Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Πληθώρα αιτήσεων υποψηφιότητας για τα τοπικά όργανα της ΝΔ στην Ξάνθη

Πληθώρα αιτήσεων υποψηφιότητας για τα τοπικά όργανα της ΝΔ στην Ξάνθη

0
nea dimokratia-web

Άνθισαν χαμόγελα από το ενδιαφέρον – Ικανοποίηση από τους προέδρους της ΝΟΔΕ και αν. Πρόεδρο της Ν.ΕΦ.Ε.

Εκλογές στις 3 Απριλίου για τις ΔΗΜ.ΤΟ., τους συνέδρους και στις 6 Απριλίου για τους Θεματικούς Τομείς. Μέχρι τις 12 Απριλίου οι υποψηφιότητες για την ΝΟΔΕ

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 8μ.μ. την Τετάρτη 23 Απριλίου η διαδικασία υποβολής των υποψηφιοτήτων για την στελέχωση των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων της ΝΔ (ΔΗΜ.ΤΟ) στους δήμους Ξάνθης, Μύκης, Αβδήρων και Τοπείρου, όπως επίσης και για την εκλογή των 18 συνολικά συνέδρων (11 άνδρες και 7 γυναίκες) που θα εκπροσωπήσουν την Ξάνθη στο 10ο συνέδριο της ΝΔ που θα διεξαχθεί στις 23 και 24 Απριλίου καθώς επίσης και για τους Θεματικούς Τομείς.

Αθρόα προσέλευση – Ικανοποίηση από τους προέδρους της ΝΟΔΕ και τον αν. Πρόεδρο της Ν.ΕΦ.Ε.

ignatiadis  1Τόσο ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Γιώργος Ιγνατιάδης όσο και ο αναπληρωματικός πρόεδρος της Νομαρχιακής Εφορευτικής Επιτροπής (Ν.ΕΦ.Ε) κ. Ζήσης Κατσαρίκας που είναι το αρμόδιο όργανο για την διαδικασία εξέφρασαν την ικανοποίηση τους, από τον αριθμό των αιτήσεων που κατατέθηκαν, γεγονός που ερμηνεύτηκε ως ένδειξη συσπείρωσης και κυρίως ότι ο κόσμος της ΝΔ του νομού μας ενδιαφέρεται και συμμετέχει στην αναδιοργάνωση του κόμματος. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι για να είναι κάποιος υποψήφιος πρόεδρος στην Τοπική Οργάνωση πρέπει να καταθέσει 20 υπογραφές μελών του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες μας έχει υπερκαλυφθεί από τις αιτήσεις ο αριθμός των μελών των οργάνων όπως και των υποψήφιων προέδρων και έτσι σε περισσότερο από ένα δήμο του νομού θα στηθούν κάλπες στις 3 Απριλίου ώστε να εκλεγούν οι πρόεδροι και τα μέλη των ΔΗΜΤΟ καθώς επίσης και οι σύνεδροι ενώ οι εκλογές για την ανάδειξη υπευθύνων Θεματικών τομέων δράσης θα γίνουν στις 6 Απριλίου, σύμφωνα με την εγκύκλιο. Να σημειώσουμε ότι όπου οι αιτήσεις δεν είναι περισσότερες από τον αριθμό που απαιτείται τότε δεν θα γίνουν εκλογές αλλά θα οριστούν τα μέλη και ο πρόεδρος.

Ακολουθεί αξιολόγηση από την Ν.ΕΦ.Ε. και από την Γραμματεία Οργανωτικού

Οι αιτήσεις που παρελήφθησαν θα αξιολογηθούν ως προς την εκλογιμότητά τους – αν δηλαδή δεν υπάρχουν κωλύματα της υποψηφιότητας σύμφωνα με το Καταστατικό – από την αρμόδια επιτροπή, πρόεδρος της οποίας είναι ο δικηγόρος Έβρου κ. Νίκος Βουλγαρίδης. Επισημαίνεται πως το καταστατικό απαγορεύει την εντοπιότητα του προέδρου. Στη συνέχεια θα αποσταλούν για αξιολόγηση στην Γραμματεία Οργανωτικού και τέλος θα ανακοινωθούν οι υποψήφιοι που θα συμμετέχουν στις εκλογές. Ο κ. Κατσαρίκας αρνήθηκε να αποκαλύψει ονόματα υποψηφίων ωστόσο πληροφορίες του «Ε» αναφέρουν πως έχουν καταθέσει στελέχη γνωστά και με παλαιότερη παρουσία στα όργανα αλλά και νεότερα, όπως για παράδειγμα ο πρόεδρος των αιγοπροβατοτρόφων Ξάνθης κ. Α. Λουκμακιάς που κατέθεσε υποψηφιότητα για σύνεδρος και Τομεάρχης του Τομέα Αγροτικού, ο οποίος και το επιβεβαίωσε.

Μέχρι τις 12 Απριλίου οι υποψηφιότητες για την ΝΟΔΕ – Στις 17 Απριλίου οι εκλογές

Μετά την περάτωση της διαδικασίας για τις εκλογές στις Δημοτικές Οργανώσεις θα ανοίξει η διαδικασία για την στελέχωση των ΝΟΔΕ και των Περιφερειακών Οργάνων. Έτσι μέχρι τις 12 Απριλίου θα κατατίθενται οι υποψηφιότητες για μέλος και πρόεδρος ΝΟΔΕ. Να σημειώσουμε ότι για να είναι κάποιος υποψήφιος για πρόεδρος θα πρέπει να καταθέσει 30 υπογραφές μελών. Οι εκλογές για την ανάδειξη πρόεδρων στις ΝΟΔΕ έχουν προγραμματιστεί για τις 17 Απριλίου. Να σημειώσουμε πως ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης κ. Γιώργος Ιγνατιάδης έχει δηλώσει πως δεν θα είναι υποψήφιος ανοίγοντας τον δρόμο σε νεώτερους ωστόσο δήλωσε πως θα σταθεί πλάι σ’ αυτόν που θα πάρει τη θέση του και θα βοηθήσει το κόμμα όπου τον χρειαστεί.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@emrpos.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αντίδραση και από το ΚΙΕΦ για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Κάνει λόγο και για συγκάλυψη στην υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών   Ανακοίνωση εξ…