Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Σήμερα η υποδοχή της «Φλόγας της Αγάπης» στην Ξάνθη

Σήμερα η υποδοχή της «Φλόγας της Αγάπης» στην Ξάνθη

0
floga-agapis

Στις 20:15 η εκδήλωση στην Πλατεία Μητροπόλεως

Για 14η χρονιά διοργανώνεται η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών

Σήμερα θα υποδεχθεί η Ξάνθη την «Φλόγα της Αγάπης», στα πλαίσια της 14ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας των Εθελοντών Αιμοδοτών με τη συνεργασία του Δήμου Ξάνθης και του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η Αγάπη». Η συγκεκριμένη εκδήλωση έχει ενταχθεί από το 2006 στο επίσημο πρόγραμμα των Γιορτών Παλιάς Ξάνθης, ενώ στόχος του θεσμού της λαμπαδηδρομίας είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό στην Ιδέα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και να τονίσει την παρουσία των Εθελοντών Αιμοδοτών, ως κοινωνικής ομάδας στην οποία πρέπει να ενταχθούν, όσο το δυνατό περισσότεροι συμπολίτες μας.

Ο θεσμός της πανελλήνιας λαμπαδηδρομίας πραγματοποιείται κάθε χρόνο και για διάρκεια 40 ημερών και οι εθελοντές αιμοδότες διασχίζουν όλες τις Περιφέρειες της Ελλάδος. Η φλόγα της αγάπης, στο πέρασμά της κατάφερε να ευαισθητοποιήσει και να συμπαρασύρει ολοένα και περισσότερους συνανθρώπους μας. Αυτό αποδεικνύεται κάθε χρόνο από την συμμετοχή όλων των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, των Φορέων των πολυμεταγγιζόμενων ατόμων, των Περιφερειών, των Δήμων, των Ενοριών, των αθλητικών σωματείων αλλά και μεμονωμένων ανθρώπων.

Επίσης, η ευαισθητοποίηση του κόσμου αποδεικνύεται από την αθρόα προσέλευση των Ξανθιωτών σε κάθε εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιείται στην περιοχή μας. Δεν είναι τυχαίο που από το 2003 ο σύλλογος της «Αγάπης» είναι ο πρώτος σε προσφορά φιαλών αίματος σε ολόκληρη τη χώρα σύμφωνα και με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Π.Ο.Σ.Ε.Α. ενώ τα μέλη του προσφέρουν ετησίως πάνω από 5.500 φιάλες αίματος!

Η υποδοχή της «Φλόγας της Αγάπης» θα γίνει σήμερα (Τετάρτη 07/09) στην οδό Ηρώων και από εκεί η λαμπαδηδρομία θα συνεχίσει την πορεία της με προορισμό την Πλατεία Μητροπόλεως όπου στις 20:15 θα πραγματοποιηθεί σχετική εκδήλωση.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την τροχαία Ξάνθης για την λαμπαδηδρομία της «Φλόγας της Αγάπης»

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα προχωρήσει σήμερα το τμήμα τροχαίας της ΑΔ Ξάνθης, αποσκοπώντας στην ασφαλή διεξαγωγή της 14ης Λαμπαδηδρομίας των Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος.

Έτσι κατά το χρονικό διάστημα 19:00 – 20:15 θα παρθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στο εξής δρομολόγιο: Ηρώων προς Πλατεία Μητροπόλεως μέσω των οδών – σημείων Ηρώων, Πλατεία Ελευθερίας, 28ης Οκτωβρίου, Κεντρική Πλατεία, Βασιλέως Κωνσταντίνου, Βασιλίσσης Σοφίας, Πάρκο Λημνίου, Νησάκι, Καβάκι και τέλος στην Πλατεία Μητροπόλεως.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τροχαίας Ξάνθης, κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα περιορίζεται – απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων, σύμφωνα με τις υποδείξεις των τροχονόμων, καθ’ όλο το μήκος της διαδρομής, ενώ παράλληλα θα ληφθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης και της κυκλοφορίας των οχημάτων, με σκοπό την πρόληψη τροχαίου ατυχήματος ή κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ασπίδα Ξάνθης: Με στόχο το 1-1 υποδέχεται σήμερα τον ΚΑΟΧ

Στις 17.00 στο Εύμοιρο Να κάνει το 1-1 στους αγώνες με τον ΚΑΟΧ θα επιδιώξει σήμερα το από…