Σχόλια 07/04/16

0
gkirtzikis epo
Με σύμβουλο στρατηγικού σχεδιασμού τον Καρανίκα είναι επόμενο να βρεθείς από κατήγορος και καταγγέλλων, δαρμένος και απομονωμένος…


Οι Βούλγαροι επενδυτές και το κάμπινγκ Μυρωδάτου…
Με το …ντουφέκι ψάχνει επενδυτή ο δήμος Αβδήρων για το κάμπινγκ Μυρωδάτου για να σουλουπωθεί επιτέλους εκείνο το χάλι στην παραλία Μυρωδάτου, την πιο πολυσύχναστη παραλία του νομού μας και να έχει ένα έσοδο ο δήμος εκτός φυσικά από το γεγονός ότι μια επένδυση έστω και μικρομεσαίας ξενοδοχειακής μορφής δίνει άλλη τουριστική υπεραξία στην περιοχή. Μετά το προηγούμενο …φιάσκο που κατέληξε με την αποχώρηση του Γιάννη Ιατράκη αφού προηγουμένως είχε αποχωρήσει ο βούλγαρος συνεταίρος νέος Βούλγαρος επενδυτής εξεδήλωσε ενδιαφέρον. Αλλά- απ’ ότι μαθαίνω – η δημοτική αρχή είναι επιφυλακτική και δεν βιάζεται να προκηρύξει νέο διαγωνισμό πριν έχει τα εχέγγυα της φερεγγυότητας του επενδυτή και ότι αυτή την φορά θα τελεσφορήσει η προσπάθεια και θα υλοποιηθεί η επένδυση. Γιατί πολλά ακούμε για …Βούλγαρους επενδυτές αλλά δεν τους βλέπουμε!
Μ.Ξ.


Θύμα διάρρηξης
Η στήλη φιλοξενεί επιστολή του κ. Γιώργου Αποστολίδη, συμπολίτη μας, ο οποίος εξιστορεί την ατυχία του να κατοικεί σε μονοκατοικία η οποία τέσσερις φορές έπεσε θύμα διαρρήξεων και κλοπής χωρίς να εντοπιστεί ο δράστης.
Γράφει: Κύριε Διευθυντά, το πρόβλημα που με απασχολεί είναι βέβαια πρόβλημα Αστυνομίας της Ξάνθης στην οποία αναφέρθηκα και δεν θέλω να την ξαναενοχλήσω, όπως άλλωστε δεν με ενόχλησε και η Αστυνομία μετά την αναφορά μου. Καίτοι δημότης Ξάνθης κατοικώ από του έτους 1960 στην Αθήνα, και για λόγους κυρίως συναισθηματικούς διατηρώ την επί της οδού Αδριανουπόλεως αριθ. 86 προσφυγικής μας κατοικία, κατασκευής του 1926. Η αυτής κατασκευής διπλανή, στον αριθμό 88, κατοικία πουλήθηκε προ ετών και στο οικόπεδο κτίστηκε πολυκατοικία έξη ορόφων, από το άκτιστο ισόγειο της οποίας μπορεί κανείς να εισέλθει εύκολα στην πίσω αυλή του σπιτιού μου. Έτσι με τον τρόπο αυτό, κάποιος κάτοικος Ξάνθης όχι προφανώς ξανθιώτης ή γείτονας, εισήλθε άνετα την πρώτη φορά σπάζοντας την πόρτα του ισογείου, και με άλλους τρόπους άλλες τρεις φορές , την τελευταία προ μηνός περίπου, και αφαίρεσε την τηλεόραση, ένα ΛΑΠ ΤΟΠ, ένα μεγάλο χαλί 2X3, και ένα δεύτερο ΛΑΠ ΤΟΠ που αγόρασα πρόσφατα. Ειδικώς σημειώνω την άνεση του δράστη, αφού την πρώτη φορά κατανάλωσε, προφανώς με τον συνεργάτη του, ένα μπουκάλι τσίπουρο και κάτι φαγώσιμα που είχα στην κουζίνα. Ελπίζω ο δράστης, που προφανώς δεν έλαβε γνώση της αναφοράς μου προς την Αστυνομία, να πληροφορηθεί την δια του Τύπου καταγγελία μου και να μη συνεχίσει την εις βάρος μου δράστηριότητά του. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.»


Παράξενη απαίτηση
Αθλητικού και μάλιστα Ποδοσφαιρικού περιεχομένου το σχόλιο. Και αφορά μια απαίτηση κάποιων προέδρων Ποδοσφαιρικών Ομάδων. Οι οποίοι, ζητούν, για δικού τους λόγους, την παραίτηση του προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Γκιρτζίκη.
Ζητούν λοιπόν από ένα άνθρωπο που εξελέγη δημοκρατικά στο αξίωμά του να παραιτηθεί, διότι αυτοί θεωρούν πως έτσι πρέπει.
Πρόκειται για μια αντιδημοκρατική αντίληψη πέρα για πέρα και η οποία θίγει καίρια την προσωπικότητα τόσο του Γ. Γκιρτζίκη όσο και του φορέα που εκπροσωπεί.
Αλήθεια πώς θα τους φαινόταν τους ίδιους εάν τους ζητούσαν να παραιτηθούν από τις ομάδες που διοικούν; Ξεχνούν πως με τις εκλογές αλλάζουν οι πρόεδροι και οι διοικήσεις κι όχι επειδή κάποιοι το επιθυμούν ή έχουν συμφέροντα να εξυπηρετήσουν.
Γ.Δ.


