Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Συσφίγγουν σχέσεις Ξανθιώτες και Βούλγαροι απόστρατοι Αστυνομικοί

Συσφίγγουν σχέσεις Ξανθιώτες και Βούλγαροι απόστρατοι Αστυνομικοί

0
karapiperis voulgaroi

Στην Ξάνθη βρέθηκε πρ. Διοικητής Αστυνομίας του Σμόλυαν και νυν δημοτικός σύμβουλος για μια πρώτη επαφή και γνωριμία με την τοπική Ένωση

Στην Ξάνθη βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή ο Αντιδήμαρχος Σμόλυαν Βουλγαρίας, Κιρίλ Χατζηχρίστεφ. Στο περιθώριο των επισκέψεών του με την Δήμαρχο Μομτσίλοβτσι στο γραφείο του εντεταλμένου σύμβουλου τουρισμού της ΠΑΜ-Θ Μιχάλη Αμοιρίδη και στον Δήμαρχο Αβδήρων Γιώργο Τσιτιρίδη, ζήτησε και συναντήθηκε με την Ένωση Αποστράτων Αστυνομικών και την Τ.Δ. Ξάνθης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (IPA). Ο κ. Αμοιρίδης διατηρεί παλαιά φιλία με την Δήμαρχο και μεσολάβησε για την γνωριμία των αστυνομικών.

Στην σύντομη συνάντηση το παρών έδωσαν ο πρόεδρος των Αποστράτων και υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της ΙΡΑ Ξάνθης, Φάνης Καραμπιπέρης, και ο Γενικός Γραμματέας των Αποστράτων, Κώστας Δεληγιαννόπουλος, ενημερώνοντας σχετικά για την ύπαρξη των δύο σωματείων και τις δραστηριότητές τους, δίνοντας αναμνηστικά της πόλης και του νομού Ξάνθης. Από την πλευρά του ο κ. Χατζηχρίστεφ ζήτησε η επόμενη συνάντηση να γίνει στο Σμόλυαν για την καλύτερη γνωριμία των δύο πλευρών, την ανάπτυξη σχέσεων φιλίας στο πνεύμα της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών και την παράλληλη ανάπτυξη πολιτιστικών και επαγγελματικών επιδιώξεων προς όφελος των δύο περιοχών. Ο Κιρίλ κ. Χατζηχρίστεφ ήταν Αστυνομικός Διευθυντής στην περιοχή του Σμόλυαν μέχρι το 2014, έχει διατελέσει Υφυπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας, είναι μέλος της ΙΡΑ Βουλγαρίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του τοπικού Συνδέσμου Αποστράτων του Σμόλυαν.

Μιλώντας στο «Ε» ο κ. Καραμπιπέρης, πρόεδρος της Ένωσης που αριθμεί 390 μέλη, έκρινε θετικά την πρώτη αυτή επαφή, από την οποία αναμένονται να προκύψουν συνεργασίες και ανταλλαγή επισκέψεων.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εντός Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για τις νέες αιτήσεις στον Κοινωνικό Τουρισμό

Έως τέλος Ιουνίου θα πρέπει να ενεργοποιήσουν την επιταγή τους οι δικαιούχοι του 2023 &nbs…