Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Παναθηναϊκός – Ξάνθη 1-2

Παναθηναϊκός – Ξάνθη 1-2

0
panathinaikos-xanthi

«Φορτσάτη» επέστρεψε από τη διακοπή η ξανθιώτικη ομάδα με σπουδαίο διπλό στη Λεωφόρο

Ντε Λούκας και Βασιλακάκης τα γκολ – ο Λέτο είχε ισοφαρίσει προσωρινά για το «τριφύλλι»

Εντυπωσιακή ήταν η πρώτη φετινή νίκη της Ξάνθης. Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου πήραν τους βαθμούς της νίκης με το 1-2 επί του Παναθηναϊκού συνεχίζοντας την καλή παράδοση των τελευταίων ετών στο «Απ. Νικολαΐδης». Με πολύ καλή οργάνωση η ξανθιώτικη ομάδα προηγήθηκε δύο φορές χάρη στα πολύ όμορφα γκολ που σημείωσαν οι Ντε Λούκας (34’) και Βασιλακάκης (65’) με την ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι να ισοφαρίζει προσωρινά με τον Λέτο στο 62’ και να γνωρίζει την πρώτη φετινή της ήττα.

Στις καλύτερες φάσεις του αγώνα στο 14’ το σουτ του Γουακάσο μπλόκαρε ο Ζϊβκοβιτς και την ίδια κατάληξη είχε στο 18’ η κεφαλιά του Σάμπα. Στο 34’ ο Ντε Λούκας με ψηλοκρεμαστό φάουλ από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Στιλ κάνοντας το 0-1. Στο 37’ σε κόντρα επίθεση της Ξάνθης ο Γιουνές έκανε το σουτ υπό πίεση και μπλόκαρε ο Στιλ.

Στο 62’ ο Λέτο με σουτ από το ύψος της περιοχής κι αφού η μπάλα κόντραρε κατέληξε στα δίχτυα του Ζϊβκοβιτς για να γίνει το 1-1. Στο 67’ η Ξάνθη απάντησε άμεσα στην ισοφάριση των γηπεδούχων. Ο Γιουνές με κεφαλιά πάσαρε στον Βασιλακάκη κι ο τελευταίος με φοβερό βολέ νίκησε τον Στιλ σημειώνοντας ένα πανέμορφο γκολ για το 1-2. Στο 92’ η κεφαλιά του Μπεργκ πέρασε άουτ.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γιώργος Φουκάκης της ΕΠΣ Ηρακλείου με βοηθούς τους Κυριάκο Μερκενίδη (ΕΠΣ Μακεδονίας) – Κωνσταντίνο Νικολαϊδη (ΕΠΣ Μακεδονίας) ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Ιωάννης Παπαδόπουλος της ΕΠΣ Μακεδονίας. Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Χατζητερζόγλου, Γουακάσο, Μέστο, Ζέκα, Μολέδο, Λισγάρας, Μπαξεβανίδης, Νιέτο.

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Μολέδο, Σάμπα, Ζέκα, Λουντ (68’ Εμποκού), Βιγιαφάνες, Γουακάσο (46’ Λέτο), Χουλτ, Λεντέσμα (91’ Ρινάλντι), Μπεργκ.

Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Χατζητερζόγλου (55’ Νιέτο), Λισγάρας, Φλίσκας, Καμαρά, Ντε Λούκας, Βασιλακάκης (75’ Καρασαλίδης), Λουσέρο, Σολτάνι (67’ Λάζιτς), Γιουνές.

* Επόμενο ματς της Ξάνθης το ερχόμενο Σάββατο (22/10) στις 18.15 στον Πλατανιά για την 8η αγωνιστική.

SUPER LEAGUE

7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΠΑΣ Γιάννινα – Λεβαδειακός (αναβλ.)

Παναιτωλικός – Κέρκυρα 4-0

Αστέρας Τρ. – Πλατανιάς 2-0

Πανιώνιος – Ολυμπιακός 0-2

Παναθηναϊκός – Ξάνθη 1-2

Ατρόμητος Αθ. – Βέροια (χθες)

ΠΑΟΚ – Ηρακλής (χθες)

Λάρισα – Κέρκυρα (17/10-19.30)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 12

2. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 10

3. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 9

4. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 8

5. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 8

6. Α.Ε.Κ. 7*

7. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 7*

8. Π.Α.Ο.Κ. 5*

9. Α.Ο. ΞΑΝΘΗ 5

10. ΛΑΡΙΣΑ 5*

11. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 4*

12. ΒΕΡΟΙΑ 4*

13. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 4*

14. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ. 3

15. ΚΕΡΚΥΡΑ 3

16. ΗΡΑΚΛΗΣ 2*

* Δεν υπολογίζονται τα αποτελέσματα των χθεσινοβραδινών αγώνων και του σημερινού Λάρισα – ΑΕΚ.

** Η αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα – Λεβαδειακός αναβλήθηκε λόγω της μετασεισμικής δραστηριότητας στην πόλη των Ιωαννίνων, θα οριστεί εκ νέου από τη διοργανώτρια αρχή, βάσει ΚΑΠ, μετά την αποκλιμάκωση της σεισμικής ακολουθίας, δεδομένου ότι πρωταρχικό μέλημα της Super League είναι η ασφαλής διεξαγωγή των αγώνων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Η ερυθρόλευκη αποστολή για τον ημιτελικό του Conference League

Σήμερα το βράδυ Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Άστον Βίλατο απόψε το βράδυ, Μεγάλη Πέμπτη …