Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Επιχείρηση αναδιοργάνωσης στο Ποτάμι

Επιχείρηση αναδιοργάνωσης στο Ποτάμι

0
potami sinedrio

Στο τριήμερο συνέδριο. Επανεκλέχθηκε επικεφαλής ο Σ. Θεοδωράκης Οι καλεσμένοι και η αποχώρηση του Λεβέντη – Βγήκαν «μαχαίρια» από τον Χ. Θεοχάρη

Στο Συμβούλιο Αξιολόγησης και Αξιοποίησης Στελεχών εκλέχθηκε ο εκπρόσωπος του Ποταμιού στην ΑΜΘ κ. Α. Σαββίδης – Στην Κεντρική Επιτροπή ο Σ. Μουρούτσος

Σε πείσμα των αρνητικών τελευταίων δημοσκοπήσεων που το εμφανίζουν να μην περνά το κατώφλι της Βουλής στις επόμενες εκλογές, το Ποτάμι στο τριήμερο συνέδριό του – το Σαββατοκύριακο στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου – προχώρησε στην αναδιοργάνωση των δομών του θέτοντας σε νέα βάση τον σχηματισμό του ως κόμμα και προσδιορίζοντας το ιδεολογικό του στίγμα. Επίσης επανεξέλεξε ως επικεφαλής τον Σταύρο Θεοδωράκη ο οποίος εκλέχθηκε με 715 ψήφους και ποσοστό 88,16% έναντι 96 του συνυποψήφιού του, Παύλου Ελευθεριάδη, ενώ υπήρξαν και 20 λευκά. Από την Ξάνθη στο συνέδριο συμμετείχαν 5 σύνεδροι και συνολικά από την ΑΜΘ 14 σύνεδροι( 5 Έβρος – 1 Κομοτηνή – 2 Καβάλα και 1 Δράμα).

Εκλέχτηκαν από το συνέδριο σε Επιτροπές ο Σαββίδης και ο Μουρούτσος

Σε μια νεοσυσταθείσα επιτροπή το Συμβούλιο Αξιολόγησης και Αξιοποίησης στελεχών εκλέχθηκε ο εκπρόσωπος του Ποταμιού στην ΑΜΘ κ. Αρεταίος Σαββίδης. Επίσης ο υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο της Ξάνθης κ. Σπύρος Μουρούτος εκλέχθηκε από τους συνέδρους στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Μεταφέροντας το κλίμα του συνεδρίου αλλά και τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί για την πορεία του κόμματος ο κ. Σαββίδης αρχικά εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι έγινε ένας ειλικρινής και εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ τους, ότι ειπώθηκαν αλήθειες και ότι εκφράστηκαν όλες οι θέσεις και οι τάσεις και τελικά επικράτησε η πεποίθηση ότι το Ποτάμι είναι ένα πολυσυλλεκτικό Κίνημα που πρέπει να συνεχίσει γιατί έχει κοινωνικό έρεισμα, έχει θέση λόγο και ρόλο να διαδραματίσει στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Παράλληλα αναγνωρίστηκαν και καταγράφηκαν οι αδυναμίες του Κινήματος και κατατέθηκαν προτάσεις για το πώς θα ανακτήσει την εμπιστοσύνη του στην κοινωνία με στόχο να εκφράσει ένα μεγάλο κομμάτι της: «Είπαμε τα δικά μας… μαλώσαμε… ανταλλάξαμε απόψεις και αποφασίσαμε να συνεχίσουμε οργανώνοντας το κίνημα. Έχουν εκλεγεί νέα όργανα όπως το Πολιτικό Συμβούλιο, το Συμβούλιο Αξιοποίησης και Αξιολόγησης Στελεχών (ΣΑΑΣ), η Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπρόσωπων (ΜΕΣΥΑ), πολλές επιτροπές που συντονίζουν το κοινοβουλευτικό έργο και την παρουσία του κόμματος στην Βουλή όπως Επιτροπής Διάλογου και της Επιτροπής Νεολαίας, η Επιτροπή Δεοντολογίας, η Επιτροπή Οικονομικής Διαχείρισης. Επιχειρούμε έτσι μια αναδιάρθρωση του Ποταμιού για να ανακινήσουμε την σχέση μας με την κοινωνία», επισημαίνει ο κ. Σαββίδης.

Οι καλεσμένοι και η αποχώρηση του Λεβέντη – Βγήκαν «μαχαίρια» από τον Χ. Θεοχάρη

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του το παρόν έδωσαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά αλλά και οι πρώην πρωθυπουργοί Γιώργος Παπανδρέου και Κώστας Σημίτης. Επίσης ήταν και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης ο οποίος όμως αποχώρησε ενοχλημένος γιατί μίλησε πιο μπροστά απ’ αυτόν ο κ. Σημίτης. Από το Ποτάμι όμως δικαιολογήθηκαν πως δεν είναι εσκεμμένη ενέργεια απλά λόγω απειρίας δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο. Να σημειώσουμε πως ο Παύλος Ελευθεριάδης, καθηγητής στην Οξφόρδη, που συγκέντρωσε το 12% έθεσε υποψηφιότητα στο παρά πέντε για να εκφράσει ένα ρεύμα δυσαρέσκειας προς τον ιδρυτή του Ποταμιού. Οι πολιτικοί χειρισμοί του κ. Θεοδωράκη προκάλεσαν την κριτική και από βουλευτές του κόμματος όπως η αντιπαράθεσή του με τον Χάρη Θεοχάρη «Τιμούμε τον Σταύρο Θεοδωράκη για το κάλεσμα και την γενναιότητα να ιδρύσει το Ποτάμι. Σήμερα όμως υπάρχουν τρία Ποτάμια. Το ένα το μεγάλο Ποτάμι είναι αυτοί που μας άφησαν. Το ποτάμι της ελπίδας που διαψεύστηκε. Το δεύτερο το μεσαίο των εθελοντών της καθημερινής προσπάθειας. Το τρίτο είναι το μικρό ποτάμι της Σεβαστουπόλεως που δεν αφουγκράζεται την κοινωνία», είπε στην ομιλία του ο κ. Θεοχάρης προκαλώντας ένταση στο συνέδριο. «Το Ποτάμι τόλμησε το αδύνατο», απάντησε ο κ. Θεοδωράκης, στη ομιλία μετά την επανεκλογή του, «τα κατάφερε και θα τα καταφέρει ξανά. Ας πάψουν να τρέμουν τα γόνατα ορισμένων μπροστά στα δύσκολα. Δεν υπάρχουν τρία ποτάμια. Υπάρχει ένα Ποτάμι και ή είσαι ή δεν είσαι. Δεν μπορείς να απολαμβάνεις τα προνόμια του «είσαι» και τη δημοσιότητα του «δεν είσαι»».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αντίδραση και από το ΚΙΕΦ για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Κάνει λόγο και για συγκάλυψη στην υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών   Ανακοίνωση εξ…