Σχόλια 27/01/16

0
indians
1 χρόνος ΣΥΡΙΖΑ και τα παιδιά δε λιποθυμούν πια από την πείνα, οι άνθρωποι δεν αυτοκτονούν από απελπισία και τα μαγκάλια δεν σκοτώνουν…


Πρόταση –σοκ για μετανάστες
400.000 μετανάστες ζητούν οι εταίροι μας να «παρκάρουμε» στην Ελλάδα, στο Ελληνικό ή στα νησιά μας, μέχρι νεωτέρας, ΟΤΑΝ και όποτε η έννομη τάξη θα επανέλθει στη Μ. Ανατολή! Διαφορετικά θα υπάρξει «μετακίνηση» των ευρωπαϊκών συνόρων στα Σκόπια, και θα βρεθούμε εκτός Σένγκεν. Σύμφωνα μάλιστα με τους Financial Time, αν δεχτούμε κάτι τέτοιο, σε αντάλλαγμα η Γερμανία θα συμφωνήσει στην απομείωση του χρέους. Έτσι γίνεται σαφές ότι η μοναδική ελπίδα να διαγραφεί μέρος του χρέους, είναι με αντάλλαγμα τη μετατροπή της χώρας μας σε αποθήκη ψυχών, σε Γκουαντάναμο προσφύγων.
Αντί οι εταίροι να πιέζουν την Τουρκία που είναι η πηγή του κακού, να εμποδίσει το δουλεμπόριο, απειλούν και εκβιάζουν με χυδαιότητα εμάς. Αυτά όμως συμβαίνουν όταν είναι κανείς διαρκώς επαίτης και ανίκανος να εφαρμόσει τα συμφωνημένα. Αυτή είναι δυστυχώς η αντιμετώπιση που έχει. Ακόμα κι αν η κυβέρνηση δεν συζητά καν αυτό το ενδεχόμενο, όσο καθυστερούμε (γιατί άραγε;) στη δημιουργία των hot spots, αυτό θα γίνει τελικά, θέλουμε δε θέλουμε και θα είναι η τελική φάση της καταστροφής της χώρας μας…


Ελλάς-Τουρκία –Σένγκεν
Από τον προσεχή Οκτώβριο οι πολίτες της Τουρκίας θα έχουν το δικαίωμα να επισκέπτονται την Ευρώπη όπως και οι υπόλοιποι πολίτες των Ευρωπαϊκών χωρών. Δηλαδή, σαν κανονικά μέλη της Σένγκεν.
Τι σημαίνει αυτό για τη χώρα μας και την περιοχή μας ιδιαίτερα; Ότι εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκοι επισκέπτες-τουρίστες θα έρχονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα, ελεύθερα, χωρίς το βραχνά της βίζας.
Η πρόταση για το θέμα αυτό έγινε από τη Γερμανική κυβέρνηση και βέβαια θα γίνει δεκτή και από τα υπόλοιπα κράτη και βεβαίως από την Ελλάδα οπωσδήποτε.
Γ.Δ.


Το παράδειγμα της Κύπρου
Τον Μάρτιο η Κύπρος θα είναι οριστικά έξω από το μνημόνιο και δεν θα ζητήσει νέο πρόγραμμα. Δηλαδή, οι Κύπριοι, τα κυπριακά κόμματα, όλοι μαζί, συμφώνησαν να υλοποιήσουν κάποια πράγματα που απαιτούσαν θυσίες και συναίνεση. Και το έκαναν. Χωρίς λόγια, χωρίς υποσχέσεις και φανφάρες. Έβαλαν πάνω από το δικό τους, ατομικό ή κομματικό συμφέρον το συμφέρον της χώρας.
Έτσι απλά και με συνεννόηση. Χωρίς κατηγορίες και με έναν στόχο. Τη σωτηρία της πατρίδας. Και βέβαια τα κατάφεραν και σύντομα και σωστά με ένα στόχο, τη μείωση των δαπανών. Όχι με τη μείωση των μισθών, των δαπανών, τη μείωση του κράτους. Κάτι βέβαια που μόνον ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως υπουργός προσπάθησε και κανείς άλλος. Μάλιστα οι σημερινοί κυβερνώντες έχουν αυξήσει αντί να μειώσουν τις δαπάνες.
Έτσι όμως, η Ελλάδα δεν θα βγει από την κρίση. Δυστυχώς.
Γ.Δ.


