Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ανάμεσα στα πρώτα πανελλαδικά το ΚΠΕ Βιστονίδας

Ανάμεσα στα πρώτα πανελλαδικά το ΚΠΕ Βιστονίδας

0
vistonida-kpe

Πλήθος εκπαιδευτικών προγραμμάτων από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βιστονίδας μετά από αξιολόγηση εξωτερικού φορέα

Σύσκεψη την Παρασκευή στο υπουργείο Παιδείας για το μέλλον των 53 ΚΠΕ και την βελτίωση του θεσμού

Συνάντηση εργασίας θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Παρασκευή οι προϊστάμενοι των 53 Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της χώρας στην Γενική Γραμματεία Περιβάλλοντος του υπουργείου Παιδείας, αναφορικά με το μέλλον του θεσμού. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί με αφορμή τα αποτελέσματα αξιολόγησης που πραγματοποίησε εξωτερικός συνεργάτης του υπουργείου για την τελευταία πενταετία. Στην μελέτη αξιολόγησης αλλά και προτάσεων που κατατέθηκε καταγράφονται δείκτες για την κάθε δομή ξεχωριστά αναφορικά με τις δράσεις που πραγματοποίησαν, την επιμόρφωση ενηλίκων που παρείχαν, τον αριθμό ωφελουμένων για το κάθε πρόγραμμα κ.ά. Ανάμεσα στις προτάσεις του αναδόχου μελετητή, σημαντική θέση έχει η ανάγκη μετάβασης από την περιβαλλοντική εκπαίδευση στην εκπαίδευση για την αειφόρο ανάπτυξη, παρουσιάζοντας τον νέο ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν τα ΚΠΕ. Τα πορίσματα και οι προτάσεις έχουν ενσωματώσει πολλά από αυτά που τα στελέχη των ΚΠΕ πρότειναν και τα οποία θα συζητηθούν στην σύσκεψη.

Το ΚΠΕ Βιστονίδας ανάμεσα στα πρώτα σε εκπαιδευτικές δράσεις

Το «Ε» συνομίλησε με τον υπεύθυνο λειτουργίας του ΚΠΕ Βιστονίδας, Νίκο Γερμαντζίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στις πολύ θετικές αξιολογήσεις που έλαβε το Κέντρο της περιοχής μας αναφορικά με τις εκπαιδευτικές και περιβαλλοντικές δράσεις που υλοποιούνται τα τελευταία χρόνια. «Η καταγραφή των στοιχείων της τελευταίας πενταετίας εμφανίζει με ενάργεια τους δείκτες δράσης του κάθε ΚΠΕ και είμαστε περήφανοι που το ΚΠΕ Βιστονίδας κατατάσσεται ποσοτικά ανάμεσα στα πρώτα πανελλαδικά σε εκπαιδευτικές δράσεις αλλά και αριθμό ωφελουμένων μαθητών και εκπαιδευτικών», δήλωσε ο κ. Γερμαντζίδης, ο οποίος αποτίμησε θετικά την αξιολόγηση που πραγματοποιήθηκε. «Μέσα από την αξιολόγηση αυτή δημιουργήθηκε ένας χάρτης για τον θεσμό, για τον ρόλο αλλά και το μέλλον του, με συγκεκριμένες προτάσεις που θα τον κάνουν πιο παραγωγικό μέσα από ελέγχους και αξιολογήσεις», σημείωσε ο ίδιος. Όπως, όμως, τόνισε, μέσα από την μελέτη αυτή αναδεικνύονται παράλληλα προβλήματα και ελλείψεις που υπάρχουν, ανάγκες διοικητικής αναμόρφωσης, αλλά και ενσωμάτωσης των προτάσεων κάθε ΚΠΕ που γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής. «Ευελπιστούμε ότι στην συνάντηση στο υπουργείο θα συζητηθούν όλα αυτά τα θέματα, προκειμένου να βελτιώσουμε την λειτουργία του θεσμού για την καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από το περιβάλλον», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γερμαντζίδης.

Συγκεκριμένα, ανάμεσα στους δεκάδες δείκτες που καταγράφει η μελέτη, οι επιδόσεις του ΚΠΕ Βιστονίδας σε εκπαιδευτικά προγράμματα είναι εντυπωσιακές συγκριτικά με άλλα ΚΠΕ της χώρας. Για το σχολικό έτος 2014-2015 πραγματοποιήθηκαν 123 δραστηριότητες, την στιγμή που τα περισσότερα ΚΠΕ κινούνται σε διψήφιους αριθμούς, ενώ για την χρονιά 2015-2016 έγιναν 141 δράσεις, κατατάσσοντάς το ανάμεσα στα πρώτα πανελλαδικά.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έφυγε ξαφνικά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων Παναγιώτης Χαρέλας

Από ανακοπή καρδιάς, στο σπίτι του στη Βέροια   Νεκρός βρέθηκε από μέλη της οικογένει…