Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Έχασε βαθμούς και… Ορφανίδη

Έχασε βαθμούς και… Ορφανίδη

0
orfanidis

Τραυματίας αποχώρησε ο 20χρονος μέσος στο ισόπαλο 2-2 με τον Λεβαδειακό

Περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα της μαγνητικής στο ξανθιώτικο «στρατόπεδο»

Διπλή απώλεια είχε η Skoda Ξάνθη στον αγώνα με τον Λεβαδειακό, καθώς εκτός από τους δύο βαθμούς που «πέταξε» στο ισόπαλο 2-2 με τους Βοιωτούς, σε έναν αγώνα που σε γενικές γραμμές ήταν καλύτερη, έχασε με τραυματισμό και τον Πέτρο Ορφανίδη για τον οποίο αναμένονται με αγωνία τα αποτελέσματα της μαγνητικής.

Οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου ανέφεραν ότι θα επιστρέψει σε «φουλ» δράση σε περίπου δύο εβδομάδες, ωστόσο οι ιθύνοντες περιμένουν τις εξετάσεις για να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα. Το θετικό πάντως είναι ότι δεν πρόκειται για πολύ βαρύ τραυματισμό, καθώς υπήρξε ανησυχία όταν ο 20χρονος μέσος αποχώρησε υποβασταζόμενος στο ισόπαλο 2-2 του Σαββάτου.

Εξάλλου το ερχόμενο Σαββατοκύριακο δεν υπάρχει δράση στο πρωτάθλημα λόγω των υποχρεώσεων των Εθνικών Ομάδων κι έτσι θα υπάρχει επιπλέον χρόνος για την αποθεραπεία και την επιστροφή του Ορφανίδη.

Στο αγωνιστικό μέρος, η ξανθιώτικη ομάδα αν και ήταν καλύτερη σε όλο το Α’ ημίχρονο και προηγήθηκε, στο 18’ με κοντινό πλασέ του Καρυπίδη έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Λουσέρο, δεν κατάφερε να διατηρήσει την απόδοση της στον ίδιο ρυθμό και με ένα «μπλακ άουτ» στο διάστημα 60’-65’ κι ενώ έπαιζε με παίκτη παραπάνω λόγω της αποβολής του Έντουϊν (στο 48’), βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-2. Τελικά λίγο πριν τη λήξη (84’) ο Τριάδης κέρδισε το πέναλτι από την ανατροπή του τερματοφύλακα Βερέμκο, με τον Λουσέρο να ευστοχεί στην εκτέλεση του για το 2-2 που έμεινε μέχρι το τέλος.

Στις κυριότερες φάσεις, στο 17’ η σέντρα του Μπέρτου από δεξιά, ο Καπετάνος με διπλή προπάθεια προσπάθησε να σκοράρει αλλά ο τερματοφύλακας έδιωξε σε κόρνερ. Στην εκτέλεσή του από τον Λουσέρο η μπάλα έφτασε στον Καρυπίδη που με πλασέ έκανε το 1-0.

Πέντε λεπτά μετά το άνοιγμα το σκορ (23’) οι Σολτάνι – Ορφανίδης συνεργάστηκαν και ο Καπετάνος που δέχθηκε την τελευταία πάσα έχασε μεγάλη ευκαιρία με το άστοχο κοντινό σουτ. Ακολούθησε στο 36’ άλλη μία εξαιρετική συνεργασία των παικτών της Skoda Ξάνθη με τους Νιέτο, Σολτάνι, Καπετάνο να συνεργάζονται και τον πρώτο να φτάνει σε θέση για γκολ αλλά το τελείωμά του δεν απείλησε τον Βερέμκο.

Στο β’ ημίχρονο και στο 63’ μετά από σέντρα από αριστερά, ο Μπεν έπιασε την κεφαλιά για να αποκρούσει ενστικτωδώς ο Ζαρόπουλος και με δεύτερη κεφαλιά ο Μπεν ισοφάρισε σε 1-1. Στην αμέσως επόμενη φάση, νέα κόντρα επίθεση του Λεβαδειακού που κατέληξε σε γκολ του Μάντζιου με σουτ για να κάνει την ανατροπή, 1-2. Τελικά το ματς έληξε ισόπαλο με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λουσέρο στο 84’ με τον Αργεντινό να διαμορφώνει το τελικό 2-2.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Σ. Μάνταλος (ΕΠΣ Καβάλας) με βοηθούς τους κ.κ. Κουντουρέλη (Αθηνών) – Χούσκογλου (Θράκης), με τον Μάνταλο να αποβάλλει στο 5- με 2η κίτρινη κάρτα τον Έντουϊν.

