Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Ασκήσεις επί… χάρτου για Λουτσέσκου

Ασκήσεις επί… χάρτου για Λουτσέσκου

0
lucescku-proponisi16

Πολλές δοκιμές στα φιλικά από τον Ρουμάνο τεχνικό για να κατασταλάξει στην 11άδα ενόψει των επίσημων αγώνων

Με το φιλικό κόντρα στον Πλατανιά, που θα διεξαχθεί σήμερα το απόγευμα (18:00) στο αθλητικό κέντρο του Πράβετς, ολοκληρώνεται το Β’ μέρος της προετοιμασίας της Ξάνθης επί βουλγαρικού εδάφους και αύριο η αποστολή θα επιστρέψει στη βάση της για να ολοκληρώσει με το 3ο μέρος, όπου θα γίνει και ο τελικός σχεδιασμός ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος που έχει προγραμματιστεί για τις 20 Αυγούστου.

Η ξανθιώτικη ομάδα έχει δώσει ήδη τρία φιλικά με «μοιρασμένο» τον απολογισμό, μιας και σημείωσε μία ισοπαλία στη Βέροια (1-1), μία νίκη (0-1) στη Σόφια επί της Πιρίν, ενώ γνώρισε την ήττα (2-1) από τη Μοντάνα στο φιλικό του περασμένου Σαββάτου στο Πράβετς.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες (εκτός του Τζόρτζιε Λάζιτς και του Στράτου Σβάρνα οι οποίοι ενσωματώθηκαν πριν λίγες ημέρες στην προετοιμασία), τσεκάροντας την αγωνιστική τους κατάσταση και το πώς μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτά που ζητάει ο Ρουμάνος προπονητής, σχηματίζοντας έτσι μία αρχική εικόνα για την 11άδα που θα παρατάσσει στα επίσημα παιχνίδια.

Ωστόσο η καλή απόδοση αρκετών παικτών στα φιλικά, δημιουργεί έναν ευχάριστο «πονοκέφαλο» στον Ρουμάνο τεχνικό ο οποίος φαίνεται ότι θα έχει αρκετές λύσεις στα χέρια του ενόψει των επίσημων αγώνων. Εξάλλου και φέτος, η ομάδα δεν θα στηριχθεί σε κάποια «μεγάλα» ονόματα, αλλά στους υπάρχοντες παίκτες του «ρόστερ» συν κάποιους νεαρούς που φαίνεται πως κερδίζουν έδαφος για να μπουν στη βασική ομάδα τη φετινή χρονιά. Ερωτηματικό επίσης αποτελεί ο Λάζιτς ο οποίος δεν αγωνίστηκε μέχρι στιγμής όμως αναμένεται να ξεκινάει ως «δεκάρι» στους αγώνες του πρωταθλήματος.

Από εκεί κι έπειτα «μοιρασμένες» είναι οι πιθανότητες για φανέλα βασικού στη θέση του τερματοφύλακα ανάμεσα σε Ζίβκοβιτς – Ζαρόπουλο οι οποίοι παρουσιάζουν σταθερότητα κάτω από τα δοκάρια και έχουν μοιραστεί το χρόνο συμμετοχής σε όλα τα φιλικά.

Στην άμυνα, προβάδισμα για την αριστερή θέση έχει ο Γουάλας ενώ Μπαξεβανίδης – Παπαγεωργίου θα συναγωνισθούν για τη θέση δεξιά. Στο κέντρο της άμυνας έχουν δοκιμαστεί σχεδόν όλα τα δίδυμα ανάμεσα σε Καρασαλίδη, Φλίσκα, Λισγάρα και Οκάν, με τους Καρασαλίδη – Λισγάρα να έχουν το σχετικό προβάδισμα, ενώ «μπακ απ» αποτελεί και ο Σβάρνας.

Στη μεσαία γραμμή, σύμφωνα με πληροφορίες ο Πάμπλο Ντε Λούκας αφήνει εξαιρετικές εντυπώσεις και φαίνεται ότι κερδίζει θέση «βασικού», έχοντας τον Λουσέρο στο πλευρό του, με τους Καμαρά, Βασιλακάκη να αποτελούν «μπακ απ» και τον Πέτρο Ορφανίδη σε θέση επιτελικού μέσου, έως ότου ενσωματωθεί ο Λάζιτς, οπότε οι Π. Ορφανίδης – Λάζιτς θα είναι οι εναλλατικές λύσεις για τη θέση. «Αιχμή» της επίθεσης από αριστερά θα είναι ο Νιέτο, ενώ δεξιά δοκιμάζεται ο Σολτάνι, αν και σε αρκετά παιχνίδια δοκιμάστηκαν και οι Λουσέρο – Τριάδης στα πλάγια. Τέλος στην κορυφή της επίθεσης Γκιουνές – Ράνος έχουν μοιραστεί το χρόνο συμμετοχής στα φιλικά, όπως το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στα επίσημα παιχνίδια.

Από εκεί κι έπειτα ιδιαίτερα καλές εντυπώσεις αφήνει στην προετοιμασία ο Κωνσταντίνος Κώστας, ο οποίος προωθήθηκε από την Ομάδα Νέων, όπως και ο Ραφαήλ Μελισσόπουλος, με τους δύο νεαρούς να συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες για να πάρουν χρόνο συμμετοχής στο προσεχές πρωτάθλημα.

Μετά την επιστροφή στην Ελλάδα η Ξάνθη θα δώσει ακόμη τρία φιλικά, με Βέροια (Πηγάδια-06/08), ΑΕΛ (Λάρισα-10/08) και Πανθρακικό (Κομοτηνή 13/08), όπου θα βγουν πιο ασφαλή συμπεράσματα και ο Λουτσέσκου θα καταλήξει στα τελικά πλάνα του, ενώ ερωτηματικό αποτελεί η μεταγραφή που φημολογείται ότι θα γίνει το προσεχές διάστημα και το ποιες αλλαγές θα γίνουν ώστε να «χωρέσει» στην 11άδα.

Αναλυτικά οι 11άδες που δοκίμασε ο Λουτσέσκου στα φιλικά προετοιμασίας:

ΒΕΡΟΙΑ – ΞΑΝΘΗ 1-1

Α’ ημίχρονο – Β’ ημίχρονο

ΠΙΡΙΝ – ΞΑΝΘΗ 0-1

Α’ ημίχρονο – Β’ ημίχρονο

ΜΟΝΤΑΝΑ – ΞΑΝΘΗ 2-1

Α’ ημίχρονο – Β’ ημίχρονο

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κύπελλο Ελλάδος: Στις 20:30 της 25ης Μαΐου ο τελικός Παναθηναϊκός – Άρης

Στο Πανθεσσαλικό γήπεδο Η ΕΠΟ ενημέρωσε με ανακοίνωσή της ότι αποφασίστηκε η ώρα του τελικ…