Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ανοίγει(;) σήμερα ο δρόμος πίσω από την ΔΕΗ

Ανοίγει(;) σήμερα ο δρόμος πίσω από την ΔΕΗ

0
dei-dromos-pazari

Με μεγάλη καθυστέρηση ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της διάνοιξης της οδού που ενώνει Παζάρι και Β. Κωνσταντίνου

Στα ζητήματα φωτισμού οφείλεται η καθυστέρηση, σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Θωμά Ηλιάδη

Από τον Νοέμβριο του 2014, λίγο μετά την ανάληψη της δημοτικής αρχής από την παράταξη του Δημάρχου Ξάνθης, Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου, ξεκίνησαν κάποια μικροέργα καθημερινότητας, όπως είχαν χαρακτηριστεί από τον τότε Αντιδήμαρχο των Τεχνικών Υπηρεσιών Μανόλη Τσέπελη, σημαντικά όμως για την βελτίωση της καθημερινότητας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών. Στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησε η διάνοιξη του δρόμου πίσω από τη ΔΕΗ, στην περιοχή του παζαριού της Ξάνθης και η ένωσή του με την οδό Βασ. Κωνσταντίνου, ακριβώς ανάμεσα στην προτομή του μακαριστού Δημάρχου Ξάνθης Φίλιππου Αμοιρίδη και στην Πολυτεχνική Σχολή. Παράλληλα όλα τα συνεργεία του δήμου που στεγάζονταν στις εκεί κτηριακές εγκαταστάσεις επρόκειτο να μεταφερθούν στον Καπνικό Σταθμό. Με τον τρόπο αυτό θα αποσυμφορηθεί ο χώρος, που πρόκειται να χρησιμεύσει για την στάθμευση τουριστικών λεωφορείων, αλλά και την διευκόλυνση της κίνησης γύρω από την υπαίθρια λαϊκή αγορά της πόλης.

Από το τέλος του 2015 οι τεχνικές υπηρεσίες είχαν αποδυθεί σε έναν ‘’αγώνα δρόμου’’ ώστε να προλάβουν την ολοκλήρωση των ετοιμοπαράδοτων έργων που είχαν συμβασιοποιήσει εντός της προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ, η οποία και ολοκληρώθηκε στο τέλος του 2015. Παρότι ο δρόμος είναι έτοιμος εδώ και μήνες και έχει ολοκληρωθεί, έστω και με καθυστέρηση, η διαγράμμιση των διαβάσεων πεζών, δεν έχει δοθεί στην κυκλοφορία. Μιλώντας στο «Ε» ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Θωμάς Ηλιάδης, μας ανέφερε ότι σήμερα αναμένεται να γίνει η προσωρινή παραλαβή, αφού ολοκληρώθηκαν και οι εργασίες για τον φωτισμό του δρόμου, τις οποίες έλεγξε χθες η σχετική επιτροπή. Με επιφύλαξη μας δήλωσε ο ίδιος ότι κατά πάσα πιθανότητα από σήμερα θα δοθεί στην κυκλοφορία η νέα οδός -εφόσον όλες οι απαραίτητες εργασίες ολοκληρώθηκαν- η οποία θα αποσυμφορήσει την οδό Ύδρας μπροστά από την Πυροσβεστική.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλιο σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης στο άρθρο «Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη» που δημοσιεύτηκε την 24η Απρίλη 2024 στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ

Γράφει ο Νάσος Παπαδόπουλος, πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλ…