικών τεχνικών στη διδασκαλία και τη σχολική ζωή” που οργανώθηκε από τη Σχολική Σύμβουλο Φιλολόγων Ξάνθης Άννα Αγγελοπούλου. Οι καθηγητές ξέφυγαν για λίγο από τον καθημερινό τους ρόλο και έγιναν πάλι παιδιά. Έπαιξαν, συνεργάστηκαν, αυτοσχεδίασαν και δημιούργησαν με το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό.

Τέλος, το επιμορφωτικό πρόγραμμα συνεχίστηκε και την περασμένη Πέμπτη 9/3 από την ίδια τη Σχολική Σύμβουλο Άννα Αγγελοπούλου, με στόχο οι καθηγητές να αποκτήσουν ένα ακόμη “όπλο” στον διδακτικό αγώνα τους, να φέρουν τους μαθητές σε βιωματική επαφή με τη σχολική ύλη και παράλληλα να δώσουν ανάσες χαλάρωσης στο πιεστικό ωρολόγιο πρόγραμμα. Αμεσότερη κατάκτηση όμως ήταν η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των συναδέλφων και η ανάπτυξη ομαδικού πνεύματος, γεγονός που αναβαθμίζει την παιδαγωγική διαδικασία.

Όποιος κοινωνικός ή εκπαιδευτικός φορέας της περιοχής ενδιαφέρεται για αντίστοιχη συνεργασία, μπορεί να επικοινωνήσει με την ομάδα “Ηχώ” ως εξής: τηλ. 6932329732 (Ελένη Λεβέντη), e-mail: playback.echo@gmail.com, Facebook: Θέατρο Playback Ηχώ.

* Η φωτογραφία είναι του Πάρη Καμπάκη όπου διακρίνεται ο φιλόλογος καθηγητής Θεατρολογίας της Α’ Λυκείου, Αλέξανδρος Δημαράς, ενώ καλωσορίζει στην Ξάνθη την ομάδα “Ηχώ” και την παρουσιάζει στους μαθητές του 1ου ΓΕΛ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Η μάνα αυτουνού… Έλλη Ζάχου Ταχτσή» στην ΦΕΞ

Την Τρίτη 14 Μαΐου για δύο παραστάσεις στις 19:00 και 21:15 στην Καπναποθήκη της ΦΕΞ Με τη…