Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Νέα αναβολή λόγω… έντασης στην δίκη για τις απολύσεις σε ΡΟΔΟΠΗ και ΚΟΜΟΤΕΞ

Νέα αναβολή λόγω… έντασης στην δίκη για τις απολύσεις σε ΡΟΔΟΠΗ και ΚΟΜΟΤΕΞ

0
pame rodopi

Την Πέμπτη 21 Απριλίου θα συνεχιστεί η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι απολυμένοι υπάλληλοι

Στήριξη εργαζομένων και απολυμένων από ΠΑΜΕ Ξάνθης, Σύλλογο Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης, Διδασκαλικό Σύλλογο και Λαϊκή Αντίσταση

Για το πρωί της Τετάρτης, 13 Απριλίου, είχε οριστεί η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν απολυμένοι εργαζόμενοι της γαλακτοβιομηχανίας ΡΟΔΟΠΗ ΑΕ στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης. Μετά από τέσσερεις αναβολές πραγματοποιήθηκε το δικαστήριο των ασφαλιστικών μέτρων απολυμένου της Γαλακτοβιομηχανίας ΡΟΔΟΠΗ, ενώ για πρώτη φορά δικαζόταν η περίπτωση απολυμένης υπαλλήλου της εταιρείας ΚΟΜΟΤΕΞ.

Ένταση από τους συγκεντρωμένους, διακοπή της δίκης και αίτημα για αυτόφωρο

Στον χώρο του Δικαστικού Μεγάρου Ξάνθης συγκεντρώθηκαν μέλη του ΠΑΜΕ Ξάνθης και του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης, δηλώνοντας την στήριξή τους στους απολυμένους. Κατόπιν αιτήματος από την πλευρά των εργοδοτών για αναβολή της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων για την απόλυση εργαζόμενης από την ΚΟΜΟΤΕΞ, προκλήθηκε ένταση και διαμαρτυρίες από τους παριστάμενους, με αποτέλεσμα η πρόεδρος του Μονομελούς να διακόψει την συνεδρίαση. Ακολούθησε σύσκεψη για να αποφασιστεί αν θα συνεχιστεί η εξέταση των ασφαλιστικών μέτρων, η οποία κατέληξε στην αναβολή της δίκης για την Πέμπτη 21 Απριλίου. Τα μέλη του ΠΑΜΕ Ξάνθης κατήγγειλαν την στάση του νομικού εκπροσώπου της εργοδοσίας της ΚΟΜΟΤΕΞ, ο οποίος ζήτησε να ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου για τους παριστάμενους συνδικαλιστές, λόγω της έντασης που προκλήθηκε από την πλευρά τους.

Αδιέξοδο παρά τις προ μηνών δεσμεύσεις της ΡΟΔΟΠΗ ΑΕ για επαναπροσλήψεις

Η υπόθεση, που ξεκίνησε από πέρυσι τον χειμώνα, είχε φτάσει μέχρι το υπουργείο Εργασίας, με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Νεφελούδη, να καλεί σε τριμερή συμφιλιωτική συνάντηση εργοδότες και εργαζομένους της γαλακτοβιομηχανίας ΡΟΔΟΠΗ ΑΕ. Η εταιρεία είχε επικαλεστεί οικονομοτεχνικούς λόγους για την απόλυση οκτώ εργαζομένων, ενημερώνοντας ότι επίκεινται και άλλες απολύσεις. Οι εργαζόμενοι και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, που παρακολουθούσαν την υπόθεση, ανέφεραν ότι οι απολύσεις δεν συνάδουν με την οικονομική κατάσταση της εταιρείας. Στα τέλη Δεκεμβρίου το σωματείο των εργαζομένων είχε αναστείλει τις κινητοποιήσεις του, προκειμένου να τηρηθούν όσα συμφωνήθηκαν με την εργοδοσία, η οποία δεσμεύθηκε τελικά για διακοπή των προγραμματισμένων απολύσεων και επαναπρόσληψη στο επόμενο διάστημα των απολυμένων που επιθυμούν να επιστρέψουν στην εργασία τους.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έφυγε ξαφνικά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων Παναγιώτης Χαρέλας

Από ανακοπή καρδιάς, στο σπίτι του στη Βέροια   Νεκρός βρέθηκε από μέλη της οικογένει…