Διεργασίες
Διεργασίες γίνονται στα κόμματα μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Ν.Δ. Κυρίως δε σε ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι. Κι αν το Ποτάμι δεν έχει παρελθόν, έχει το ΠΑΣΟΚ. Το οποίο από το 2010 δαιμονοποιήθηκε στον υπέρτατο βαθμό. Του αποδόθηκε κάθε στραβό κι ανάποδο της Μεταπολίτευσης. Παρουσιάστηκε σαν η κοιτίδα της διαφθοράς, του ευτελισμού και της κακογουστιάς. Αποσιωπήθηκε σκοπίμως ότι εκτός από άνθη του κακού σαν τον Ακη Τσοχατζόπουλο, το ΠΑΣΟΚ είχε αναδείξει τον Γιώργο Γεννηματά του ΕΣΥ, τον Αναστάση Πεπονή του ΑΣΕΠ, τον Γιάννο Κρανιδιώτη της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση…
Πως – από τον πολιτικό γάμο μέχρι τη Διαύγεια – το κυβερνών ΠΑΣΟΚ είχε συμβάλει πολυποίκιλα στον εκδημοκρατισμό της κοινωνίας». Η ειρωνεία είναι πως οι φανατικότεροι αρνητές, ενίοτε και συκοφάντες, του ΠΑΣΟΚ υπήρξαν τα πολιτικά παιδιά του, τα οποία είχαν σπεύσει στον ΣΥΡΙΖΑ και ξεκινούσαν μια καινούργια – «αριστερή» – καριέρα, φτύνοντας εκεί όπου παλαιότερα έγλειφαν.


Ο αγώνας συνεχίζεται
Απλά πράγματα: Το «κίνημα της γραβάτας» δεν έχει καμία πρόθεση να κάνει πίσω. Ελεύθεροι επαγγελματίες (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, φαρμακοποιοί) συνεχίζουν τον αγώνα τους. Όπως και οι αγρότες.
Άσχετα με όσα λέει ή υπόσχεται η κυβέρνηση. Κι αυτό γιατί δεν της έχουν εμπιστοσύνη πλέον. Τόσο απλά.
Γ.Δ.


Αλήθειες από τον ΣΕΒ
Παρέμβαση κάνει ο ΣΕΒ για ένα μείζον θέμα που αφορά τη μείωση του κράτους και τις ιδιωτικοποιήσεις. «Κυβερνήσεις έρχονται και παρέρχονται, Μνημόνια σκίζονται και ξαναγράφονται, αποκρατικοποιήσεις προωθούνται και ανατρέπονται, πολιτικά κόμματα μεγαλουργούν και ταπεινώνονται, αλλά το σχετικό μέγεθος του Δημοσίου παραμένει αμετάβλητο» σημειώνει με νόημα ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο του δελτίο.
Σύμφωνα με την έρευνα, το μερίδιο του Δημοσίου στο σύνολο της απασχόλησης έχει παραμείνει τα τελευταία 15 χρόνια σχεδόν αμετάβλητο, στο 21%. Εν έτει 2016, από τα 770.000 άτομα που υπηρετούν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα οι 111.000 απασχολούνται σε αμιγώς οικονομικές δραστηριότητες, που κατά κανόνα επιτελούνται από ιδιωτικές επιχειρήσεις. Άλλες 320.000 απασχολούνται στους τομείς της εκπαίδευσης και της υγείας, έναντι 191.000 απασχολουμένων στον ιδιωτικό τομέα αυτών ακριβώς των κλάδων.
Τα μεγέθη αυτά συνηγορούν υπέρ της άποψης, όπως υποστηρίζει ο ΣΕΒ, ότι τα περιθώρια αποκρατικοποίησης είναι ακόμη μεγάλα, κυρίως μέσω εξωτερικής ανάθεσης υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα ή και απόσυρσης του Δημοσίου από οικονομικές δραστηριότητες, όπου δεν εξυπηρετούνται λόγοι δημόσιου συμφέροντος ή σκοπιμότητας.


