Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Στην Ξάνθη ο 30χρονος μέσος Πάμπλο Ντε Λούκας

Στην Ξάνθη ο 30χρονος μέσος Πάμπλο Ντε Λούκας

0
delucas

Ανακοινώθηκε η μεταγραφή του Αργεντινού ποδοσφαιριστή

Αρνείται τις κατηγορίες για «χειραγώγηση» του αγώνα με την Ξάνθη και ο Πανελευσινιακός

Η εδώ και αρκετό καιρό γνωστή συμφωνία του ΑΟ Ξάνθης (πρώην Skoda Ξάνθη!) με τον ποδοσφαιριστή Πάμπλο Ντε Λούκας, επισημοποιήθηκε χθες με την ανακοίνωση της μεταγραφής του Αργεντινού μέσου: «Η ΠΑΕ Ξάνθη ΑΟ ανακοινώνει την υπογραφή επαγγελματικού συμβολαίου με τον Ισπανό ποδοσφαιριστή Pablo De Lucas. Το νούμερο φανέλας του Pablo De Lucas για τη νέα ποδοσφαιρική σαιζόν θα είναι το Νο 6.», ανέφερε η ανακοίνωση.

Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής (γεν. 20/09/1986) που προέρχεται από τρεις γεμάτες σεζόν στην Ρουμανία, με… διάλειμμα ένα 6μηνο στο Ισραήλ, απασχόλησε και πέρσι το καλοκαίρι την Ξάνθη, με τον Λουτσέσκου να έχει πολύ καλή άποψη για τον παίκτη. Στη φετινή σεζόν, είχε 9 συμμετοχές στην Μπεϊτάρ και 13 στην Βιτορούλ, όπου βρήκε και 2 φορές τον δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα.

Ο Ντε Λούκας ξεκίνησε την καριέρα του από τις Ακαδημίες της Σπόρτινγκ Χιχόν, οπού έγινε επαγγελματίας το 2005 σε ηλικία 19 χρονών. Στην πρώτη ομάδα της Χιχόν αγωνίστηκε από το 2005 μέχρι το 2009, το 2007 αγωνίστηκε δανεικός στην Αλαβές, έχοντας στην ομάδα που τον ανέδειξε 36 συμμετοχές και ένα γκολ. Ακολούθησε η παρουσία του χωρίς κάτι το σπουδαίο σε ομάδες όπως οι Βιγιαχόισα, Σαν Ροκέ, Ράγιο Βαγιεκάνο Β’ και μια διετία (2011-2013) στην Σαλαμάνκα. Εκεί είχε γεμάτες σαιζόν και με την παρουσία του προσέλκυσε το ενδιαφέρον των Ρουμάνων της Πετρολούλ Πλοέστι, οπού μάλιστα είχε συνεργασία για 6 μήνες με τον προπονητή που τον έφερε στον ΑΟΞ, τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Καθώς άνοιξε ο «χορός» των μεταγραφών, τις επόμενες ημέρες αναμένονται κι άλλες ανακοινώσεις. Δεδομένη είναι η συμφωνία με τον 29χρονο δεξιό μπακ Θανάση Παπαγεωργίου, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Πανθρακικό και συμφώνησε με την Ξάνθη, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σέρβος τερματοφύλακας Ζίβκο Ζίβκοβιτς είναι ο «εκλεκτός» για τη θέση κάτω από τα δοκάρια της ξανθιώτικης εστίας. Από εκεί κι έπειτα θα γίνουν κι άλλες προσθήκες με την απόκτηση ενός επιθετικού, ενός κεντρικού αμυντικού κι ενός μέσου.

Αρνείται τις ενδείξεις για «χειραγώγηση» του αγώνα με την Ξάνθη και ο Πανελευσινιακός

Δεν υπήρξε καμία εξέλιξη στην υπόθεση με την κατηγορία που αναστάτωσε την ομάδα της Ξάνθης, για εμπλοκή της σε φερόμενο ως «χειραγωγημένο» αγώνα, αυτόν με τον Πανελευσινιακό τον περασμένο Δεκέμβριο στα πλαίσια του κυπέλλου Ελλάδας, που έληξε με νίκη της Ξάνθης με το ευρύ 0-5.

Το νομικό επιτελείο της ομάδας σχεδιάζει την υπερασπιστική της γραμμή, σε μία υπόθεση που κατά τα φαινόμενα θα αθωωθεί, μιας και πέρα από τις ενδείξεις για έντονο στοιχηματισμό δεν υπάρχει κάποιο άλλο στοιχείο «ενοχής», ενώ η τοποθέτηση του Χρ. Πανόπουλου, μέσω της ανακοίνωσης που εξέδωσε η ομάδα ήταν λιτή και… περιεκτική.

