Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Η πόλη με τα 1.300 αδέσποτα

Η πόλη με τα 1.300 αδέσποτα

0
oikonomiki mai16

Έντονος προβληματισμός στην Οικονομική Επιτροπή – Προτάσεις Βασιλούδη για διαχείριση του προβλήματος

Αντιπαράθεση με αφορμή την άρνηση της νομικής συμβούλου να παραστεί και να ενημερώσει το σώμα για την δικαστική υπόθεση του πρώην δημοτικού πάρκινγκ

Οι επιπτώσεις της αποχής των δικηγόρων απασχόλησαν τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας 9 Μαΐου, όπως και ένα μείζον πρόβλημα του δήμου : Τη διαχείριση των αδέσποτων.

Δεν παρέστη η νομική σύμβουλος – Διαμαρτυρία της αντιπολίτευσης

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την αντιπολίτευση Βασιλούδη – Φανουράκη και Σιαμπάν Μπαντάκ από την παράταξη Μπένη να ζητούν να παραστεί η νομική σύμβουλος κα Χατζηλιάδου στην συνεδρίαση ώστε να τους ενημερώσει κατ’ ιδίαν και να ζητήσει εξουσιοδότηση για να παραστεί στη συζήτηση των ασφαλιστών μέτρων της κας Πατρικίου ( Central parking πρώην δημοτικό) και όχι μόνο από το έγγραφο που τους έστειλε. Μάλιστα ο κ. Μπαντάκ αποχώρησε εις ένδειξη διαμαρτυρίας ενώ ο δήμαρχος διέταξε διακοπή 5 λεπτών για να συζητήσουν το θέμα με την κα Χατζηιλιάδου. Η ίδια υποστήριξε ότι η παρουσία της στην συνεδρίαση θεωρείται παράσταση και δεν νομιμοποιείται από την στιγμή που απέρριψε το αίτημά της ο δικηγορικός σύλλογος Ξάνθης – λόγω της αποχής των δικηγόρων -   να εκπροσωπήσει τον δήμο στην δίκη, θέμα που αποτέλεσε και την αιχμή της αντιπαράθεσης. Ο κ. Φανουράκης μάλιστα είπε πως τότε δεν νομιμοποιείται και το αίτημα που κατέθεσε, ζητώντας επιμόνως να παραστεί και να ενημερώσει το σώμα για ένα σημαντικό θέμα που απασχολεί τους δημότες. Αυτό του πρώην δημοτικού πάρκινγκ «που παρότι έγινε δημοπρασία και υπάρχει ανάδοχος οι δημότες το στερούνται», όπως παρατήρησε και ο κ. Βασιλούδης. Να σημειώσουμε ότι το θέμα ήταν στην ημερήσια διάταξη (4ο) και συζητήθηκε και στην συνέχεια με τον κ. Φανουράκη να καταγγέλλει την δημοτική αρχή για έλλειμμα ενημέρωσης γύρω από το θέμα και να το καταψηφίζει. Ο κ. Βασιλούδης ψήφισε λευκό επισημαίνοντας πως το πρόβλημα με το πάρκινγκ ανάγεται από την εποχή του αείμνηστου Φ. Αμοιρίδη και καμιά δημοτική αρχή δεν μπόρεσε να λύσει ωστόσο υποστήριξε πως ο δήμος πρέπει να προασπίσει τα συμφέροντα του στην δίκη στο μονομελές πρωτοδικείο στις 11 – 5 – 2016. Υπενθυμίζεται ότι η αποχή των δικηγόρων ισχύει μέχρι τις 14/5/2016 και ως εκ τούτου το πιθανότερο είναι η δίκη να αναβληθεί εκτός κι αν αποφασιστεί η παύση της την προσεχή τους συνεδρίαση την Πέμπτη λόγω της ψήφιση του ασφαλιστικού όπως σημείωσε ο δήμαρχος.

Ο διαγωνισμός για τα αδέσποτα

Το πρόβλημα με τα αδέσποτα απασχόλησε την οικονομική με αφορμή το θέμα που αφορούσε την κατάρτιση όρων των τελικών προδιαγραφών για τον πρόχειρο διαγωνισμό για την διαχείριση των αδέσποτων. Όπως διευκρινίστηκε ο διαγωνισμός δεν περιλαμβάνει την περισυλλογή των ζώων από τον ιδιώτη παρά μόνο την φροντίδα τους. Ο κ. Φανουράκης κατέθεσε την πρόταση να δύνεται η δυνατότητα της περισυλλογής όμως ο δήμαρχος του είπε ότι διαγωνισμοί που το περιελάμβαναν κατέστησαν άγονοι και ότι οι ιδιώτες δεν ενδιαφέρονται γι αυτό γιατί αυξάνεται το κόστος. Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Μποζ και συνολικά και με το προηγούμενο πρόγραμμα Γερμανών εθελοντών κτηνιάτρων έγιναν 1.300 στειρώσεις, αριθμός πολύ υψηλός σε πανελλαδική κλίμακα. Έτσι ο κ. Φανουράκης … λογάριασε πως τόσα περίπου είναι τα αδέσποτα της πόλης εκτός βέβαια αυτά που έχουν αποβιώσει και τα καινούργια που προστίθενται από τα περίχωρα

Έντονος προβληματισμός στην Οικονομική

Μια σειρά από προτάσεις για την διαχείριση των αδέσποτων που είχε καταθέσει παλαιότερα επανέφερε ο κ. Βασιλούδης δίνοντας έμφαση στην ενημερωτική καμπάνια του δήμου μέσω φυλλαδίων ώστε να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες. Είπε μάλιστα ότι τους πρόλαβε ο δήμος Μύκης που κυκλοφόρησε τέτοιο φυλλάδιο ενώ ο κ. Μποζ είπε ότι το έχουν έτοιμο και θα το μοιράσουν μέσω των τιμολογίων της ΔΕΥΑΞ. Είπε επίσης ότι χρειάζεται συνεργασία με την Κτηνιατρική υπηρεσία και την Αστυνομία για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να πάρει ανάσα η πόλη. Ο δήμαρχος συμφώνησε ότι δεν μπορεί ο δήμος να σηκώσει μόνος του το βάρος και ότι χρειάζεται συνεργασία και πως αυτή η προσπάθεια που γίνεται με τις στειρώσεις αλλά και την ενημέρωση θα έχει θετικά αποτελέσματα μακροπρόθεσμα. Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

Αντίθετα αρνητικοί ήταν Φανουράκης – Βασιλούδης στο 3ο θέμα που αφορούσε την τροποποίηση του προϋπολογισμού για την αγορά 2 σκούτερ 4.500 ευρώ και ένα γερανοφόρο μετά από αίτημα της Τεχνικής υπηρεσίας.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…