Ένα χρόνο μετά ανακαλύπτουμε… τον κόσμο
Όταν η κυβέρνηση αυτή ανέβηκε στην εξουσία, πίστευε ότι ο οικονομικός εκβιασμός προς την ΕΕ και η γεωπολιτική θέση της χώρας θα τους κάνουν μάγκες. Έδειξαν να το πιστεύουν πραγματικά, αφού δεν μπορούσαν να κατανοήσουν στοιχειωδώς τα μεγέθη και τους συσχετισμούς. Αφού έσπασαν τα μούτρα τους (και τα δικά μας), ανακάλυψαν το προσφυγικό. Η διορατικότητα και η πολιτική ευφυΐα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φαίνεται να φτάνει μέχρι την ελπίδα ότι θα πετύχουν κάποιο ‘’λαχείο’’. Ελπίζουν συνεχώς σε κάποιου είδους τζόκερ για να βρουν τα λεφτά που απαιτούνται. Αφού τέλειωσαν οι άλλες θεωρίες για πηγές χρηματοδότησης, φαντάστηκαν ότι θα τα βρουν μέσω της ευκαιρίας του προσφυγικού. Δεν σκέφτηκε κανείς, όταν ο Καμμένος θα έστελνε τζιχαντιστές στο Βερολίνο, ότι δεν αρκεί να ανοίξουμε εμείς τα σύνορα, πρέπει και οι άλλοι να μην τα κλείσουν. Τώρα έντρομοι συνειδητοποιούν ότι κινδυνεύουμε να μείνουμε με κάνα εκατομμύριο πρόσφυγες, που δεν θα ξέρουμε τι να τους κάνουμε. Οι «τζάμπα μάγκες» ως συνήθως την ‘’πατάνε’’, αλλά στην περίπτωση μιας κυβέρνησης την ‘’πατούν’’ και πολλοί που δεν φταίνε. Τώρα που άρχισαν να ‘’πέφτουν’’ προτάσεις για ανταλλαγή χρέους-προσφύγων (να μειώσουν το χρέος, αν κάνουμε στρατόπεδα για εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες) τους έχει πιάσει ταραχή. Τώρα το επόμενο στάδιο για να βρεθούν άμεσα χρήματα θα είναι λογικά να βρούμε κοιτάσματα κρυπτονίτη ή εξωγήινες τεχνολογίες, αφού ούτε από τους υδατάνθρακες (υδρογονάνθρακες) του Καμμένου είδαμε χαΐρι.
Χ.Δ.