«Η Π.Α.Ε. ΞΑΝΘΗ Α.Ο. δεν έχει να κάνει κανένα σχόλιο, είτε με θετικό, είτε με αρνητικό πρόσημο, για την εισήγηση αυτή. Ο καιρός θα δείξει! Να ‘ναι όλοι καλά…», ανέφερε η ανακοίνωση σχετικά με την πρόταση της επιτροπής δεοντολογίας της ΕΠΟ για υποβιβασμό των δύο ομάδων που συμμετείχαν στην παραπάνω αναμέτρηση.

Αντίστοιχη σιγουριά για αθωωτική απόφαση εκφράζεται και από την πλευρά της άλλης ομάδας (Πανελευσινιακός), με το Νομικό Εκπρόσωπο μάλιστα της ομάδας από την Ελευσίνα, Γιώργο Παναγόπουλο, να δίνει μία διαφορετική διάσταση στην υπόθεση.

Ο κ. Παναγόπουλος είπε χαρακτηριστικά στο «soccerplus»: «Είμαστε κατάπληκτοι με αυτή την εξέλιξη τόσο εγώ όσο και οι αδελφοί Δημόπουλοι (ιδιοκτήτες Πανελευσινιακού). Πρόκειται για σκανδαλώδεις εισηγήσεις που σκοπό έχουν να αποπροσανατολίσουν την φίλαθλη κοινή γνώμη και την έρευνα της ποινικής δικαιοσύνης για τα έργα και τις ήμερες της πραγματικής εγκληματικής οργάνωσης.

Όλα αυτά βέβαια ισχύουν, αν δεν συνοδευτούν άμεσα με ανάλογες κλήσεις και εισηγήσεις επί αντίστοιχων αγώνων που έχουν χαρακτηριστεί ως χειραγωγημένοι, όπως του Ολυμπιακού με τα Χανιά, της Λάρισας με την Παναχαϊκή, του Ολυμπιακού με την Βέροια και πολλών άλλων που υπάρχουν και άλλα στοιχεία από την έκθεση.

Εμείς θα αθωωθούμε, γιατί δεν έχουμε καμία ευθύνη ότι επιτελέστηκε κάποια παράβαση είτε εκ μέρους μας, είτε εκ μέρους των αντιπάλων. Θα επανέλθουμε την επόμενη εβδομάδα και θα αναζητήσουμε ευθύνες για την ψυχική οδύνη που έχουμε υποστεί».

Ο κ. Παναγόπουλος παράλληλα, αναφερόμενος στην εισήγηση της ερευνήτριας της επιτροπής δεοντολογίας κας. Στέλλας Δραγατσίκη για υποβιβασμό των δύο ομάδων είπε: «Είμαι υπέρμαχος των τακτικών δικαστών, αλλά να είναι εξοπλισμένοι με σωστές διαδικασίες. Ο υποβιβασμός βάσει πιθανολόγησης είναι για να… τρελαίνεσαι. Επικαλούνται τις εισηγήσεις της Sportradar. Δεν μπαίνω στο κείμενο, το οποίο βρίθει ανακριβειών. Είναι ένας αχταρμάς. Στηρίζονται στο βίντεο του αγώνα και στη Sportradar. Λένε ότι μπήκε γκολ στην κλειστή γωνία του τερματοφύλακα. Λένε ότι έλαβε η Ελευσίνα δύο πέναλτι στον αγώνα με την Ξάνθη, εννοώντας ότι δόθηκαν δύο πέναλτι στο ματς. Στο τέλος λέει ότι δεν αποδείχθηκε τίποτα για ονόματα, αλλά εισηγούνται την ποινή των 3 εκατομμυρίων και του υποβιβασμού. Φοβάμαι ότι τους έβαλαν αυτούς για να δείξουν στον Κοντονή ότι κάνουν έργο. Δεν είναι δυνατόν να είναι τόσο άσχετοι. Δεν υπάρχουν στοιχεία. Δεν λένε πόσα παίχτηκαν στην Ελλάδα και από ποια πρόσωπα. Υπάρχει καλή εταιρεία και κακή εταιρεία; Πως θα την ερευνήσει η ελληνική δικαιοσύνη; Είναι τραγική η κατάσταση και δεν ξέρω που θα οδηγήσει. Κάτι δεν πάει καλά!».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΠΣ Ξάνθης: Ο Γιώργος Δρακίδης θα διευθύνει τον σημερινό 45ο τελικό Κυπέλλου

Άλλαξε ο 1ος βοηθός Η Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Σ. Ξάνθης ανακοίνωσε τους διαιτητές του …