Δράμα
Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η ανεργία σιη Βουλγαρία, αφού τον Φεβρουάριο του 2016, σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2015, η ανεργία μειώθηκε στο 7,4% από το περσινό 9,8%. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η ανεργία μειώθηκε σε 24 από τις 28 χώρες-μέλη της EE, με τη μεγαλύτερη μείωση να εμφανίζεται στην Κύπρο, ενώ ακολουθεί η Ισπανία και στη συνέχεια η Βουλγαρία. Αξίζει να σημειωθεί πως ο μέσος όρος της ανεργίας στους 28 ήταν το Φεβρουάριο στο 8,9%, από 9,7% πέρσι, ποσοστό που αποτελεί το χαμηλότερο από το Μάιο του 2009. Περιττό να αναφέρουμε ότι τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας σε όλη την EE παρατηρούνται στην Ελλάδα (24,5%)… Και θα μου πει κάποιος ότι ναι, αλλά τι μισθούς έχουν στη Βουλγαρία;;;;
Και θα απαντήσω
-Ό,τι και στην Ελλάδα πλέον.
Κ.Η.


Γυρίζουμε στον Ιούλιο του ‘15
Τα πράγματα στη χώρα δεν πάνε καλά. Καθόλου καλά. Επιχειρήσεις νέες δεν στήνονται, οι υπάρχουσες βογκάνε, νέες δουλειές σπανίζουν, οι φόροι αυξάνονται συνέχεια, οι συντάξεις μειώνονται και γενικά υπάρχει μια απαισιοδοξία στους Έλληνες. Στους ανθρώπους που από τη φύση τους ήταν αισιόδοξοι.
Κι όμως, όλα τα μηνύματα είναι άσχημα. Χειροτέρευσε δε η κατάσταση με όλη αυτή την ιστορία με το ΔΝΤ και τις παρακολουθήσεις στελεχών και δημοσιοποίησης των συνομιλιών τους. Ήταν ήδη στραβό το όλο κλίμα, στράβωσε περισσότερο. Η κυβέρνηση τα έβαλε με την Κριστίν Λανγκαρντ σε μια προσπάθεια να το παίξει άνετη και σκληρή απέναντι στο ΔΝΤ. Και βέβαια ήρθε η απάντηση που ήταν ιδιαίτερα σοβαρή και αρκούντως αυστηρή.
Συμπέρασμα; Μη μπορώντας να προχωρήσει στην ψήφιση των δεσμεύσεών της η κυβέρνηση που περιλαμβάνονται στο Τρίτο Μνημόνιο, προσπαθεί να δημιουργήσει εχθρούς, κακούς και οτιδήποτε άλλο για να τους φορτώσει τις δικές της ιδεοληψίες, αγνοώντας πως νέες καθυστερήσεις κυριολεκτικά θα στείλουν στον γκρεμό την οικονομία.
Ήδη άρχισε να ακούγεται και πάλι το Grexit. Γυρίζουμε δυστυχώς στον Ιούλιο του 2015 ολοταχώς. Πάλι πίσω, πάλι χωρίς σχέδιο, χωρίς σοβαρότητα, με λόγια και υποσχέσεις για δήθεν διαπραγμάτευση.
-Τι κρίμα αλήθεια για τη χώρα, για τους Έλληνες…
Γ.Δ.


Αφελείς ερωτήσεις
Εκείνος ο αντιρατσιστικός νόμος που επισύρει ποινές σε όσους αρνούνται τις αναγνωρισμένες γενοκτονίες (όπως αυτή των Εβραίων από το Χίτλερ) και διασπείρουν ρατσιστικό μίσος, άραγε ισχύει ακόμα; Κι αν ναι, για ποιους; Μόνο για Χρυσαυγίτες ή και για ψευτοεκλεγμένους μουφτήδες;
Ο άλλος πάλι νόμος για την παρακώληση συγκοινωνιών που αυστηροποιήθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ και έχει ποινές έως και 3 χρόνια για κλείσιμο δρόμων, αεροδρομίων και λιμανιών, ισχύει μόνο για αγρότες ή και για παράτυπους μετανάστες;
Ή μήπως με κυβέρνηση Αριστεράς οι νόμοι θα εφαρμόζονται πλέον επιλεκτικά;