Δημοτική… συναυλία
Χαμός έγινε πάλι στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, το πρώτο του νέου έτους, όπου συζητήθηκε σε υψηλούς τόνους για ακόμη μια φορά το θέμα των συναυλιών Παπακωνσταντίνου και Σαββιδάκη. Οι πρόεδροι των Κέντρων Πολιτισμού και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Λύρατζης και Χατζηεφραιμίδης αντίστοιχα, βρέθηκαν απέναντι στα μέλη της αντιπολίτευσης. Προετοιμασμένοι εμφανίστηκαν με ερωτήσεις που κατέθεσαν οι Ανταμπούφης, Μπένης, με παρεμβάσεις του Ιππ. Καμαρίδη και άλλων δημοτικών συμβούλων που επέμεναν να πάρουν απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα. Για άλλη μια φορά οι απαντήσεις που δόθηκαν δεν έπεισαν, με τους μεν ερωτώντες να επιμένουν, τους δε απαντώντες να επαναλαμβάνονται. Στο μέσον, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιάννης Δρεμσίζης, σε ρόλο πυροσβέστη, να μην προλαβαίνει να σβήσει εστίες αντιπαράθεσης. Το αξιοσημείωτο είναι ότι όσος ντόρος και να γίνεται τα τελευταία χρόνια γύρω από παρόμοιες ενέργειες, όσες υπόνοιες ή αποδείξεις και να προσκομιστούν για συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, στο τέλος κανείς δεν υφίσταται κυρώσεις, κανενός το αυτί ουσιαστικά δεν ιδρώνει και ο χορός καλά κρατεί.
Χ.Δ.


Θέλει επειγόντως αναβάθμιση το site του δήμου Αβδήρων
Προφανώς και αδικεί τον εαυτό του ο δήμος Αβδήρων όταν η πρώτη εικόνα που εμφανίζεται στο site του είναι το πετρόκτιστο Πνευματικό Κέντρο της Γενισέας «Γιώργος Χιάλης» που μπορεί μεν να είναι ένα καλαίσθητο κτήριο και πρέπει να κατέχει μια θέση στο site αλλά όχι την πρώτη γιατί δεν αποτελεί την εικόνα του δήμου Αβδήρων, όταν μάλιστα πρόκειται για έναν δήμο που έχει τόσες και τόσες ομορφιές να δείξει. Και δεν αναφέρομαι μόνο στα αρχοντικά και την πετρόκτιστη Αγιά Παρασκευή των Αβδήρων που επίσης είναι αναρτημένα και τα βλέπεις αν επιμένεις να ξεναγηθείς παρακάτω , είναι ότι λείπουν παντελώς φωτογραφίες από το ηλιοβασίλεμα στο εκκλησάκι του Αη Γιάννη (που τύφλα να’ χει αυτό της Οίας στην Σαντορίνη), είναι ο αρχαιολογικός χώρος των Αβδήρων και το Πολύστυλο, είναι η Βιστονίδα με τα σπάνια πουλιά της και το όμορφο Πόρτο Λάγος. Τίποτε απ’ όλα αυτά που είναι τουριστικά ελκυστικά δεν υπάρχουν ως φωτογραφίες ή αναφορές στο site του δήμου. Μήπως ήρθε η ώρα να εμπλουτίσει και να αναβαθμίσει την ιστοσελίδα του ο δήμος Αβδήρων; Είναι κρίμα να αδικεί τον εαυτό του!
Μ.Ξ.


Εδώ ο κόσμος καίγεται κι αυτοί τον χαβά τους…
Αυτό πάλι… Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός μοιάζουν να μην αντιλαμβάνονται τι γίνεται γύρω τους… Εδώ ο κόσμος καίγεται και αυτοί μετρούν το έργο τους, λέει! Όλη η κοινωνία είναι ανάστατη με το ασφαλιστικό και το φορολογικό και οι κινητοποιήσεις των αγροτών των δικηγόρων, των γιατρών, των μηχανικών είναι στο φόρτε τους και ο πρωθυπουργός απαντά ότι θα κάνει διάλογο! Κι ο χρόνος κυλά και η κοινωνική αναταραχή κορυφώνεται και τίποτε δεν κινείται… Η ανάπτυξη παραμένει γράμμα κενό! Βουλιάζουμε συνεχώς σ’ ένα τέλμα… Κι αυτή είναι μια πολύ αληθινή και θλιβερή διαπίστωση και μονο όσοι έχουν παρωπίδες δεν μπορούν να τη δουν!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Μ.Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Πάσχα στο χωριό; Συνήθως λέμε και κάνουμε «επιστροφή στο χωριό» τώρα τις γιορτινές ημέρες …