Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Κυπελλούχος Ερασιτεχνών Ελλάδας η Μικτή ΕΠΣ Ξάνθης!

Κυπελλούχος Ερασιτεχνών Ελλάδας η Μικτή ΕΠΣ Ξάνθης!

0
mikti-eps-kipelo

Nίκησε 2-0 την ΕΠΣ Εύβοιας στον τελικό του RegionsCup και σήκωσε την κούπα

Συνέχεια… εκτός συνόρων για την ξανθιώτικη ομάδα που συνεχίζει στο πανευρωπαϊκό με αγώνες στο Σαν Μαρίνο

Το πίστεψαν και τα κατάφεραν! Κυπελλούχοι Ελλάδος αναδείχθηκαν οι επίλεκτοι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές της Μικτής ΕΠΣ Ξάνθης, καθώς νίκησαν στον τελικό του περασμένου Σαββάτου με σκορ 2-0 την αντίστοιχη ομάδα της ΕΠΣ Εύβοιας, κατακτώντας το κύπελλο RegionsCup. Η διοργάνωση αφορά τις Μικτές Ομάδες των ποδοσφαιρικών ενώσεων απ’ όλη την Ελλάδα, με τους παίκτες που τις στελεχώνουν να είναι ηλικίας 19 έως 40 ετών και αποκλειστικά ερασιτέχνες, δηλαδή να μην έχουν υπογράψει ποτέ επαγγελματικό συμβόλαιο σε κάποια ομάδα.

Στον τελικό που έγινε στο ΔΑΚ Κατερίνης οι Ξανθιώτες μπήκαν από την αρχή πιο δυνατά στο ματς επιβάλλοντας τον ρυθμό τους και δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες μέσα από τις οποίες σκόραραν δύο γκολ, στο 35’ με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ μέσα από την περιοχή του Γιάννη Καραγκιόζη και στο 52’ με τον Πάρη Κοτόπουλο ο οποίος εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας των αντιπάλων και πλάσαρε σωστά για το 2-0, που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Από την άλλη πλευρά η ομάδα της ΕΠΣ Εύβοιας δεν μπόρεσε να παρουσιάσει κάτι καλό, με τις περισσότερες ενέργειες της να γίνονται με μακρινά «γεμίσματα», που μπλόκαρε χωρίς δυσκολία ο Ξανθιώτης τερματοφύλακας Γιάννης Ρούφος, ενώ χαρακτηριστικό ήταν το μόλις ένα επικίνδυνο σουτ που επιχείρησαν σε όλο το παιχνίδι.

Οι συνθέσεις:

Μικτή ΕΠΣ Ξάνθης (Απ. Κουτρουλός): Ρούφος, Μπουνταγκίδης, Σαρηγιαννίδης Αλ., Χακή Τζαμπάζ, Αλή Γκιουνγκιόρ, Τουργαΐδης Κ., Σαρηγιαννίδης Π.(85′ Ζάικος), Μαυρόπουλος, Τουργαΐδης Στ., Καραγκιόζης(89′ Μπουρλόγλου), Κοτόπουλος(60′ Κυριαζίδης).

Μικτή ΕΠΣ Εύβοιας (Α. Ζέρβας): Μόνος, Ρούσσος(Τζαβράς), Πιλάτης, Καράμπας, Κοκκάλας, Ξιφαράς, Καλοχωρίδης, Καραχάλιος, Καραντάκης(Μακαντάσης), Κούρτης, Μήτρου(59′ Γιαννουκάκος).

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γκαραγκάνης της ΕΠΣ Πιερίας, έχοντας ως βοηθούς τους Γιαμούζη και Ζέρβα από τον ίδιο σύνδεσμο.

Αξίζει να σημειωθεί η παρουσία στις κερκίδες των 100 περίπου φιλάθλων από την Ξάνθη που ταξίδεψαν στην Κατερίνη για να παρακολουθήσουν τον τελικό και να εμψυχώσουν τους Ξανθιώτες παίκτες, οι οποίοι στο τέλος πανηγύρισαν έξαλλα την κατάκτηση του κυπέλλου.

Η νίκη στον τελικό και κατάκτηση του κυπέλλου εξάλλου αποκτά περισσότερη αξία αν αναλογιστεί κανείς ότι η ΕΠΣ Εύβοιας ήταν περσινή κυπελλούχος και κάτοχος του τροπαίου, ενώ η νυν κυπελλούχος Μικτή ΕΠΣ Ξάνθης θα συνεχίσει στη διοργάνωση… εκτός συνόρων, όπου πλέον θα αντιμετωπίσει αντίστοιχες κυπελλούχες ομάδες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, στην τελική φάση της διοργάνωσης της UEFA, με τους αγώνες να διεξάγονται στο Σαν Μαρίνο τον ερχόμενο Ιούνιο (03-08/06), με την ξανθιώτικη ομάδα να εκπροσωπεί το ελληνικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ανάμεσα στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές ομάδες που θα δώσουν το «παρών» στα τελικά.

* Οι φωτογραφίες από το «thrakisports.gr».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κύπελλο Ελλάδος: Στις 20:30 της 25ης Μαΐου ο τελικός Παναθηναϊκός – Άρης

Στο Πανθεσσαλικό γήπεδο Η ΕΠΟ ενημέρωσε με ανακοίνωσή της ότι αποφασίστηκε η ώρα του τελικ…