Ενώπιον των πράξεών του ο ΣΥΡΙΖΑ
Στην προχθεσινή Ολομέλεια του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης πάντως ούτε λίγο ούτε πολύ υπήρξε η παραδοχή ότι η λογική που επικράτησε στο προσφυγικό μέχρι τώρα από τον ΣΥΡΙΖΑ βασίστηκε στο «Φτωχός είσαι; πέρνα». Πάνω στην αλλαγή ‘’πλεύσης’’ που δρομολογείται ενόψει των συνθηκών αντέδρασαν κάποια μέλη του κόμματος, μη δεχόμενα τον αποκλεισμό των προσφύγων που οδηγεί σε πνιγμούς στο Αιγαίο. Ο κ. Καραγεώργος διασάφησε ότι με τα σύνορα των γειτόνων κλειστά θα προκληθεί μεγάλη αύξηση που δεν μπορεί να απορροφηθεί, προκαλώντας αναζωπύρωση ακροδεξιών και ρατσιστικών συμπεριφορών και κινήσεων με άγνωστες συνέπειες. Αυτά βέβαια δεν τα σκέφτηκαν οι αρμόδιοι του ΣΥΡΙΖΑ πριν, όπως και τόσα άλλα, αφού θεώρησαν ότι όλα θα εξελιχθούν όπως τα σχεδίαζαν, χωρίς εναλλακτικό σχέδιο. Θεωρούν όμως στον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχουμε κερδίσει ως χώρα χτίζοντας μια ανθρώπινη εικόνα με τους τόσους εθελοντές που προσφέρουν αδιαλείπτως. Οι εθελοντές που δραστηριοποιούνται όμως δεν κινούνται κομματικά και αυτό είναι γνωστό, αφού θα προσέφεραν άσχετα με το ποιος είναι στην εξουσία.
Η επωδός του κ. Καραγεώργου πάντως ήταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε ψέματα. Έκανε μόνο λάθος εκτιμήσεις και ήταν υπερβολικά αισιόδοξος, αλλά θα συνεχίσει τον αγώνα γιατί μπορεί οι ξένοι να έχουν την δύναμη, αλλά εμείς έχουμε το δίκιο. Με τις υγείες μας!
Χ.Δ.


Μετά την Βουλή σειρά έχει… ο δήμος Ξάνθης
Για μια νέα δημοτική κίνηση έκανε λόγο ο Γραμματέας της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Γιώργος Χατζηθεοδώρου, στην Ολομέλεια του κόμματος. Μια δυναμική παρουσία στον δήμο Ξάνθης που θα αρχίσει να δραστηριοποιείται από τώρα για να είναι έτοιμη στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Και η αναφορά αυτή έγινε μετά την τοποθέτηση του Στάθη Γιαννακίδη, ο οποίος αναφέρθηκε αποκλειστικά σε θέματα της περιοχής και όχι στις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις. Η εκλογή τριών βουλευτών στην Ξάνθη προφανώς δημιουργεί προσδοκίες για εντονότερη παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο, κάτι που δεν υπήρχε μέχρι τώρα. Είναι ένα θέμα όμως το τι δυναμική θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τότε. Ο κ. Γιαννακίδης αναφέρθηκε πάντως στην Αναπτυξιακή της Ξάνθης, τα εγκλήματα του παρελθόντος, τον κίνδυνο να χαθούν προγράμματα. «Δώσαμε χρόνο στην τοπική Αυτοδιοίκηση για λύσεις. Πρέπει να κάνουν την δουλειά για την οποία τους ψήφισαν οι Ξανθιώτες. Δεν αστειευόμαστε στο ζήτημα, θα μπει τάξη», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος, κάτι που ηχεί παράξενα, αφού δεν υπήρξε μέχρι στιγμής καμία συγκεκριμένη πρωτοβουλία δράσης για τα τοπικά θέματα, πέρα από την επαναλειτουργία του Ζαχάρεως. Πρότεινε μάλιστα στους Δημάρχους του Νομού να προσκολληθούν σε Αναπτυξιακή όμορου νομού. Ο χρόνος θα δείξει πάντως αν έχουν βάση και έρεισμα αυτές οι βλέψεις του ΣΥΡΙΖΑ στα του δήμου Ξάνθης.
Χ.Δ.


Ο Καμμένος ντύθηκε …Top Gun και πέταξε με Φάντομ
kammenos-topgunΤη δόξα του Τομ Κρουζ στη δημοφιλή ταινία της δεκαετίας του ’80 Top Gun ζήλεψε ο Πάνος Καμμένος. Με αφορμή στρατιωτική άσκηση, ο υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετέβη στη βάση της Ανδραβίδας, όπου ντύθηκε με στολή πιλότου και δεν παρέλειψε να φωτογραφηθεί μπροστά στο μαχητικό Φάντομ. Αυτό ήταν… Πάρτι γίνεται στο fc Instagram, twitter! Μερικά κορυφαία σχόλια: Τοπ Γκάου – Το όνομα του Καμμένου έπρεπε να είναι …Εντελώς! – Όταν έχεις να αναχαιτίσεις μια …γουρνοπούλα! – Γιατί μόνο F4 μπορεί να τον σηκώσει!
-Γιατί μόνο το γέλιο δεν μπορούν να μας φορολογήσουν (δεν παίρνω κι όρκο βέβαια)!
Μ.Ξ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Μ.Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Πάσχα στο χωριό; Συνήθως λέμε και κάνουμε «επιστροφή στο χωριό» τώρα τις γιορτινές ημέρες …