Οι συνθέσεις των ομάδων

SKODA ΞΑΝΘΗ (Ρ. Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Μπέρτος (78′ Παπαστεριανός), Μπαξεβανίδης, Καρυπίδης, Γούτας, Φλίσκας (70′ Σκούρτης), Λουσέρο, Νιέτο, Σολτάνι, Καπετάνος, Ορφανίδης (74′ Τριάδης).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Α. Μάντζιος): Βερέμκο, Τριποτσέρης (56′ Μεντί), Μαχαίρας, Μαχαμάτ, Μάντζιος, Ατζαγκούν, Γιακουμάκης, Τσουρίκοφ (35′ Μανωλάς), Έντουιν, Μπεν (86′ Στάθης), Μουλόπουλος.

Και μαθηματικά στη Β’ οι Πανθρακικός – Καλλονή

Και τυπικά πλέον σφραγίστηκε ο υποβιβασμός των Πανθρακικού και ΑΕΛ Καλλονής οι οποίοι τη νέα σεζόν θα αγωνίζονται στη Β’ Εθνική. Μετά τη διεξαγωγή της 27ης αγωνιστικής το περασμένο Σαββατοκύριακο και τις ήττες που σημείωσαν αμφότεροι οι ουραγοί, υποβιβάζονται και μαθηματικά, μιας και ο Πανθρακικός υστερεί και στην ισοβαθμία με τη Βέροια η οποία έχει διαφορά 9 βαθμών από την ομάδα της Κομοτηνής.

SUPER LEAGUE

27η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Skoda Ξάνθη – Λεβαδειακός 2-2

Βέροια – Πλατανιάς 0-1

Παναθηναϊκός – Ηρακλής 4-0

Παναιτωλικός – Α.Ε.Κ. 1-0

Π.Α.Ο.Κ. – ΑΕΛ Καλλονής 3-0

Πανθρακικός – Ατρόμητος Αθ. 0-1

Αστέρας Τρ. – Ολυμπιακός 1-2

ΠΑΣ Γιάννινα – Πανιώνιος (χθες)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 73*

2. Α.Ε.Κ. 53

3. Παναθηναϊκός 48

4. Π.Α.Ο.Κ. 44

5. Πανιώνιος 40*

6. Πλατανιάς 35

7. Παναιτωλικός 34

8. Αστέρας Τρίπ. 34

9. ΠΑΣ Γιάννινα 34*

10. Ατρόμητος Αθ. 33

11. Λεβαδειακός 33

12. Skoda Ξάνθη 32

13. Ηρακλής 31*

14. Βέροια 26

15. Πανθρακικός 17

16. ΑΕΛ Καλλονής 15

* Δεν υπολογίζεται η χθεσινοβραδινή αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα – Πανιώνιος ενώ εκκρεμεί και η αναμέτρηση Ηρακλής – Ολυμπιακός που είχε αναβληθεί.

28η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 03 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 – ΩΡΑ 19:00

ΑΕΛ Καλλονής – Α.Ε.Κ.

Ατρόμητος Αθ. – Παναιτωλικός

Ηρακλής – Αστέρας Τρίπολης

Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα

Ολυμπιακός – Πανθρακικός

Παναθηναϊκός – Βέροια

Πανιώνιος – Π.Α.Ο.Κ.

Πλατανιάς– Skoda Ξάνθη

29η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 – ΩΡΑ 19:00

Α.Ε.Κ. – Πανιώνιος

ΑΕΛ Καλλονής – Ατρόμητος Αθ.

Αστέρας Τρίπ. – Παναθηναϊκός

Βέροια – Skoda Ξάνθη

Π.Α.Ο.Κ. – Λεβαδειακός

Παναιτωλικός – Ολυμπιακός

Πανθρακικός – Ηρακλής

ΠΑΣ Γιάννινα – Πλατανιάς

30η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 – ΩΡΑ 19:00

Skoda Ξάνθη – ΠΑΣ Γιάννινα

Αστέρας Τρίπ. – Βέροια

Ηρακλής – Παναιτωλικός

Λεβαδειακός – Α.Ε.Κ.

Ολυμπιακός – ΑΕΛ Καλλονής

Παναθηναϊκός – Πανθρακικός

Πανιώνιος – Ατρόμητος Αθ.

Πλατανιάς – Π.Α.Ο.Κ.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ΄Εθνική: Αυλαία με εκτός έδρας νίκη για Άβατο

Αποχαιρέτησε με ήττα ο Πετεινός Αυλαία με την 34η αγωνιστική είχαμε την Κυριακή, με πολλά …